SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Hazır Betoncu' Tezgahını Bakan da Anlattı

'Hazır Betoncu' Tezgahını Bakan da Anlattı
A- A+ PAYLAŞ

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, deprem bölgesindeki hazır beton satan firmalar için, “Rekabet edip fiyatları düşüreceklerine, tam tersine birlikte karar alıp fiyat yükseltme çabalarını görüyoruz.” tespitini dile getirdi.

Malatya’da ne kadar kaliteli çalıştıklarını 6 Şubat depremlerinde yeni binalarda meydana gelen hasar durumu ortaya koyan  ve bölgedeki illere göre, en yüksek fiyata betonu Malatyalı depremzedelere satan hazır beton firmaları için Ticaret Bakanlığı ve Rekabet Kurulu harekete geçti. 

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Malatya ile birlikte deprem bölgesinde çimento ve hazır beton fiyatlarındaki aşırı artışın olduğunu belirterek, “deprem bölgesinde 5 büyük vilayette çok fahiş miktarda fiyatları yükseltme çabaları var” dedi.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, TRT Haber'de soruları yanıtladı, gündemi değerlendirdi.

Çimento ve hazır beton sektöründe fahiş fiyat artışlarını gördüklerini ifade eden Bolat, birkaç hafta önce yoğun bir soruşturma başlattıklarını söyledi.

-“Hazır beton firmaları birlikte karar alıp fiyat yükseltiyorlar”

Bolat, "Çimento ve hazır beton sektöründe maalesef fahiş fiyat artışlarını görüyoruz. Birkaç hafta önce yoğun bir soruşturma başlattık. Rekabet Kurulu ayrı bir koldan başlattı, bizim teftiş kurulumuz, denetçilerimiz ayrı bir koldan başlattı. Üzülerek ifade ediyorum deprem bölgesinde, depremin vurduğu 5  büyük vilayette çok fahiş miktarda fiyatları yükseltme çabaları var. Rekabet edip fiyatları düşüreceklerine, tam tersine birlikte karar alıp fiyat yükseltme çabalarını görüyoruz. Onları uyarıyoruz, kesinlikle müsaade etmeyeceğiz ve bu fiyatları düşürteceğiz. Elimizdeki bütün mekanizmalar var, otomotiv sektöründe ne yaptıysak, emlakçılar da, marketlerde, gıdacılarda ne yapıyorsak o tür sektörlerde de aynısını yapacağız. Yol yakınken bu yanlış ve haksız uygulamalardan vaz geçsinler. Bunu yapan firmalara söylüyoruz. " dedi.

Çevre illerde hazır betonun metreküp fiyatı 1500 TL civarında iken Malatya'daki bazı firmaların 2500 TL'ye varan fiyatlarla satış yapmaları şikayet ve tepkilere yol açmıştı.

Bölgenin en pahalı hazır betonunu satan Malatya’daki firmalara Bakanlığın nasıl bir ceza vereceği merakla bekleniyor.  

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

70 yorum yapılmış

  • Taksici (6 ay önce)
    O zaman bende taksiciyim 100 tl lik yere 200 alıyım 10 tane taksici bi araya gelelim böyle karar aldık diyelim. Bu kadar denetimsizlik olmaz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalı (6 ay önce)
    Masala gerek yok. Madem bir yetkili olarak bu fırsatçılığı tesbit ettiniz. gereğini yapın. gerekirse ilgili firmaların hizmet Ruhsatlarını iptal edin. Ayrıca bu firsatta fazladan alınan praranın kat be kat fazlasını ceza olarak tahsil edin.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatya depremzede (6 ay önce)
    Cimer e yazalım arkadaşlar.donus yapıyorlar.firma isimleri az çok belli.verin isimlerini bakanlık bir soruştursun güzel bir ceza yemezlerse akillanmazlar.ayiptir ve bunların hesabı sorulur
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Depremzede (6 ay önce)
    Malatya da depremden maddi ve manevi zarar görmeyen kimse yok.Böyle büyük bir felakette birbirimize destek olmamız gerekirken aç gözlü beton firmaları paraya taparcasına hareket edip halkın tek göz ev yapayım da içine gireyim diye düşündükleri ev için alacakları betonun fiyatını çok yüksekten veriyorlar.Siz vicdansız ve bı o kadar düşüncesiz insanlar depremde bir çok yerde dairenin vardı beton karşılığı aldiğınız hala akıllanmadınız mı.Yapmayın toprağın altında sorarlar.Allah a inanmıyorsanız o başka...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Vatandaş 44 (6 ay önce)
    Belediye beton santrali kurmuş bence şehrin muhtelif yerlerinde bu sayıyı çoğaltıp çevre illerden beton firmalarıni davet etmeli gerekirse mobil beton santralleri kurup fiyat dengesini sağlamalı Beton santralleri kurmak istiyen yatırımcıların önünü açmalı bak o zaman fiyatları nasilda dib fiyatları görüyor
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Belediyede aynı fiyattan veriyor ve herkese değil. Kendi adamlarına...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Sedat (6 ay önce)
    Yaşadığımız Asrın felaketini tekelcilik ile fırsata çevirme çabası içinde olan beton firmaları sadece ticari bir suç işlemiyor aynı zamanda bir insanlık suçu işliyor bizde devlet var TCK var ama işlemesine gelince tık yok isteyen herkes denetimsiz bir şekilde vurup dönderiyor küpünü dolduruyor .
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Köylüm (6 ay önce)
    Yazacak çok çok şey varda anlayacak vasıfta, kültürde, eğitimli insan ve toplum yok! Ne yazarsanız yazın bir miktar cahil toplumu düzeltemezsiniz! Yıllardır oy verip halay çektikleri insanlar şuan için bile, bolluk içinde lüks hayat yaşayıp zenginliklerine zenginlik katarken, bunlarada şükredin diyorlar,itaat edin diyorlar, aç kalın, zor da kalın ama bise oy vermeye devam edin diyorlar. Geçen Er tv' yi seyrediyorum sokak, mahalle röportaj'ında bir tane adam konuşuyordu dedi ki"Akp Malatyada aday olara eşeği koysa bu bizim millet eşeğe oy verecek" dedi.İşin özeti bu.Bu lafın üzerine çokta söylenecek bir şey kalmadı.Siz ettiğiniz çekerken bu oy verip makam, mevki, itibar sahibi yaptığınız liyakatsız insanlar sizi her türlü sömürmeye devam edecek..Saygılar değerli Malatyalılar
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Daha iyi anlatılamazdı. Şimdi site gruplarında yazılanları okusanız, insanlığınızdan utanırsınız. Ortada bir halat var herkes halattan bir parça alıp kafasına hesabına ne taraf uyuyorsa o yöne gidiyor. 1 milim ne uzuyor ne kısalıyor nede çözüm var. Hükümet sessiz, dask ve diğer yatacak ücretleri hak sahiplerine 8 aydır ödemiyorlar. Belirsizlik devam. Tebrikler
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Suçlu kim (7 ay önce)
    Sokaktan geçen ilk 100 Malatyalıyı çevirin beton işinde kim suçlu deyin en az 70 tanesi bir saniye bile düşünmeden Cehape der. Vizyonumuz bu kadar. Kabul edelim biz bu kadarız işte Ben parti falan da tutmuyorum oy da kullanmadım.
    %64
    %36
    Yanıtla
  • Vatandaş (7 ay önce)
    Denetleyin ve ceza uygulayın. Bukadar basit. Devlet gücünü göstermeli 1500 TL ye satan da kar ediyor.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Fazilet-ül cehalet (7 ay önce)
    Kendi kendine zarar veren yegane şehir.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Fahri Nokay (7 ay önce)
    Sorsan Müslümanım Derler , Allah tan korkmuyorlar kuldan utanmıyorlar. adalet yok, denetim yok , herşey güçlüden zenginden yana Allah bu bu çürümüş düzeni yerle bir etti. yine nasihat alan yok. sözün bittiği yerdeyiz. yazıklar olsun.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Ali (7 ay önce)
    Depremden sonra sattıklarını geriye dönük alın.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Burhan koca (7 ay önce)
    Malatya geniş memlekettir caminin musluğu kıbleye mi baksın-bakmasını tartışma konusu eder başka da bişey olmaz... ufku bu kadar güççüktür bu zavallı şehrin.. o yüzden sızlanmaya hakkı yoktur...
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Ne müslümanı? Hangi müslüman? Bunlar müslümanlığı sadece çıkar, menfaat ve para için kullanıyorlar! Müslüman mı kaldı bu ülkede? Müslümanım deyip fakiri, fukarayı sömürenler milyonluk arabalara biniyorlar, milyonluk evlerde oturuyorlar, yazlıkları, kışlıkları, çocuklarının Amerika'da, Avrupa'da okutuyorlar.Lafa geldiği zaman Allah, Kuran dillerinden düşmüyor! Müslüman ülkelerinin geri kalmasının, birbirlerini öldürmelerinin sebebi ne sizce?
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Battalgazili (7 ay önce)
    İşin ucu bir şekilde bir partiliye değince yaptırımlar, tehditler havada kalıyor. Her konuda bu böyle maalesef. Bu saatten sonra bu şehirden bir şey olmaz. Ev sahibinin de, betoncunun da, gıdacısının da dini, imanı para olmuş. Allah hepsinin elinden alsın muhtaç duruma düşsünler İnşaAllah!!!
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Reel (7 ay önce)
    Hepsine kallavi bir ceza yazıp,isimlerini de vatandasi soyan fırsatçılar ve paragozler bunlar diye afişe de edin.Allah tez zamanda hepsini ıslah etsin
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Beton (7 ay önce)
    Bunların nerelerden iş aldıklarına, aldıkları kredilere, teşviklere, kimin adamı olduklarına iyice bir bakın, şaşıracak mısınız?
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Abidin44 (7 ay önce)
    Afet bölgesinde hayat kolaylaştırılması gerekirken daha da zorlaştırılıyor sa kalanlarında şehri terk etmesi gerek demekki
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Ahmet Yalvaç (7 ay önce)
    Allah! ıslah Etsin
    %90
    %10
    Yanıtla
  • yorgun halk (7 ay önce)
    nasıl insanlar olduğumuzu bir türkiyeye gösterdiniz ! her yer düzelir ama bu insanlarla bu siyasilerle bu esnafla malatya düzelmez. yazıklar olsun bize...
    %90
    %10
    Yanıtla
  • serdar (7 ay önce)
    Tezgahın herkes farkında zaten toki firmaların ürettiği betonun 4/3 alırsa bu tezgâh devam eder ne zamanki devlet TOKİ'lere verilen betonu keser kendi ihtiyacını kuracağı beton ocağından karşılarsa o zaman iş çözülür firmalar müşteri kapmak için birbiri yer o zaman. fiyatta düşer betonda bollaşır.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Ahmet (7 ay önce)
    Vatandaş yeni açılacak beton firmalarını tercih ederek fırsatçı mevcut firmalara ders vermeli bu yapılan zulüm unutulmamalı.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • normal (7 ay önce)
    Malatyada hayat normale döndü, pazar günü çarşı tıklım tıklımdı, alışveriş merkezleri, lokantalarda insanlar mutlu bir şekilde vakit geçiriyordu... Malatyalılar zengin insanlardır... Kayısı geliri, hayvancılık, bağ bahçe tarla kira... heryerden gelirleri var.. Ancak şu an elindeki servetinin üstüne yatmış, devletten para gelmesini bekliyor... Böyle olunca şehir çok daha fazla normale dönemiyor
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Sen git konteynır kentleri gez,ekmek kuyruklarına bak telefon kuyruğuna değil emekli 7500tl maaş alıyor avm deki mutlu azınlığa bakma gez gör cehaletini gider insafı elden bırakma.
    %58
    %42
    Yanıtla
  • malatyalı (7 ay önce)
    bakanın ettiği söze bak ,kahvedeki emeklilerin ağzı ile konuşmuş,varmı?ortada bir döküman ,varsa gereğini yap.bu hükümetin en güzel becerisi toplumda algı yaratarak ,insanları gereksiz düşüncelere sokmalarıdır.ne kadar yanlış varsa başkasından ondan bundan vs.kendileri burada yoklar.zammı yapan başkaları ,nedenleri başkaları vatandaşı birbirine kırdırarak üste çıkma konusunda bir numaralar.bakana da,bu haberlere de inanmayın.tuzu kokutmuş bir iktidar var karşımızda algılarla toplum yönlendiriliyor.malatya yerle bir olmuş 20 yıldır aynı iktidar aynı lider var halen insanlar çadırın içerisinde bunlara tapmaya devam ediyor.belediye başkanları tekrar seçilme ümidi ile çadır çadır dolaşıp alkış alarak morel buluyorlar.varmı başka sözü olan ,geçin bunları pahalıymış ucuzmuş ...
    %60
    %40
    Yanıtla
  • bet10cu (7 ay önce)
    Gerekirse dışarıdaki büyük firmalarda çeşitli yerlere mobil firmalar kurmalı kırmataşını da kendi üretmeli a ilinde mikap fiyatı neyse b ilinde de o olmalı depremden sonra çoğu fırsatçı oldu bunların önü kesilmeli insanlar çok zor durumdalar bölgede
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (7 ay önce)
    Sayın editör, haberleriniz güzel iyi hoş. İnsanların yaptığı açıklamalar sonrası haber analiz de ekleseniz. Malatya’yı Malatyalıyı korumaya çalışıyorsunuz isim verince yorumu yayınlamıyorsunuz. Antep ve Elazığ da ki çimento fabrikalarının malatya beton santrallerine nasıl fiyatlar ve ambargo gibi satış kotası uyguladığını da yazar misiniz? Malatya’ya çimento fabrikası lazım. Hemde eskisinden çok daha fazla önemli.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hüseyin (7 ay önce)
    Komşu Elazığ da 1500 TL iken neden Malatya da 2600 civarında ?Komşu Elazığ da ki hazır beton firmaları bu fiyatlara kazanırken bu Malatyada ki firmalar anormal paralar kazanmiş olmuyor mu? İnşaallah bu sektöre büyük yaptırımlar bekliyoruz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Volkan (7 ay önce)
    O kadar kişinin evi yıkıldı. Hiç bir kişi demiyor ki bikac yıllık binaların betonunu kim verdi? Hangi siyasiler işin içinde. Bunları hapse atmadiginiz sürece hakkımız haram olsun
    %88
    %12
    Yanıtla
  • erol (7 ay önce)
    Sayın Bakan ; Siz de olanları biliyor da tedbir almıyorsanız, halk olarak biz ne yapabiliriz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Girmanalı (7 ay önce)
    Bence bir değil 10 tane deprem daha olsa bizim millet akıllanmaz. Kudurdukça kudurdular. Git hepsiyle konuş, lafa Allah Allah diye başlarlar. Vay benim sahapsız memleketim vay.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Oktay (7 ay önce)
    Sanki sadece beton mu. Ev kiraları ve diğer fiyatlar. Yaşanacağını bırakmadılar. Bu kiralara gider Ankara da stressiz yasarim
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Hasan (7 ay önce)
    Pahalı bulan almasın zorla mı satıyorlar
    %2
    %98
    Yanıtla
  • Sen de mi kan emicilerdensin. Muhtemelen hazır betoncu ya da durumdan faydalanan insan görünümlülerdensindir.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Milletin evi yok, ev yaptırıyor. Tam şeysin de neyse demiyem...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ticari ahlak yok mu ?yani kâr marjiniz aşağı yjkari bellidir.hukuken de öyledir dinen de öyledir.sizin bu yorumunuz dolayısıyla hem hukken hem de dinen karşiliği yok olmuyor mu? Cambaza bak ipe bak ....
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bir bitmediniz...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bunlar bitmez çünkü siyasetin zengin ettiği ahlaksızlar bunlar.Bakan bunlara.birsey yapamaz.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Anlaman için dara düşmen lazım.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bence kan emicilerin işyerleri kapatılıp ve bir daha bırakın betonculuk yapmayı herhangi başka bir ticaret yapmanıza izin verilmemeli.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mlx (7 ay önce)
    Onu bunu bilmem de,deprem fakiri fukarayı vurdu.olan asgari ücretliye olan emekliye olan küçük esnafa oldu...
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Abdullah Bilim (7 ay önce)
    Sokaklarda çokça çınarlar beton mikserlerini görüyorum.Bu marka biraz tanıdık gelmiyor mu?
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Vatandaş 44 (7 ay önce)
    Çevre illerden beton firmalarıni davet edin gerekirse mobil beton santrallerini kurun yada bu sektörde iş kurmak istiyenlerin önündeki engelleri kaldirin bakın ozaman fiyatları nasıl aşağıya çekiyorlar
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Cahil (7 ay önce)
    Normal kar marjının üzerinde fahiş fiyat uygulayanlar o kazancın faizden farkı var mı acaba. Fırsatçılığınızdan utanın. Siz ve sizin gibileri Rabbimize havale ediyoruz. Civar illerdekiler zarar mı ediyor. Devlet bu gibi durumlarda lazım. Cezayı vermezse yönetenlerde suçlu. Daha vahimi firmalardan birinin sahibi belediye başkanı. Maalesef.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Akcadagli (7 ay önce)
    Eğer bakanlık el attıysa yandık..beton m³ ü 4bin lira olur ..marketlere el attılar da çay 38 den 138 oldu ya...
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Aynı ev sahibi kiracı işi
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Tahir (7 ay önce)
    Betoncuları suçlamak kolaycılıktır... Peki çimento fabrikalarını da gündeme getirsinler... Çimento pahalılanınca, beton fiyatı yerinde mi sayacak? Peki çimento fiyatları niye artar? Çünkü çimento enerjiye bağımlı bir üretim... Petrol ve yakıt fiyatları artınca, çimentonun da fiyatı artar... Şimdi anladınızmı beton fiyatı niye artıyor... Zamanında marketler fiyatları artırıyorlar diye suçluyorlardı... Şimdi aynı basit numarayı yapıyor hükümetin siyasetçiler.. Ama artık millet yemez bu kandırmacayı...
    %9
    %91
    Yanıtla
  • Çevre iller (7 ay önce)Tahir isimli kullanıcı yorumuna
    enerjiyi bedava kullanıyor, haksızlık olmuş gerçekten sana, senin daha yüksek fiyata satman lazım
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Beton santralin var heralde senin bu ne şiddet bu ne celal.çevre illerde 1.500 malatyada 2.500-3.000.bunlar antep elazıgdaki çimento fabrikalarından alıyorda malatya rusyadan mı getiriyor yada çevre illere ucuz malatyaya pahalı mı satıyor çimentoyu.Malatyadaki betonculara hakkımız helal etmiyoruz
    %98
    %2
    Yanıtla
  • sayın tahir bey Elazığ da ki şirketler ne kullanıyor acaba.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Komşu şehir Elazığ da,Kayseri'de, Sivas'ta neden fiyatlar daha düşükte Malatya da yüksek.Diğer şehirlerdeki betoncular zararına mı satıyorlar.Bunlar fırsatçı.Oturup fiyatı birlikte belirliyorlar.Versinler cezanın en büyüğünü.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Mlx (7 ay önce)
    Devletin her türlü imkanı var.kur deprem bölgesindeki her ile 3 adet beton santrali sat M³ nü 1500 liradan bak bakalım fiyat düşüyormu düşmüyor mu.cezaya falan gerek yok.malatya büyükşehir belediyesi meston şirketi beton işine girecekti, belediye önünde beton mikserleri boy gösterdi.Faaliyete geçtimi ,fiyatı nedir,dışarı beton satışı varmı yokmu.bilen söylesin.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • hasan (7 ay önce)
    ne bekliyordunuz ki? milyonlarca metreküp kalitesiz beton satmışlar, bu betonlarla yapılan yüzlerce bina ağır hasar aldı ve hepsi şimdi yıkılıyor. ama betonculara dokunan yok. böyle olunca da adamlar iyice cesaretleniyor. adamlar arkalarını sağlama almışlar. maalesef ülkemizde kanunlar ankarada dayısı olmayanlar için.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ali (7 ay önce)
    İnşaatlar bitince mi düşüreceksini? Millet uyku zamanı hine bir masal başladı. Aslında boşverin sayın bakanım biz böyle iyiyiz, yani böyle seviyoruz sıkıntı yok. Maliyetler artıyor daire fiyatı artacak diye sevinen bile var, vallahi bize fazlası bile hak, siz bizim şifrelerimizi çözdünüz iki gözümsünüz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yeşilyurt lu (7 ay önce)
    Ceza kesilmez. Firmaların kimlerin olduğunu sağır sultan biliyor..bunların Allah'ı yok sadece Müslüman gorunumluler. Kefenin Cebi yok vesselam
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Mehmet (7 ay önce)
    İsimlerini ifşa edin bu yüzsüzlük yapanların sonrada kapılarına kilit vurun ibreti alem için
    %100
    %0
    Yanıtla
  • hekimhanlı (7 ay önce)
    Hekimhanda iki firma var betoncu mayıs ayında 1600 tl olan beton şu an birisi 3300 tl diyor diğeri 3000 tl pompa ücreti 10 bin tl diyorlar.çimento 100 tl den 130 tl ye çıktı devlet dur demeli bu vurgunculara.Firma sahipleri bu yorumları okuyorsa açıklama yapsınlar neden fiyatlar 4 ayda yüzde yüz arttı.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Acaba yakıt arttığında dolar arttığından olabilir mi? Devlet yapıyor kim yapıyor sonra da millete fırsatçı damgası ne güzel dünya
    %10
    %90
    Yanıtla
  • Bu dolar yakıt malatya da ayrımı artıyor,adam kandırıyorlar yakında açılacak beton santralleri tercih edilecek zulüm yapanların defteri kapatılacak.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ülkedeki o kadar beton firması çalıştıranlara enerji ve çimento fiyatı artmadı da sadece Malatya dakilerine mi arttı ? Sizn gibilerin değil Malatya dan ülkeden sürülmesi kerekiyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • hekimhanlı (6 ay önce)Oktay isimli kullanıcı yorumuna
    Betoncular kumu çimentoyu dolarlamı alıyor,tamam akaryakıt arttı bundan herkes etkileniyorda dört ayda betan fiyatı iki katına neden çıkarıldı.çevre illerde neden ucuz sen betoncusun galiba özellikle şehirde evleri yıkılan yada emekli olmuş olacak kişiler köyüne ev yapıyor sizlerdefırsatçılık yapıyorsunuz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Orhan (7 ay önce)
    Başkanın beton santali kaça satıyor acaba. Odamı 2500 tl. Eğer öyleyse diğerlerine geçmeden önce ondan başlamak lazım
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Hahahaha baskan yeni sanayi sitesine ytong ları yollamış bile betonu ucuz satar mı masallah her yerde onların markasi allah daha cok versin israilin filistini kuşattigi gibi malatyayi kusatti esnaf adam....
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Hakim (7 ay önce)
    Sadece görün ve izleyin.algıdan bahseden sayın bakan bizatihi kendileri algının büyüğünü yapıyorlar.sanki fahiş ve zalim fiyat terörü sanki bir beton da varmış algısı biz topluma ihanetin büyüğü olur.ülkemiz bir bütün ahlaksızlığa yeltenmiş vaziyette.hayat pahalılığının en büyük sebebi kimsede bir kardan zarar etme şerefi yok.herkes olumsuz bir ekonomi veri karşısında ulusal çapta büyük büyük tacirlerin ve üreticilerin zalimce kaziklama yöntemine maruz kalıyorken işte sayın bakan ve hükümet yetkilileri de kendilerine yakın uzak demeden sessiz sessiz ağlar gibisin şarkısıyla keyif çatıyorlar.olan daima bize oluyor.ama ölümü unutan zalimler için yaşasın cehennem diyeceğiz.gönül isterdi ki bu dünya da hak arayabilelim ama ülke hukuk sistemiyle ancak.....pandemi dönemi yaşanan dünya krizinde avrupa ekonomi otoriteleri şunu hayretle söylüyorlardı.türkiye de yaşanan ekonomik krizlere rağmen şirketler nasıl olurda çok büyük kar edebiliyorlar diye şirket bilançolarına hayret üstüne hayret etmişlerdi.bilmiyorlar ki Türkiye de tutan tuttuğunu uçuruyor! bırakmaz.işte ülke gerceği budur işte ahlaksızlığımız bizim dinimiz olmuştur.bu ülkeye sözde dahi Müslüman demek Müslümanlığa hakaret olur.bu ülke gerçeğine katılmayana saygı duyarım.ama deprem öncesi son 4 yıla yakın ve depremlerlede tavan yapmış hayat pahalılığının sebebi bizim namussuzluğumuzdur.ne dış güç ne o ne bu.yaşanan büyük ekonomik sorunlara rağmen şirketlerin devasa kar oranları ülke de hayat pahalılığının zalimliğini gözler önüne seriyor.ve bunu gören hükümet üç maymuna özeniyor.biz böyleyiz kabul etmeyene ne diyebiliriz.hükümette kendine oyun sergiliyor.içimizde kol gezen en büyük düşman olan ahlaksızlığımıza kılıf arayıp duruyor.yok dış güçler yok şu yok bu.bir de ülkemizde mafolmuşluğumuza sebep olan liyakatsizlik,israf, yolsuzluk ve hırsızlığı unutmayalım.nalet olsun çalanlara liyakatsizliğini bildiği halde bu topluma bela olanlara.
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Engin Yurt (7 ay önce)
    Atı alan Üsküdar'ı geçti. Yetkililer şimdiye kadar neredeydi?
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Rezalet (7 ay önce)
    Malatyada bu beton firmaları belli. İsim isim belli. Maraş’ta bile beton 1800 iken malatyada 2500. Şimdi bu firma sahipleri hangi yüzle Malatyalıların yüzüne bakacak. Kış geçer ama kurt yediği ayazı unutmaz.
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Malatyalı (7 ay önce)
    Üç harfli diye adlandırılan marketlere kesilen ceza belli, deprem bölgesinde heleki malatyada birçok sektörde vicdan olmadığı gibi betoncularin yaptığı hangi vicdana sığar, bana kalsa işletme ruhsatlarını iptal ederim
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Murat karcı (7 ay önce)
    Stk lardan yapan yoktur inşallah yazık bize ve devletimize
    %91
    %9
    Yanıtla