SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hekimhan'da Ceviz Sevindirdi

0
Güncellendi - 2017-10-19 03:41:41
Hekimhan'da Ceviz Sevindirdi
A- A+ PAYLAŞ

Hekimhan’da ceviz hasadına başlanırken fiyatların yüksek olması üreticilerin yüzünü güldürüyor.

Malatya’da havaların soğumaya başlaması ile birlikte Hekimhanlılar ceviz hasadına başladı. Hasadın Ekim ayının sonuna kadar sürmesi beklenirken cevizin kilosunun bu sene 25 TL’ye kadar çıkması üreticilerin yüzünü güldürüyor.

Kayısının para etmediğini ifade eden üreticiler, artık kayısı üretimini bırakıp cevize yöneleceklerini söylerken, ceviz hasadının da kayısıya göre daha kolay olduğunu belirttiler.

Cevizin kilosunun bu sene 25 TL olmasının kendilerini çok sevindirdiğini dile getiren üretici Ersin Kula, “Hekimhan cevizi ile meşhur olduğu için her yerde bir hasat başladı. Ceviz artık kayısıdan daha pahalı, millet kayısı yerine ceviz ve badem dikmeye başladı. Cevizin değeri katlandı. İnşallah kayısı ile gülmeyen yüzümüz ceviz ile gülecek” diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • ANKARA DA Kİ DRİJANLI (6 yıl önce)
    ALLAH ÇİFTÇİ VE ESNAFIMIZIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRSÜN. ONLAR MUTLU OLUNCA.BİZ HUZURLU OLURUZ.
    0
    0
    Yanıtla