SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hepimize Büyük Görevler Düşüyor"

A- A+ PAYLAŞ

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Devletimizin bütün organları el birliği ile büyük bir çalışma içerisinde. Vali, mülkü idare amirleri, belediye başkanları, herkes elinden gelen her şeyi yapıyor” dedi.

Malatya programı çerçevesinde AFAD Koordinasyon Merkezi’ni ziyaret eden 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Vali Hulusi Şahin ile Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’dan bilgi aldı. Daha sonra kent merkezinde yıkılan binaların enkazında inceleme yapan Gül, Malatya Büyükşehir Belediyesi binası arkasında kurulan çadır kenti ziyaret ederek, depremzedelerle bir araya geldi. Soykan Parkı'nda açıklamalarda bulunan Abdullah Gül, depremin büyük felaket olduğunu belirterek, hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet diledi. 

Devletin bütün organlarıyla büyük çalışma içerisinde olduğunu belirten Gül, “Devletin, kamunun gücü büyük tabii. Hem güç, hem sorumluluğu var. Dolayısıyla elinden gelen her şeyi yapacak, koşturacak. Devleti ve kamuoyu da yalnız bırakmamak gerekir böyle büyük afetlerde. O zaman sivil toplum örgütlerine çok iş düşüyor. Sivil toplum daha esnek olabiliyor, daha çabuk yetişebiliyor. Daha küçük yerlere hemen koşabiliyor. Dolayısıyla onları da hep desteklemek, teşvik etmek gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Depremlerden ders alınması gerektiğini belirten Gül, “Deprem bölgesindeyiz. O zaman bunun bilinci içerisinde, yasal zorunluluk haline her şeyi yerine getirmemiz lazım. Ne kadar bilinçlendirsek, yasal zorunluluk haline getirmek gerekiyor. Onun için herkese, devlete, millete, sivil topluma, ticaret hayatına, hepimize büyük görevler düşüyor. Bundan bu acı dersi çıkartıp, bundan sonraki felaketlerde bu acılar hep çekilmez. Bir kez daha herkese geçmiş olsun diyorum” diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Murat (1 yıl önce)
    Kac gun gecti hala cadir bulamadik devlet nerde ?
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Abdullah (1 yıl önce)Murat isimli kullanıcı yorumuna
    Negatif veren %25 , adam çadır bulamamış (ki çok sayıda varlar) ne desin yani.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Osman (1 yıl önce)
    TOKİ ihalesi sonuçlanmış arsa bedeli hariç daire başı 1 milyon 400 bin tl vereceklerini bunda bile birilerini zengin etme pesindeler sayın Malatya haber yetkilileri lütfen bunu araştırın Allah için TOKİ'nin neyine arsa devletten daire başına 1 milyon 400 bin TL gidiyor
    %66
    %34
    Yanıtla
  • Doğrucu (1 yıl önce)Osman isimli kullanıcı yorumuna
    Hacı sen olayı anlamamissin tam Çevre düzeni Altyapısi kanalizasyonu yolu dahil ya ondandır...Belediyenin yapacağı bir çok hizmette fiyata dahil.. Ama sana daha düşük fiyat satarlar merak etme..Hem TOKİ daireleri 3 milyon olmuş.. yarı fiyatına yapiyor. 500 bine alıp 3 milyona satma planımı yapıyorsun..
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Devrimin fikri neyse zikri de o olur vallahi aklımın ucundan geçmedi benim tek derdim ne kadar ucuza mal olursa daha fazla garibana ev verilir.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Devlet bedava mı yapsın kardeşim birazda biz vatandaşlar ödeyecğiz alacağız ççadırda kalsak daha mı iyi şükredelim
    %25
    %75
    Yanıtla