SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Her Zaman Katkı Sağladılar"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:22:25
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Filiz Yenier Erdem ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı ziyaret ederek, sokak hayvanları için yaptığı çalışmalardan dolayı çiçek ve teşekkür plaketi verdi.

Ziyarette konuşan Belediye Başkanı Ahmet Çakır, duyarlılıklarından dolayı dernek yönetimine teşekkür ederek, “Duyarlı davranarak, gerçekten bizlerle birlikte çalışarak bizlere her zaman katkı sağladılar. Şehrimizde biz belediye olarak özellikle barınma merkezimizde önemli çalışmalar yaptık. Çünkü ilk geldiğimiz süre içerisinde gerçekten ortada hiçbir şey yoktu. Sadece bir göz barınma yerimiz vardı. Fiziki olarak altyapısının düzenlenmesine önceliği verdik. Barınma merkezimiz, şu anki ihtiyacımızı rahatlıkla karşılayacak bir noktaya getirildi” dedi.

Başkan Çakır, sokak hayvanları ile ilgili olarak zaman zaman şikayet aldıklarını kaydederek, şunları söyledi:

“Buradaki temel görevimiz, bu hayvanları bulundukları ortamdan alıp; hastalıkları varsa veya hayvanın bir sakatlığı varsa bunları tedavi etmek veya bu hayvanlarımızı kısırlaştırmak. Bunları sürekli belli bir yerde tutmak değil, bizim görevimiz onları aldığımız yere tekrar bırakmak. Belediye olarak biz bunların bakımı, beslenmeleri ile de ilgileniyoruz. Herkese bu konuda görev düşüyor. Özellikle sıcak havalarda, hayvanlara hem yem konusunda hem su konusunda 1 kap yem 1 kap su bırakılması çok önemli hayvan sevgisi anlamında. Bizler de parklarımızda bunu uygulamaya çalışıyoruz.”

Dernekle birlikte yapılabilecek çalışmalara değinen Başkan Çakır, bundan sonra da birlikte çalışacaklarını sözlerine ekledi.

Malatya Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Filiz Yenier Erdem de Malatya Belediyesi ile yaptıkları ortak çalışmalara işaret ederek, şöyle konuştu:

“Yaz aylarında, Mübarek Ramazan ayında biz nasıl açlığa susuzluğa dayanamıyorsak, dışarıdaki canlılar da aynı şekilde açlığa dayanabilir ancak bir hayvan, susuzluğa en fazla 3-4 gün dayanabilir, ondan sonra ölür. Sayın Başkanımız ile 1 ay önce görüşmüştük; ‘Çöp alanındaki köpekler için gölgelik ve suluklar yaptıralım’ diye. Sağ olsunlar, bizi kırmadılar. Gölgelik ve suluklar hemen akabinde yapıldı. Gerçekten çok güzel, orada hayvanlar yatıyorlar, gidip sularını da içebiliyorlar. Aynı zamanda Malatya Belediyesi ile beraber ‘bir kap su bir kap yemek’ afişi basıldı, 2 bin tane. Bunun dağıtımı yapılıyor.”

Kendilerine hep ‘İnsanlara neden değer vermiyorsunuz?’ diye sorulduğunu söyleyen Erdem, “Aslında bizim yaptığımız her şey insanlar için” diye konuştu.

Erdem, Başkan Çakır’a çalışmalarından dolayı teşekkür borçlu olduklarını belirterek, “Sayın Başkanımıza; desteklerinden, bize katkılarından ve her şeyden önce duyarlılığından dolayı çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız