SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İsmet İnönü, Her Zaman Minnetle Anılmaya Devam Edecektir"

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucularından, Mustafa Kemal Atatürk'ün yakın silah ve çalışma arkadaşı, İstiklal Savaşımızın Garp Cephesi Kumandanı, Malatya eski milletvekillerinden, büyük asker ve siyaset adamı İsmet İnönü'nün 50'nci ölüm yıldönümü dolayısıyla mesaj yayınlayan Malatya Valisi Ersin Yazıcı, "Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsız bir devlet olarak dünya sahnesinde yerini almasını sağlayan, hayatını bağımsızlık mücadelesine adamış büyük devlet adamı İsmet İnönü'yü sevgi, saygı ve rahmetle anıyorum." dedi.

"İNÖNÜ'YÜ SAYGI VE MİNNETLE ANIYORUM"
Malatya Valisi Yazıcı, İnönü'nün ölüm yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajda şöyle dedi:

"Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ile birlikte Türkiye Cumhuriyeti devletinin ilk temel taşlarını atmış, ülkemizin gelişmesine ve çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşmasına büyük katkılar sağlamış olan Türkiye Cumhuriyeti’nin ikinci Cumhurbaşkanı olan İsmet İnönü’yü vefatının 50. yıl dönümünde saygı ve minnetle anıyorum.

Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk başbakanı aynı zamanda Kurtuluş Savaşımızın önde gelen komutanlarından biri olan İsmet İnönü, I. ve II. İnönü Savaşları ile milletimizin makus talihini değiştirerek Türk tarihinde sarsılmaz yerini almıştır. Sevr Antlaşması ve Mondros Mütarekesini geçersiz kılarak Lozan Antlaşması’nı imzalayan eşsiz bir diplomasi dehası olarak tarihe geçmiştir.

Laiklik ve modernleşme adına gerçekleştirdiği başarıları ve mütevazı kişiliği, kararları, askeri ve siyasi başarıları ile tüm ulusun sevgisini ve saygısını kazanıp tarihte iz bırakmış olan milli şefimiz İsmet İnönü, büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ile omuz omuza mücadele vererek laik, demokratik ve çağdaş cumhuriyetimizin kurulmasında önemli rol oynamıştır.

Ülkemizin çağdaş bir kimlik kazanarak gelişmesinde önemli katkıları bulunan Mustafa Kemal Atatürk'ün dava ve silah arkadaşı seçkin devlet ve siyaset adamı olan İsmet İnönü; kararları, düşünceleri ve saygın kişiliğiyle her zaman minnetle anılmaya devam edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsız bir devlet olarak dünya sahnesinde yerini almasını sağlayan, hayatını bağımsızlık mücadelesine adamış büyük devlet adamı İsmet İnönü'yü sevgi, saygı ve rahmetle anıyorum."

AĞBABA'NIN MESAJI..
CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba da, İsmet İnönü'nün ölüm yıldönümü dolayısıyla sosyal medya hesabından şu mesajı yayınladı:

"'Bir memlekette namuslu insanlar da en az namussuzlar kadar cesur olmadıkça, o memleket için kurtuluş yoktur' sözüyle daima aramızda olan, Ulusal Kurtuluş Savaşı’mızın kazanılmasında, lâik, demokratik ve çağdaş Cumhuriyetin kurulmasında unutulmayacak izleri bulunan, hemşerisi olmakla her zaman gurur duyduğum, seçkin devlet ve siyaset adamı,  #İsmetİnönü’yü aramızdan ayrılışının 50. yıl dönümünde saygı, özlem ve rahmetle anıyorum."

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • malatyalı (4 ay önce)
    Başımıza ne geldiyse Türkiye'nin durumu buysa en başta sorumlusu İsmet İnönü'dür
    %42
    %58
    Yanıtla
  • Başımıza ne geldiyse sizin cahiiliğinizden geldi. Facebookta ne okusanız görseniz inanıyorsunuz, keşke birazcık tarih bilseniz. Ülkeye İnönünün tırnağı kadar bile faydan olmamıştır. Mekanı cennet olsun. Ülkenin bu durumda olmasını iktidara sor; bu kadar suriyeli afganlı iç karışıklık için bekliyor.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Mehmet (4 ay önce)
    İsmet İnönü ve Turgut Özal Malatyanın en önemli gurur ve değerleridir. Allah rahmet eylesin ruhları şad olsun.
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Cumhuriyet-î El Azîz (4 ay önce)
    Ruhun Aziz Hatıran Ebedî Kalacak Paşam...
    %59
    %41
    Yanıtla