SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hesabı Büyükelçi Ödedi

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da bulunan Güney Kore'nin Ankara Büyükelçisi Sang-Kyu Lee, onuruna verilen yemeğe Kore Gazileri ve ailelerinin katılması üzerine yemeğin ücretini Malatya Valiliği'nin ödemesine müsade etmeyerek, Güney Kore Hükümeti adına ücreti ödedi. Büyükelçi  Sang-Kyu Lee, yemeğe katılan gazilere hitaben "Bu gaziler bizim misafirimizdir." dedi. 
 
Güney Kore'nin Ankara Büyükelçisi Sang-Kyu Lee, Malatya Valisi Ulvi Saran ve beraberindekilerle birlikte Malatya'da tarihi ve turistik mekanları gezdi. Arslantepe Ören Yeri ile Battalgazi ilçesindeki Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı ve Ulu Cami'yi ziyaret eden Güney Kore Ankara Büyükelçisi Sang-Kyu Lee, Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı'nda bulunan el sanatları atölyelerini ziyaret ederek, tezhip, minyatür, hat sanatı çalışmalarını ilgiyle inceleyip sorular yöneltti. Müzik öğretmeni ve keman sanatçısı Serkan Sarıtaş büyükelçi ve diğer konuklara kemanıyla Malatya ve Türk müziği ile batı müziğinden parçalar icra etti. 
 
Arslantepe, Kervansaray ve Ulu Cami ziyareti sırasında Kültür ve Turizm Müdürlüğü Enformasyon Görevlisi Bülent Korkmaz Büyükelçi ve heyete bilgiler verdi. Battalgazi Belediye Başkanı Gürkan, büyükelçiye kuru kayısı ve hat sanatıyla yapılmış bir tablo ve Ulu Cami'nin gravürünü hediye etti. 
 
Büyükelçisi Sang-Kyu Lee'nin  Battalgazi ilçesindeki ziyaretinin ardından TOKİ'de onuruna verilen yemeğe Vali Ulvi Saran, 2. Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Tamer Büyükkantarcıoğlu, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Vali Yardımcısı Şükrü Özcan,   Kore Ticaret ve Yatırım Destek Ajansı (KOTRA) Genel Direktörü Byoung Je Chun ve Deniz Ateşe Yarbay Hong Ryeol PARK ile Kore Gazileri ve aileleri de katıldı.
 
Güney Kore Ankara Büyükelçisi Sang-Kyu Lee, Güney Kore Hükümeti adına Kore gazilerinin ailesinden 5 gence 800'er dolar öğrenim bursu verdi. Burs paraları nakit olarak ödendi. 
 
FKA ZİYARETİ
 

Güney Kore Heyeti, Fırat Kalkınma Ajansı'nı (FKA) ziyaret etti. Malatya ile ilgili bigilendirme sunumunun yapıldığı ziyarette, Büyükelçi Sang-Gyu Lee, Kore Ticaret ve Yatırım Destek Ajansı (KOTRA) Genel Direktörü Byoung Je Chun ve Deniz Ateşe Yarbay Hong Ryeol Park yer alırken, Malatya Valisi Ulvi Saran, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık ile Ajans Genel Sekreteri Fethi Altunyuva'da hazır bulundu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız