SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hırsızlık Çetesine 10 Tutuklama

Hırsızlık Çetesine 10 Tutuklama
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da liderliğini bir inşaat firması sahibinin yaptığı hırsızlık şebekesine yönelik operasyon sonucunda yakalananlardan 10 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi. Polisin 2 ayrı hırsızlık şebekesine yönelik operasyonunda tutuklu sayısı 18 oldu.

Malatya İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekiplerince 3 aydan beri planlı olarak çalışma yapılan ve 16 Ocak 2023 günü 32 ekip, 180 personelle gerçekleştirilen operasyonda 11 ev ve işyeri ile birlikte 4 araçta yapılan aramada 1’i şebekenin lideri olan inşaat şirketi sahibi ile birlikte toplam 12 şüpheli gözaltına alınmıştı. Aramalarda hırsızlık sonucu çalınan malzemelerin yanında 14 tanesi kısa dipçikli pompalı tüfek olmak üzere 20 adet tüfek, 5 adet tabanca, çok sayıda kesici alet, silahlara ait mühimmat ve bir miktar uyuşturucu, tarihi eser olduğu düşünülen bir adet yüzük, 2 adet çalıntı motosiklet, 1 adet çalıntı otomobil de ele geçirilmişti.

Toplam 21 ayrı hırsızlık olayının aydınlatıldığı operasyonda gözaltına alınan şebeke üyelerinin 2 ile 62 arasında suç kaydı olduğu belirlenmiş, inşaat şirketi sahibinin ise sipariş üzerine malzeme çaldırdığı ve bunların pazarlamasını yaptığı da tespit edilmişti.  

Asayiş Şubesindeki işlemlerin ardından Malatya Adliyesine çıkartılan 12 şüpheliden 10 şüpheli hakkında Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklama kararı verildi. 2 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.  

Bu arada, Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince Gaziantep’ten gelerek Malatya’da hırsızlık yapan şebekeye yönelik 1 Ocak 2023 tarihli Demir 44 Operasyonu sonucunda 8, 16 Ocak 2023 tarihinde inşaat firması hırsızlık şebekesine yönelik operasyon sonucunda ise 10 olmak üzere toplam 18 hırsızlık şebekesi cezaevine gönderildi.  

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Barguzu (1 yıl önce)
    Yasama görevini yapmalı cezalar arttırılmalı. Emniyet yargı gerekeni yapıyor fakat cezalar yetersiz olduğu için suçlu gereken cezayı almıyor. Acilen infaz yasası ve TCK değişmeli. Her yıl trafik cezalara artarken bu kadar adli suçta neden arttırım yok toplum huzursuz. Suç işlemek artık meslek olmuş bu kişiler için bunların 2-60 arasında suç kaydı olduğunu söyledi sayın Vali. Ama gel gelelim yasa ağır değil sert değil. Salacaklar bu kişileri biraz yattıktan sonra ve çıkınca yine aynı işi yapacak....
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kemal (1 yıl önce)
    ALLAH razı olsun bütün emniyet ve Jandarma dan.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Battal Gazi 44 (1 yıl önce)
    Malatya'da işini layıkı veçhile yapan nadir kurumlardan olan Malatya Emniyetini canı gönülden kutluyorum. Allah (cc) yar ve yardımcınız olsun, güzel Malatyamız huzur bulsun.
    %100
    %0
    Yanıtla