SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Horata Mesiresinde Çalışmalar Tamamlandı

Horata Mesiresinde Çalışmalar Tamamlandı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, yenileme ve çevre düzenleme çalışmalarının tamamlandığı Horata Mesire alanında incelemelerde bulunarak, projede yer alan yenileme çalışmaları hakkında bilgiler aldı. 

Havaların ısınmasıyla birlikte vatandaşların yoğun talep gösterdiği mekânlardan biri olan, suyu ve havası ile Malatya’nın önemli piknik alanlarından biri olan Horata Mesire alanında Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yenileme çalışmaları sona erdi. Horata Mesire alanında tamamlanan çalışmaları inceleyen Başkan Gürkan, mesire alanından yararlanmak isteyen tüm vatandaşlara hayırlı olmasını diledi. 

Horata Mesire alanındaki çalışmalarla ilgili bilgiler veren Genel Sekreter Yardımcısı Latif Okyay, “Geçen yıl Eylül ayında başladığımız Horata çalışmalarımızı tamamlayarak, halkın kullanımına sunduk. Daha önce burada metruk halde bulunan kafe gibi bir işletme mevcuttu onun yıkımı gerçekleştirilerek yeni kafe yapıldı. Kamelyalarımızın tamamı yenilendi. Alt yapıları, çevre düzenlemeleri, piknik masaları, sulama kanalı, ağaçlandırma çalışmaları, mescidi, lavaboları, istinat duvarları, çocuk oyun alanları, otoparkıyla beraber kullanıma hazır hale geldi. Yine bağlantı yollarının asfalt çalışmaları tamamlandı. Bütün halkımızı Horata’yı gezmeye davet ediyoruz” dedi.

Su Mahalle Muhtarı Özkan Koca’da, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın Horata mesire alanına büyük bir yatırım yaptığını söyleyerek, “Vatandaşlarımız ve halkımız adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yapılan çalışmalardan dolayı mutluluk duyduklarını belirten Bahçebaşı Mahalle Muhtarı Cahit Işıldak, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a teşekkür ederek, “50 yıldır burada çözülmeyen sorunları Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan çözdü. Ekibine ve kendisine Allah razı olsun diyorum. Gerçekten Konak, Selahattin Başkanımızın çalışmalarıyla ortaya çıktı. Başkanımız bizi onurlandırdı, tekrar teşekkür ediyorum” sözlerine yer verdi. 

Yeni Mahalle Muhtarı Halil İbrahim Uçak da, “Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’dan Allah razı olsun. Burası atıl bir vaziyetteydi. Sağ olsunlar buraya el attılar. Kendisine Banazı’ya genel olarak yaptığı çalışmalardan dolayı şükranlarımı sunuyorum” ifadelerine yer verdi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, yapılan çalışmaların Banazı halkına ve Malatya halkına hayırlı olması temennisinde bulunarak, “Banazı-Konak bizim kadim mahallelerimizden. Eski ifadesiyle bağ evlerinin bulunduğu, bağ köyleri diye tabir edilen kadim yerleşim yerlerimizdir. Horata’da hakikaten çok eskiden beri Malatya halkının baharla birlikte suların patlamasıyla yoğun ilgi ve alakayla buraya gelip, dinlenmek, piknik yapmak, zaman geçirmek amacıyla tercih edilen bir yerdi. Buradaki yapı çok eski olduğu için metruk bir halde yenilenme durumu olmadığı için ve mevcut tretuvar, kanal duvarları, kanal yolları, hakikaten izbe bir şekilde ve aynı zamanda can tehlikesine yol açabilecek bir format içerisindeydi. Yapılan proje çerçevesinde burada Fırat Kalkınma Ajansı’na da buradan teşekkür etmek istiyorum, ajansımızla yaptığımız projenin gerçekleştirilmesinde buradaki kanal duvarlarının, tretuvarların, yolların, Banazı’ya giriş köprüsünün genişletilmesi, yolun genişletilmesi, virajın öldürülmesi ve buradaki Horata Parkı’nın hakikaten günümüz insanının cevap verebilecek çağdaş, modern anlamda sosyal donatılarıyla birlikte güzel bir çalışma örneği sergilendi. Burada ahşap ağırlıklı bir çalışma yapıldı. Bu parktan yararlanmak isteyen bütün hemşerilerimize hayırlı olsun diyorum” şeklindeki sözlere yer verdi.

Başkan Gürkan yapımı tamamlanan Horata Mesire alanında emeği geçen belediye çalışanlarına ve Fırat Kalkınma Ajansı’na teşekkür etti. 

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

18 yorum yapılmış

  • Hüsnü (1 yıl önce)
    Dillere destan olmuş beton şehir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (1 yıl önce)
    Horata üstü, Yeni Bahçe Sokağının devamındaki yol dar ve taşlık. Bağımıza bahçemize giremiyoruz. Üstelik bu yol kadastro yolu ve defalarca talep etmemize rağmen açılmadı. Selahattin Gürkan ve Hacı Uğur Polat bu konuda lütfen bir şeyler yapsınlar. Söz konusu resmi yol açılsın artık.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • sirius (1 yıl önce)
    Şu mangal işini yasaklasalar güzel olurdu Horata'da.Dumandan,kokudan geçilmiyor...
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Özkan (1 yıl önce)
    Estetik fukaraları yine her tarafı betonla doldurmuş.
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Tarihçi (1 yıl önce)
    Paralı olan şey daha kıymetli ve daha güvenli olur. Banazıya yakışan bir yer olmuş.
    %39
    %61
    Yanıtla
  • ercan bey (1 yıl önce)
    fotograf için poz verilirken illa ki o el ve parmaklar ileride bir yeri gösterecek değil mi? ya da harita üstünde bir yeri..
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Levent (1 yıl önce)
    Çardaklar birbirine çok uzak olmuş! Aralarını da doldursaydınız! Horata'nın doğallığını bitirmişsiniz. Elinize sağlık!!!!
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Hakan (1 yıl önce)
    Yine parmak salliyo. Hey Allahım....
    %90
    %10
    Yanıtla
  • MALATYALI (1 yıl önce)
    yine heryer gibi burasıda beton OLMUŞ ..DESTAN ŞEHRİİ MALATYAA :)))))
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Horatanin eski hali daha güzeldi, doğallığı bozulmuş bildiğin Mişmış park olmuş
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Hakan (1 yıl önce)
    Eeeeeeee.sonuç ücretlimi yoksa ücretsiz mi .mangal nasıl gerçi ülkede mangalın tadı kaçtı 5kurus etmez tavuk kanat olsun kuşbaşı olsun 60tl et 120tl ancak sebze yiyek orayada zenginler gitsin ülke bitti para harcamayin .insanlarda gidecek durum yokokkkkkkkkk
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Şehrin genleriyle oynayan Büyükşehir (1 yıl önce)
    Allah aşkına hiç el atmasaydınız, eski hali kalsa çok daha güzeldi. Sizler nasıl şehir yönetiyorsunuz. Şehrin genleriyle neden oynuyorsunuz.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Gurbet (1 yıl önce)
    Belediyeye ait yani halka ait bir mesire alanina giris neden ucretli anlamiyorum.anlamayacagimda.Mesela kayseriden örnek vereyim hiçbir mesire alanina giris ucretli degil.Bu kafayi degistirmek lazim neden parali kardesim.Ayrica birde gunduzbeyde daha önce halka acik olan mesire alanini Kapatip sadece Belediye personeline Mahsus yapmakta nedir kardesim orasi halkin mali sadece bir zümreye tahsis edilemez.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Kündübegli (1 yıl önce)Gurbet isimli kullanıcı yorumuna
    Bahsettiğiniz yer kapuluk mesire alanı. Şuan yönetimi maskiye ait fakat mülküyeti dsi ye aittir. Maliye ' den dolayi kapalı diye biliyorum.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Dogru kapuluktan bahsediyorum halka acik olmasi lazim bence.DSI de bizim Belediyede Bizim Maskide Bizim Jepsi Kamu malı yani halkin mali özel bir sahsa ait olsa diyecek birseyim yok.Böyle yerler Allahın Malatyalılara bir lütfu ama sadece bir zümrenin kullanimina tahsis etmeyi doğru bulmuyorum
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Mlt44 (1 yıl önce)
    Sonuçta ortada bir emek var ve emeğe saygım sonsuz. Ama olmamış. Ne zaman öğreneceğiz sosyal dokuya zarar vermeden, beton odaklı düşünmeden restore etmeyi. Mesire kelime anlamı bağlık, bahçelik, yeşil yer demektir.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • yeşilyeşil (1 yıl önce)
    Yine taş-beton yapmışsınız, hem de pembe-beyaz. Doğaldan ve yeşilden anlamayan belediyeciler bizim kaderimiz olmasın.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • halk (1 yıl önce)
    giriş ücreti 25 tl 15 tl olması daha uygundu
    %86
    %14
    Yanıtla