SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Huzur ve Barış İçerisinde Nice Bayramlara.."

0
Güncellendi - 2018-08-22 02:29:13
A- A+ PAYLAŞ

  • Kurban Bayramı kutlanıyor. Bayram Namazı 06.26'da. Yönetici ve siyasilerin BAYRAM MESAJLARI..

Kurban Bayramı, 21- 24 Ağustos günleri arasında kutlanıyor. Malatya'da Bayram Namazı 06.26'da kılınacak. Resmi Bayramlaşma töreni ise 21 Ağustos Salı günü saat 15.00'de Büyükşehir Belediyesi Nikah Sarayı'nda gerçekleştirilecek.

BAYRAM MESAJLARI..

Bu arada, bayram dolayısıyla il yöneticileri, siyasiler ve bazı kurum- kuruluş temsilcileri birer kutlama mesajı yayınladılar.

Malatya Valisi Ali Kaban

"Yoksulların ve kimsesizlerin hatırlandığı, sıla-i rahimin gerçekleştirildiği, küskünlüklerin ve kırgınlıkların nihayete erdirildiği bayramlar, ortak dayanışma arzumuzun ve birlikte yaşama sevincimizin tesis edilmesine emsalsiz katkılar sağlayan istisnai günlerdir.

Yüce Allah’a şükürler olsun ki İslam Âleminde ve tüm Türkiye’de olduğu gibi Kayısının Başkenti Malatya’mızda da bu müstesna günlere; birlik ve beraberliğimizi, dostluk ve kardeşliğimizi sevgi, saygı ve muhabbetle harmanlayarak perçinleyeceğimiz bir Kurban Bayramına daha ulaşmış bulunuyoruz.

Bayramın “bayram” olmasının yolunun fakir, yardıma muhtaç, hasta, yaşlı, yetim, öksüz, kimsesiz kardeşlerimizin kapılarını çalmak, kendileriyle hemhâl olarak onlara çok büyük bir saadet yaşatmaktan geçtiğini unutmamalıyız.

Bilhassa, bu mübarek günler hatırına dünyanın dört bir yanında akmakta olan kan ve gözyaşlarının durması, ellerin dostluk ve kardeşlikte birleşmesi, dillerin barış türküleri terennüm etmesi; Cennet Vatanımız üzerinde gerçekleştirilmeye çalışılan hain planların dün olduğu gibi bugün de Necip Türk Milleti’nin sarsılmaz iradesi karşısında hüsrana uğrayıp mert ve cesur sinesine çarparak yok olması en büyük dua ve temennimizdir.

Bu duygu ve düşünceler içerisinde, başta Malatya’mızın pek muhterem halkı olmak üzere Necip Türk Milleti’nin ve bütün İslam Âleminin Kurban Bayramını kutluyor; bayramın tüm insanlığa dostluk, barış ve kardeşlik getirmesini temenni ediyor, herkese sağlık ve esenlikler diliyorum."

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Kurban Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Kurban Bayramı sonrasında acı reçetelerin halkın önüne konulacağını belirten Ağbaba, “Açlık ve yoksulluk toplumun tamamına yayılacak. Binlerce kişi işsiz kalacak. Bu nedenle Kurban Bayramı, milyonların ağız tadıyla kutlayacağı son bayram olabilir” dedi.

Bayramların kırgınlıkları sona erdirmek, dayanışmayı, birlik ve beraberliği pekiştirmek için önemli araçlar olduğunu belirten Ağbaba, “Kurban Bayramı'nın üreticilerin emeklerinin karşılığını, tüm çalışanların insanca yaşayabilecekleri ücreti aldıkları, farklı düşünen, farklı konuşan, farklı yazan herkesin kendisini özgürce ifade edebildiği, insanların haksız ve hukuksuz gözaltına alınmadığı, yargılanmadığı, tutuklanmadığı, adaletin kişilere göre değil toplumun tamamına eşit yaklaşabildiği, gençlerin işsizlik, çocukların gelecek kaygısı yaşamadığı, açlık ve yoksulluğun sona erdiği günler getirmesini diliyorum" dedi.

Ülkede yaşanılanların ekonomik kriz değil ekonomik felaket olduğuna vurgu yapan Ağbaba, “16 Yıllık AKP Hükümetlerinin ülkeyi geri dönüşü olmayan bir noktaya sürüklediği ortada. Türkiye ekonomik,sosyal ve siyasal bir çöküşle karşı karşıya. Kurban Bayramı sonrasında acı reçeteler halkın önüne konulacak, açlık ve yoksulluk toplumun tamamına yayılacak,binlerce kişi işsiz kalacak. Bu nedenle Kurban Bayramı, milyonların ağız tadıyla kutlayacağı son bayram olabilir.Halkımızın refahı ve mutluluğu için çalışmaya, mücadeleye devam edeceğiz. Halkımızla birlikte, halkın iktidarını kuracağız.Türkiye’yi güzel yarınlara taşıyacağız.Bu duygularla, Kurban Bayramı’nın başta Malatya olmak üzere tüm ülkemize barış, dostluk ve kardeşlik getirmesini diliyor, saygılar sunuyorum.” dedi.

AKP Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Bülent Tüfenkci

"Milletçe her zamankinden daha fazla kenetlenmiş olarak, kurban bayramını idrak etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bayramlarımız, kardeşlik bilincimizi yenileme, aramızdaki muhabbet ve dayanışmayı pekiştirme, hoşgörü ve sevgi ikilimi güçlendirme vesilesidir. Ülke olarak geçtiğimiz bu zorlu süreçte, bayramların muhteviyatını oluşturan bu duygular her zamankinden daha fazla önem taşımaktadır.

Türk milleti olarak tarih boyunca bizleri güçlü, eğilmez ve geçilmez kılan milli birlik ve beraberliğimize olan sarsılmaz sadakatimizdir. Her şeyin üzerinde tuttuğumuz millet iradesi bizi her türlü sıkıntıya ve tehdite karşı koruyan yegane güçtür. Bu güç sayesinde vatanımız üzerinde oynanan kirli oyunları bertaraf ettik ve ediyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde kenetlenen milletimiz, iradesi, basireti ve ferasetiyle bir kez daha dünyaya örnek bir direniş sergilemektedir. Ülkemizin güvenliğini, devletimizin bekasını ve esenliğini hedef alarak türlü operasyonlara soyunanlar geçmişte olduğu gibi her zaman Aziz Türk milletinin asil direnişiyle hüsrana uğrayacaklardır.

Bu duygularla Kurban Bayramında Hac farizasını yerine getiren kardeşlerimizin hac ve kurban ibadetlerinin kabul olmasını yüce Rabbimden niyaz ediyorum. Canını vatanın ve milletin bekası için feda eden kahraman şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimizi şükranla selamlıyorum.

Kıymetli hemşerilerimin, milletimizin ve tüm İslam Âleminin Kurban Bayramı’nı tebrik ediyor; Yüce Rabbimden birliğimizi, kardeşliğimizi daim kılmasını, milletçe daha nice bayramlara huzur ve barış içinde ulaşmayı nasip etmesini diliyorum."

AKP Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Öznur Çalık

"Kurban; cömertliktir, halden anlamak kalpleri fethetmek, empati yapmak, paylaşmaktır. Yoksulları sevindirmek, kursaklardan aynı lokmayı geçirmek, manevi haz ve İlahi Aşkı bu mübarek günlerde doyasıya yaşamaktır. Akıtılan kan, Yüce Allah’la kurulan kurbiyettir, yakınlıktır.

Bayramlarımız kardeşlik ruhunu pekiştirmeye; birliğimizi, beraberliğimizi ve aramızdaki diyaloğu arttırmaya vesile olan; sevgi ve saygının kalplerde yer edindiği İlahi günlerimizdir. Toplumsal hayata bereket ve zenginlik katan bayramlar, milletimiz için kenetlenme,birlik ve beraberliğin temin edildiği günlerdir. Her bir menfi ve fevri yapılan davranışlardan uzaklaşmak, gönülleri birlikte maneviyata açmaktır. Milletçe sabırsızlıkla beklediğimiz Kurban Bayramı bir kez daha bereketiyle karşılamanın mutluluğu içerisindeyiz.

Bugünlerde gerek kurbiyetimize gerek milli irademize gerek devletimize karşı ekonomik bir saldırı söz konusudur. Bu saldırıyı da Liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın kararlı, aziz milletimizin azimli duruşu, devletimizin soğukkanlılı refleksi ile bertaraf edeceğimizden kuşkumuz yoktur.

Milletimizi karamsarlığa itmeye, Milli birlik ve beraberlik bilincini silmeye kastedenlerin emel ve gayeleri karanlık kör kuyulara bir kez daha atılacaktır.

Aynı bataklıktan beslenen tüm fitne sahiplerinin milletimizin ve devletimizin üzerindeki hain istekleri hiçbir zaman hedefe ulaşamayacaktır. Zira beslendikleri bataklık gün geçtikçe kurutulmaktadır. Diğer yandan, gerek sınırlarımız içinde gerekse bölgemizde kanlı politikalarını hayata geçirmeye çalışan üst aklın topraklarımıza attığı nifak tohumları kök salamayacaktır.

Komşusu açken tok yatmayı kabul etmeyen bir ümmetin evlatları olan bizler bugün dünyada yardıma muhtaç tüm mazlum halkların yanındayız, yanında olmaya devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerimle, tarifsiz sevincini yaşadığımız Kurban Bayramının çaresizlere çare, derde derman, yaraya merhem olmasını diliyor, milletimizin ve tüm İslam Alemi’nin mübarek Kurban Bayramı’nı tebrik ediyor; refah, mutlu, sükunetli ve afiyetli bir bayram geçirmemizi Cenabı Allah’tan temenni ediyorum."

AKP Malatya Milletvekili Ahmet Çakır

"Milletimizi manevi iklimiyle saran, ortak bir ruhla kaynaştıran ve kucaklaştıran Kurban Bayramı'nı hep birlikte karşılamanın mutluluğu ve heyecanı içinde, bayramın getirdiği ulvi değerlerin; bizleri bütünleştiren sıcak ve samimi duyguların, toplumun tüm kesimlerini kuşatmasını, bu mübarek günlerin birlik ve beraberliğimizi daha da pekiştirmesini diliyorum.

Bu bayramda; evinde ve yatağında bekleyen insanlarımızı hatırlamalı; muhtaçların, kimsesizlerin, ihtiyaç sahiplerinin kapılarını çalmalı, yüzlerinin gülmesine vesile olmalıyız. Hanelerine muhabbet ve sevinç taşımalıyız. Kurban ibadetiyle bizden istenen, elimizle birlikte gönlümüzü de birbirimize açmak ve gönülden verebilmektir.

Ayrıca; bu günler, Hac ibadetinin ifa edildiği; kültürleri ve coğrafyaları farklı milyonlarca Müslümanın, Arafat’ta, dualar eşliğinde, müstesna bir kardeşlik manzarası sergilediği günlerdir. Bu vesileyle; Hac ibadeti için bu mübarek topraklarda bulunan kardeşlerimizi de tebrik ediyorum.

Kurbanlarımızın Allah katında makbul olmasını diliyor, hemşerilerimize, ülkemize, milletimize ve tüm İslam Alemine huzur, sağlık, mutluluk getirmesini Rabbimden temenni ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle; bu vatan, bu millet var oldukça unutmayacağımız aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, tüm hemşerilerimin ve aziz milletimizin mübarek kurban bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.

Selam, sevgi ve saygılarımla."

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat

"Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat Kurban Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Bayramların sevginin, şefkatin, vefanın, merhametin, dayanışmanın, barışmanın, kucaklaşmanın doruk noktaya ulaştığı özel günler olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Kurban Bayramı mesajında şunları söyledi:

“Millet olarak; sevgi ve hürmetin, yardımlaşma ve dayanışmanın eşsiz örneklerine şahit olacağımız bir Kurban Bayramına daha ulaşmış olmanın heyecanı içerisindeyiz. Biz tasada ve kıvançta ortağız. Birlikte üzülür, birlikte seviniriz. Dünya’da birlik olmayı en iyi bilen milletiz.

Birlikte olmanın, memleket olmanın emekten geçtiğini bilen Büyükşehir Belediyesi ailesi olarak ilimizi standartları yüksek bir kent haline getirmek, geleceğimiz olan çocuklarımıza daha yaşanabilir bir şehir bırakmak için mesai mefhumu gözetmeksizin, gece gündüz yoğun bir çalışma içerisindeyiz.

Milletimiz sarsılmaz bağlarla birbirine bağlıdır. Bunu tarihte hiçbir güç yok edemedi. Sonsuza kadar da yok edemeyecek ve sarsamayacaklardır. Birlikte yürüyerek, memleketimize emek harcayarak, birlik ve beraberliğimizin istikrarına bir düğüm daha atacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle Kurban Bayramının tüm İslam Dünyasında barışın ve esenliğin hakim olmasını temenni eder, hemşerilerimin Kurban Bayramını kutlar, sevdikleriyle birlikte sağlıklı, huzurlu bir bayram geçirmelerini dilerim.”

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Gürkan, “Kurban Bayramı, barışın, esenliğin, sabrın, yoksula, kimsesize, çaresize yaklaşmanın bayramıdır” dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Kurban Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında, “Bizler için ilahi bir armağan olan bayramlar, dayanışmanın ve paylaşmanın huzurunu yaşadığımız, kardeşliğimizi güçlendirdiğimiz çok değerli ve özel zamanlardır. Kurban Bayramı, barışın, esenliğin, sabrın, yoksula, kimsesize, çaresize yaklaşmanın bayramıdır. İslam alemi için sevinç günleri olması gereken bayramlarımızı, maalesef uzun yıllardır İslam coğrafyalarında yaşanan acılar sebebiyle hep buruk bir şekilde geçirmekteyiz. Dileğimiz odur ki bu bayram bütün bu acıların son bulduğu bir bayram olsun. Hac vazifesini gerçekleştirmeyi bizlere de nasip eden Rabbimize hamd ediyor, hem bizlerin hem de hac görevini yerine getiren tüm vatandaşlarımızın haclarının kabulünü Rabbimden niyaz ediyorum. Bu duygularla, başta şehit ailelerimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımızın Mübarek Kurban Bayramı’nı kutluyor, bayramın İslam âlemine, ülkemize ve bütün insanlığa sağlık, huzur ve esenlik getirmesini diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar

Kurban Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımlayan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Bayramlar sevincin, mutluluğun, yakınlaşma ve dayanışmanın hoşgörü ve kardeşlik bağlarının en üst düzeyde yaşandığı müstesna günlerdir. Huzur içinde idrak edilmesini temenni ettiğimiz, toplumsal hayata mana ve değer katan Kurban Bayramı sevincinin en iyi şekilde yaşanmasını diliyorum.

Dargınların barıştığı, dayanışma duygularının yoğunlaştığı, birlik ve beraberliğin pekiştiği bayramları sadece kendimiz, ailemiz ve yakın çevremizle yaşamamalı, yoksullara, öksüz ve yetimlere, engellilere, şehit ailelerine, hastalara ve özellikle ilgiye muhtaç her vatandaşımıza bayramı bayram gibi yaşatmak zorundayız.

Bayramları, üzüntülerin yerini sevincin alması, kardeşlik ve dostluk bağlarının canlanması, birliğimizin daha da güçlenmesi için fırsat olarak değerlendirmeliyiz.

Yüce Allah'a kulluk bilincinin bir gereği olarak yaptığımız kurban ibadetinin manen arınmak ve aklanmak, kırgınlıkların, küskünlüklerin ve anlamsız çekişmelerin son bulması için de iyi bir fırsat olacağı şüphesizdir. Ülkemizde son günlerde yaşanılan sıkıntılı günler ve huzurumuzu bozmak isteyen iç ve dış mihraklara karşı Kurban Bayramı’nın ülkemizin birlik, beraberlik ve istikrarına katkı sağlamasını yüce Allah’tan temenni ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle; tüm hemşerilerimin bayram sevincini ve coşkusunu yürekten paylaşıyor ve Kurban Bayramlarını kutluyorum. Bayramın tüm insanlığa, İslam Âlemine, ülkemize sağlık, huzur ve barış getirmesini diliyorum” dedi.

Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu

Mesajında bayramların yeni gönül köprüleri kurmak ve kurulanları sağlamlaştırmak için büyük bir fırsat olduğunu ifade eden Cömertoğlu; “ Bayramlar, hoşgörümüzü ve sabrımızı artırmak, birbirimize daha da yakınlaşmak, kırılan kalpleri onarmak adına en müstesna günlerdir.” ifadelerine yer verdi.

Mesajında birlik, beraberlik, kardeşlik, dayanışma ve barış vurgusu da yapan Cömertoğlu, zor zamanların ancak ve ancak bu bağların kuvvetlendirilmesi ile aşılacağını ifade etti. Cömertoğlu, mesajına şu ifadeler ile devam etti:

“Sevgi, dostluk, kardeşlik duygularının yüceldiği, yardımlaşma ve dayanışma duygularının çoğaldığı birlik ve beraberliğimizin temel taşlarından bayramlar; toplumumuzun manevi zenginlik kaynaklarındandır. Bireyleri ortak duygu ve düşüncelerde buluşturarak, üzüntüde ve kıvançta birleştirmekte ve bu değerlerin içtenlikle yaşanmasını sağlamaktadır. Kırgınlık ve küskünlüklerin sona erdiği, sevginin, saygının, hoşgörünün ve kardeşliğin zirveleştiği, milletçe birlik ve beraberliğin, dayanışmanın en güzel örneğinin gösterildiği, bir kurban bayramını daha kutlamanın heyecanı içerisindeyiz. Bu duygu ve düşüncelerle; Bu Kurban bayramının ülkemizde ve ilimizde birlik, beraberlik, hoşgörü ve huzur ortamı içerisinde geçmesini, her geçen gün büyüttüğümüz sevgi, saygı, yardımlaşma ve paylaşma ortamının daha da gelişmesine vesile olması dileği ile tüm İslam aleminin Kurban Bayramı’nı kutlar; sağlık, huzur ve mutluluk dileklerimle sevgi ve saygılarımı sunarım” dedi.

Pütürge Belediye Başkanı Mehmet Polat

Başkan Mehmet Polat, tüm İslam aleminin mübarek Kurban Bayramını kutlayarak, "Dini bayramlarımızdan biri olan Kurban Bayramı'na erişmenin mutluluğu ve huzuru içerisindeyiz. Bayramlar İslam Alemi için büyük önem taşıyan müstesna günlerdendir. Bizi yaratan Allah'a şükürler olsun ki, bugün milletimiz her zamankinden daha çok birlik ve beraberlik içerisindedir. Bu özel günleri fırsat bilerek birliğimizi ve beraberliğimizi daha çok güçlendirmek, en önemli görevlerimiz arasında olmalıdır. Ülke olarak zor günlerden geçtiğimiz bu süreci hep birlikte aşmak ve vatanımızı her alanda güçlü kılmak hepimizin birinci vazifesi olmalıdır. Ekonomik olarak zor günlerde geçtiğimiz şu zamanda; kimseyi dışlamadan, hep birlikte, ortak akılla hareket etmeliyiz. Zalimlerin karşısında olan, mazlumları her daim koruyan Türkiye'nin gücünü herkes görmelidir. Bu da bir ve beraber olmaktan geçer. Bayramlar bizler için dostluk, kardeşlik, hoşgörü, dayanışma, paylaşma gibi duygularımızın gelişmesi demektir. Hazreti İbrahim'in adanmışlığı ve Hazreti İsmail'in teslimiyetinin simgesi olan Kurban Bayramı'nın birlik ve beraberliğe, toplumsal dayanışmamıza, kaynaşmamıza kırgınlıkların, küskünlüklerin ve anlamsız çekişmelerin son bulması için de iyi bir fırsat olmasını diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, her geçen gün yenilenen ve gelişen Pütürge'mizde yaşayan hemşehrilerim başta olmak üzere, tüm İslam Aleminin mübarek Kurban Bayramı'nı kutlar, sevgi, saygı ve selamlarımı sunarım” ifadelerine yer verdi.

Kale Belediye Başkanı Cemal Akdemir

Akdemir mesajında "Bayramlar, bizlere insan olmanın hakkını, kardeş olmanın kıymetini, paylaşmanın hazzını, şükrün faziletini hatırlatan aydır. İslam alemi, her türlü olumsuzluğa rağmen bugün çok şükür ki birlik ve beraberlik içerisindedir. Umuyorum ki, bu mübarek ay hürmetine dünyanın dört bir yanında insan onuruna yakışmayan zulüm biter ve mazluma kurtuluş, zalime azap olur. Ülkemiz çok zor günlerden geçmektedir. Ekonomik anlamda ülkemizin çöküşünü bekleyen zalimler, amaçlarına ulaşamayacaklardır. Bu yolda, Allah ülkemizin yardımcısı olsun. Yapılan ibadetleriniz hayırlı, kesilen kurbanlarınızın kabul olmasını temenni ediyorum. Her geçen gün adından sıkça söz ettirmeyi başarmış, güzel vatanımızın, güzel ilçelerinden biri olan Kale'de yaşayan halkımızın huzur ve güveni için gerekli tedbirler alınmıştır. Hemşerilerimizin huzurlu ve sağlıklı bir bayram geçirmelerini diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle Allah'ın nuruyla, ümmetini selamlayan peygamberin (sav) şefaati hürmetine Kurban Bayramınızı en içten dileklerimle kutlar; saygı ve selamlarımı sunarım" ifadelerine yer verdi.

MHP Malatya İl Başkanı Ramazan Bülent Avşar

Milliyetçi Hareket Partisi Malatya İl Başkanı Avşar,  bayram mesajında, “Türkiye de bayram şekeri tüketimi yıllık 500 milyon TL ciro yapmaktadır. Ülkemizde bayram şekeri tüketimi ise kişi başı 2.1 kg’dir. Yani ülkemizde yıllık 170 bin 000 ton bayram şekeri tüketilmektedir. Bu ciro ve tüketim miktarı ise yılın sadece 2 haftalık bölümünde gerçekleşmektedir. Dünya kuru kayısı piyasasının yüzde 80'lik bölümü Malatya kuru kayısısı ile tedarik edilmektedir. Yıllık 100 bin 000 ton kuru kayısı ihracatı gerçekleştirilmektedir. Son dönemde yasadıklarımız, bizi yerli ve Milli olan üretime ve tüketime yönelmemizi sağlamıştır. MHP Malatya il başkanlığı olarak tüm Türkiye ‘ye, önerimiz bayramlarda çikolata ve seker tüketimi yerine Malatya kaysısı tüketmeleri yönündedir.

Üstelik ortalama 1 kg şeker fiyatının ortalama 29 TL olması sebebiyle daha ucuza ve daha sağlıklı tüketimi tercih etmelerini öneriyoruz. Yıllık sadece yılın 2 haftalık bölümünde Malatya kayısısı bu şekilde tamamen tükenmiş olacaktır. İş dünyasına, devleti yöneten bürokratlara ve kayısı üreticilerimize gerekli aksiyonlar almalarını, yerli ve milli olanı desteklemelerini temenni ediyoruz.

Yüce Türk milletinin bayramını en içten dileklerimizle kutluyorum” ifadelerine yer verdi.

Ülkü Ocakları Malatya İl Başkanı Emrah Yılan

Malatya Ülkü Ocakları Başkanı Emrah Yılan, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Yılan “Hiç şüphe yok ki, milletçe sımsıkı kenetlenmemiz gereken bir dönemden geçiyoruz. Aramıza girme emeli taşıyan, kardeşliğimizi baltalama hedefi güden hiçbir kötü, fitne ve şer niyete müsamaha göstermemeliyiz. Bu kapsamda, Kurban Bayramı'nın bunun için çok önemli bir fırsat olduğunu bilmek ve görmek lazımdır” dedi.

Mesajında maneviyatın artırılması, vatan ve millet sevgisinin pekiştirilmesi, bu çok ulvi duyguların kuşaktan kuşağa aktarılmasına neden olan dini ve milli bayramlar, toplumsal birliği sağladığını ifade eden Yılan "Bayramlar, kırgınlıkların ve dargınlıkların unutulduğu, karşılıklı sevgi ve saygının gelişerek perçinlendiği, hoşgörünün egemen olduğu, güzel duyguların paylaşıldığı özel günlerdir. Sevinçlerin paylaşılıp çoğalacağı, çaresizlerin hatırlanacağı günler olan bayramlarımız milli ve manevi bir değer sistemi olarak milletimizin kültür hazinesinde her zaman var olacaktır. Bayram günlerinde yoğunlaşan sevgi, barış, hoşgörü ve kardeşlik ortamının bütün bir yıla yayılmasının toplumsal ve bireysel her türlü sorunun çözümünde etkili olacağı unutmamalıyız. Geçmişten bugüne koruduğumuz ve geleceğe taşıyacağımız, yardımlaşma geleneğimizin yansıması olan bayramlarımızda muhtaçlara yardım elinin uzatılması, veren el ile alan elin buluşması, çocukların sevindirilmesi, sevgi, saygı ve hoşgörü duyguları içerisinde inançlarımızı, örf ve adetlerimizi uygulayarak bu özel günlerin yaşatılması ve canlı tutulması hepimizin ortak sorumluluğudur. Bu duygu ve düşüncelerle tüm vatandaşlarımızın ve hemşerilerimizin mübarek Kurban Bayramı'nı en kalbi duygularımla kutlar, bayramın aziz milletimize ve Türk-İslam âlemine sağlık, huzur ve barış getirmesini temenni ederim"dedi.

malatyahaber.com- Bülten- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Adıyaman Tütünü (5 yıl önce)
    Herkese iyi bayramlar..
    0
    0
    Yanıtla