SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İçme Suyu Fiyatındaki İndirim Kabul Edildi

İçme Suyu Fiyatındaki İndirim Kabul Edildi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, 2023 yılı Kasım Ayı Olağan Genel Kurul toplantısı Büyükşehir Belediye Meclis Salonu’nda yapıldı. Gerçekleşen toplantının ardından oy birliği ile suya yüzde 25 oranında indirim yapılması kararlaştırıldı. 

Toplantıda konuşan MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert, “Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan’ın talimatları ile suya indirim yapılması noktasında genel kurulumuzu topladık. Bugün yaptığımız toplantının ardından oy birliği ile suya yüzde 25 oranında indirim yapılması kararı aldık. 6 Şubat depremi öncesi hazırlamış olduğumuz programımızın yüzde 95’ini gerçekleştirdik. Depremden dolayı revize yapmak zorunda kaldık. İller Bankası ve öz kaynaklarımızla beraber depremden hasar alan altyapıyı yeniden inşa etmek için çalışmalar yaptık yapmaya devam ediyoruz. Doğanşehir İlçemizin isale hattı komple hasar almıştı. Şu an 700’lük çelik hat çalışması yapıyoruz. Bu çalışmalarımızın sonunda Doğanşehir İlçemizin gelecek yıllarını garanti altına almış olacağız. Kanalizasyon çalışmalarımız devam ediyor. 7 adet ayaklı depo inşa ediyoruz. Akçadağ Yağmurlu, Bahri’de 500 tonluk depolarımız depremde hasar gördü. Depoların inşa edilmesi çok ciddi maddi ve manevi emek istiyor. Depremden hasar almayan Hekimhan, Yazıhan gibi ilçelerimizde nüfus artışı oldu. Buralarda vatandaşımıza su sıkıntısı yaşatmadık. Bu noktada mesai mefhumu gözetmeden çalışan MASKİ personellerimize ve bizlere finansman desteği hiç esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan’a teşekkür ediyorum” dedi.

MASKİ’nin çok ciddi yatırımlar yaptığına dikkat çeken Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk, “Yazıhan Hamidiye Mahallemizde 1000 tonluk depomuz bitmek üzere. Ayrıca Durucasu’yu besleyen 600 tonluk içme suyu depomuz 2 ay önce tamamlandı. Sürür’de 500 tonluk bir depo inşa ediliyor. Yazıhan’da 17 birimi ve nüfusun 3 te 2’sini besleyen Karasu’da MASKİ’nin ciddi bir çalışması var.  Bu çalışmalar tamamlanınca ilçemizin su sorunu ciddi anlamda çözülmüş olacak. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan başta olmak üzere, MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert ve ekibine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Doğanşehir Belediye Başkanı Durali Zelyurt ise, “Doğanşehir İlçemiz depremde çok ciddi bir hasar aldı. 17 kilometrelik isale kullanılamaz hale geldi. Büyükşehir Belediye Başkanımızın talimatlarıyla bu isale hattı yeniden inşa ediliyor. Depremden sonra kanalizasyon çalışmaları devam etti. Hasar alan hatlar yenilendi. Yenilenmeye devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan’a, MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi. 

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder de, “Her Genel Müdür Mehmet Mert gibi olsun. Hakikaten gecesi gündüzü olmayan özellikle depremi ağır bir şekilde yaşayan bir ilçe olarak gece gündüz biz arıyorlar 24 saat. Bizde kendilerini 24 saat arıyoruz uykudan uyandırıyoruz. Çok güzel çalışmalara imza atıyor Sayın Genel Müdürümüz. Rabbim başarılarının devamını versin, başarılar diliyorum” diye konuştu.

Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, “Ağır bir deprem sürecini herkes yaşadı. Malatya da hala bu süreci devam ettiriyor. Anılmayanlar var onları da anmak isterim. Sen ben kavgasına düşmeden Malatya’mızın ve bütün ilçelerinin özellikle bu hizmetlere kavuşmasında rol aldılar. Tabii Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Selahattin Gürkan’ın özellikle bu dönemde dışarıdan kaynak almayı ve Malatya’yı en azından bu kurumların iş ve işleyişlerin yürütülmesi bakımından ekibini güçlü kılmayı önemli ölçüde başardığı için kendisine teşekkür ediyorum. Genel Sekterimize ve ekibine teşekkür ediyorum.  Yol Hizmetlerine teşekkür ediyorum. Bu konuda gece gündüz çalışıyorlar. MASKİ ekibine de özellikle teşekkür ediyorum. Bütün ilçelere eşit mesafede bir hizmetin var olduğunun işareti, memnuniyetin işareti. Herkesin bu açıdan memnuniyeti Allah’ında memnuniyetidir. Allah sizden razı olsun. Allah işlerinizi rast getirsin, eksiklerinizi gidersin. Suyunuzu temiz akıbetinizi de hayırlı eylesin, bütçenizi de hayırlı eylesin” dedi. 

Doğanyol Belediye Başkanı Hakan Bay, “Zor bir süreçten geçiyoruz. Marifet iltifata tabidir. Birlik beraberlik içinde olduğumuz sürece bu şehri daha hızlı ayağa kaldırırız. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan başta olmak üzere tüm ekibine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Hekimhan Belediye Başkanı Turan Karadağ, “13 ilçeyi ayırt etmeden hizmet ulaştıran MASKİ Genel Müdürü ve ekibine teşekkür ediyorum. Hekimhan merkez ve Güzelyurt’ta yapmış oldukları arıtma tesisleriyle ilçemizi kanalizasyon atıklarından kurtardılar” dedi.

Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük, “Pütürge ilçemiz 2020 depreminde de hasar almıştı. 2 depremi de yaşadık. Bu süreçte Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan her türlü desteği sağladı. 6 Şubat depreminde 160 kilometre sulama kanalımız tahrip olmuştu. Hepsini Büyükşehir Belediye Başkanımızın talimatları ve MASKİ Genel Müdürümüzün çalışmalarıyla hepsi onarıldı”  ifadelerini kullandı.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • Mustafa Kadıoğlu (5 ay önce)
    Anladık vicdanınız yok, utanmanız yok,arlanmanız yok, kuldan utanmıyorsunuz, Allah dan damı korkmuyorsunuz meskene 1m3 su 23,5 ₺ olur mu insanlar işini kaybetmiş gelirini kaybetmiş asgari ücret belli emekli maaşı belli ; unutmayın bulunduğunuz makamların emanetçilerisiniz sahibi değil sahibi bu memleketin insanları, zamanı gelir kuyruğunuza teneke bağlamayı bilir.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Fahri baba (5 ay önce)
    Bence Halkla dalga geçiyorlar Ağam bizle eğleniyi
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kayısı adam (5 ay önce)
    Hep indirim yapıyorsunuz ama ne hikmetse her ay düzenli faturamız artıyor , vatandaşın günahı boynunuza vurulmuş hiç biriniz dik duramıyorsunuz fotoğraflarda
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Qariban (5 ay önce)
    Allah razı olsun ama.sizde zarar etmeyin yüzde 25 çoksa yüzde 5 yapabilirsiniz alışığız fazla fazla ödemeye
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Malatya44 (5 ay önce)
    Bu ay elektrik 160 doğalgaz 190 geldi su parası ikisinin toplamından fazla geldi 28 ton suya 450 geldi. 15 tondan sonra katlanarak geliyor. Her ay belediye enflasyon oranında zam yapıyor. Bunları insaf kalmamış utanma kalmamış. Tek dertleri eşlerini çocuklarını sımavsız memur yapmak belediye arsalarını usulsüz yömtemlerle satmak satmak.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Ramazan (5 ay önce)
    Saçın, Seçim, Savulun... Türkiye de ilk , dünyada ilk
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Otoban faresi (5 ay önce)
    İndirim falan hikaye siz zaten her ay otomatik olarak TEFE-TUFE oranına göre gizli zam yapıyorsunuz adı indirim ben bir Malatyalı olarak fatsaya yerleştim fırsatçı ev sahibi yüzünden burda suyun metreküpü 0.96 Krs ya Malatya da?
    %100
    %0
    Yanıtla