SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İçme Suyunda Yüzde 25 İndirim Yapılacak

İçme Suyunda Yüzde 25 İndirim Yapılacak
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan,  suya % 25 oranında indirim yapılacağını açıkladı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman vatandaşın yanında olduklarını ifade eden Başkan Gürkan “30 Büyükşehir Belediyesi içinde en ucuz suyu kullanıyoruz. Esenlik sıfır kar ile veriyor. MEGSAŞ eksi ile veriyor. MOTAŞ eksi ile çalışıyor. Bu geçiş döneminde vatandaşlarımıza büyük bir sıkıntı vermeden su ile ilgili de % 25 oranında indirime gideceğiz” dedi.

Su ile ilgili yeni düzenlemenin hayata geçmesi için Kasım Ayı’nın ilk Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı’nda kararın alınacağını söyleyen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Daha önceki Meclis toplantılarımızda TEFE-TÜFE’ye göre artış yapılır diye bir karar aldık. TEFE-TÜFE’de yüksek çıkınca bu konuda sıkıntı oldu. Önümüzdeki Meclis Toplantısı’nda gündeme getireceğiz. % 25 oranında bir indirim planladık. Artan maliyetlere rağmen vatandaş odaklı bir belediyecilik anlayışıyla hareket ederek böyle bir karar aldık. Hayırlı olsun. Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşımız için tüm imkânlarımızı seferber etmekten kaçınmayacağız. Malatya’yı yeniden mazisine layık istikbale hazırlayacağız” şeklinde konuştu. 

Bülten

FOTO: Malatya İçme Suyu kaynağı

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

20 yorum yapılmış

  • ali (6 ay önce)
    yüzde 500 zam sonrası yüzde 25 indirim ilaç gibi geldi teşekkürler
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Deli (6 ay önce)
    Ekmeği,Suyu, Otobüsü,Gazı,Elektriği indirin yermiyiz? yeriz . Yutarmıyız ? bu seçim numaralarını yutarız, Unuturmuyuz? unuturuz.Bizim genlerimizde var sevmek, fedakarlık etmek bize hizmet etmeyenleri seçmek belki birdahaki bahar diye..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mert Emre (6 ay önce)
    Sayın gürkan, a söylemek istediğim bir şey var malatyaya yıllardır su nereden geliyor ve hangi şartlarda evlere su verildi, su dağdan bedava geliyor ayrıca arıtma tesisi olmadan biz o suları çamurlu içtik ve bundan 40 yıl önce babam anlatırdı herkes elinde kazma kürek ile yolları kazırlardı ki evlerine su alabilsin diye şimdi o kadar insanın emeği ve alın teri olduğu halde kalkıp suya indirim yapmak ile hizmet yaptığını düşünüyor isen yanılıyorsun artik akp oy yok,
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Sahipsiz millet (6 ay önce)
    Zahmetsiz suyu faiş fiyata veriyorsunuz personel arabalarla fink atıyor ekmek herzaman yok kısıtlı millet canından evinden olmuş maddi manevi yıkılmış toz pislik içinde yaşıyor kimse ilgilenmiyor birde indirim diyor kimi kandırıyorsunuz indirim zaten seçimden sonra acısını çıkarırsınız diye düşünüyorsunuz ama hiç siniz hizmet sıfır sıfır sıfır bütün stk dahil buna!!!
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Tunç (6 ay önce)
    Suyu bedava da yapsanız artık sana oy yok, seçim zamanı indirim, seçim bittikten sonra bindirim, artık bu numaraları kimse yemiyor maalesef
    %89
    %11
    Yanıtla
  • sayın tunç siz söylediğinize inanıyormusunuz bizde davul zurna çalan çok yine oy verirler yine padişahım çok yaşa derler
    %100
    %0
    Yanıtla
  • MEHMET (6 ay önce)
    Bir bilim adamı sözü: Asla olmaz olmaz deme, olmaz olmazsa olma olmaz. Malatya da herşey olabilir. Her konuda Türkiye'nin en kazık şehri olmuşuz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hanı (6 ay önce)
    Seçim yaklaşıyor...telaşlanma başladı...şu emlak vergisinde el atsanız.deprem olmuş. Emlak vergisi ödemeleri gecikme faizi alınıyor.yıl geçmemiş ay geçmiş . Malatyalı bir birey olarak yazıyorum malatya iyi yönetilmiyor... sokakta anket yapsınlar görsünler...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet bey (6 ay önce)
    Niye? Seçim yaklaşıyor diye mi? Ne güzel bağlamıştınız TEFE TÜFE ye su kendiliğinden zamlanıyordu. Bizim de zaten sesimiz çıkmıyor zamlara!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Çavuşoğlu (6 ay önce)
    İşyerlerinde suyun ton fiyatını plakamızla aynı yapmışlar. helal olsun dayıoğlu.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Onur (6 ay önce)
    Arkadaşlar uzun lafın kısası Malatya ve halkı sahipsizdir ve yapılan her iş ve her indirim seçimden önce yem atmaktır Malatya'da da o yemi yiyenler de çoktur hala 4 TL ekmek almak için uzun kuyruklar oluşuyor ve ekmeği kısıtlı veriyorlar depremden sonra ölen kurtuluyor
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Vatandaş (6 ay önce)
    Madem %25 indirimli satılabiliyorsa, daha önce neden fahiş fiyata sattınız? Nasılsa bu millet yutuyor boşa indirim değil %100 zam yapın!
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Ramazan (6 ay önce)
    Depremde uzun bir süre ekmek büfeleri kapalı olduğu için, ağır hasarlı binaların yıkımı hala yüzde 50 bile olmadığı için, yollar toz duman içinde kaldığı için, 10 TL ye otobüse binmek zorunda kaldığımız için bu seçimde Ak Parti'ye oy yok.
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Yeşilyurt lu (6 ay önce)
    Çok üzüldük belediye zarar ediyormuş.diger belediyeler suya hangi. Şartla ulaşıyor bir bakın .. esenlik kardan zarar ediyor tabi.. belediye kuruluşu kar marjı gutmez halkı için çalışma li kibirlenme ey insanoğlu kefenin cebi yok vesselam
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Son çırpınışları (6 ay önce)
    Bence son çırpınışları, suya her ay zam yapan tefe tüfeye bağlayanlar kendileri. Bir de yüzde 25 indirim yapıyorlarmış. Milleti kandırmayın arkadaş. İki ay sonra tefe tüfe oranında zamlarla bu yüzde 25 indirimi çok çabuk kapanacak.Delikanlıca indirim yapacaksanız. Her ay tefe tüfe oranında zammı kaldırın yeterli. Motaş 10 lira ile zarar ediyorsa helal olsun. Konya 3.5 lira ile kar ediyor. Sen zarardasın. O zaman yönetemiyorsun demektir. Yeter arkadaş. Mevcut belediye başkanı aday olursa oy yok.
    %87
    %13
    Yanıtla
  • SARICIOĞLU (6 ay önce)
    elektrik faturasi 180 tl geliyor su 300 tl elektriğin sudan ucuz olduğu bir memlekette yaşiyoruz her ay tefe tüfeye göre zam yapiyorlar sen her ay tefe tüfeye göre mi maaş veriyorsun ?
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Volkan (6 ay önce)
    300tl her ay su faturası geliyor. Elektrik faturası 225tl. Allah'ım.bu belediyeden bizi kurtar yarabbim. Beleş suyu bize yamiyolar.
    %87
    %13
    Yanıtla
  • MEHMET (6 ay önce)
    Malatya Büyük Şehir Belediyesini tebrik ederim sudaki % 25 için Yazıklar osun size 1 Aylık su için 34 ton suya 734 TL ödedim 1 Aylık Elektrik 220 TL 1 Aylık Doğalgaz 213 TL Vatandaşınıza Depremde çok iyi sahip çıkıyorsunuz sizden başka kimse
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Mumla aydınlatılmış havuzunuz mu var 34 ton su sarfiyatı çok fazla
    %38
    %62
    Yanıtla
  • Berk (6 ay önce)
    Başkanım erken uyandınız istanbulla aynı m3 öduyoruz
    %89
    %11
    Yanıtla