SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İdlib Şehitleri İçin Gıyabi Cenaze Namazı

0
Güncellendi - 2020-02-29 18:56:25
İdlib Şehitleri İçin Gıyabi Cenaze Namazı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da Suriye’nin İdlib kentinde rejim güçleri tarafından şehit edilen askerler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Suriye’nin İdlib kentinde rejim güçlerinin hain saldırısı sonucu şehit olan 33 asker için Malatya’da da gıyabi cenaze namazı kılındı. Soykan Parkında Ortak Değerler Platformu organizesi ile düzenlenen gıyabi cenaze namazına kentteki bir çok sivil toplum kuruluşu ve vatandaşlar katıldı. Namaz öncesi bir konuşma yapan Platform sözcüsü Hüseyin Polat, Suriye halkının 60 yıla yakın bir süredir Esed ailesinin zulmü altında inlediğini ifade ederek, “Sekiz yıldır Modern dünyanın gözü önünde Suriye’de taş üstünde taş kalmadı. Bütün Suriye toprakları masum insanların kanıyla sulandı. Yüzbinlerce masum insan katledildi, milyonlarca Suriyeli kendi ülkesini terk ederek başta Türkiye olmak üzere farklı ülkelere kaçmak, göç etmek zorunda kaldı. Sözde uygar Batı, ilk etapta işlenen zulümlere sessiz kalmayacağını ima ederek mazlum Suriye halkına cesaret verdi. Sonra halk ayaklanıp, rejim destekçileriyle dünyada eşi benzeri görülmemiş bir vahşeti işlemeye başlayınca geri çekilip seyretmeyi tercih etti. Dile kolay tam sekiz yıldır Suriye, baştanbaşa yakılıp yıkıldı” dedi.

Nüfusu 4 milyonu aşan İdlib’in gerginliği azaltma bölgesi olarak ilan edilmesinin ardından Türkiye’nin masum insanların güvenliğini sağlamaya adına bölgeye gözlem istasyonları kurduğunu anımsatan Polat, “Türk Silahlı Kuvvetleri, daha önce birkaç defa Rusya destekli Suriye terör rejiminin saldırılarına maruz kalarak birçok şehit verdiği gibi son olarak 27 Şubat 2020 tarihinde, geçen perşembe akşam saatlerinde, alçak bir hava saldırısına maruz kalmıştır. Bu hain ve kalleş saldırıda 33 kahraman Mehmetçiğimiz, kahraman kardeşimiz şehadet mertebesine yükselmiş, 32 kahramanımız ise yaralanmıştır. Bu kınalı koçlarımızın hayatlarını kaybetmeleri, fidanlarımızın kara toprağa düşmeleri ciğerlerimizi yakmış, yüreklerimizi parçalamıştır” ifadelerine yer verdi.

İdlib’teki zulüm karşısında sessiz kalan ülkelere tepki gösteren Polat, “21. yüzyılda bu vahşete sessiz ve seyirci kalarak, göz yumarak katliamları onaylayan ABD, Avrupa Birliği, Bileşmiş Milletleri ve diğer Arap rejimlerini buradan protesto ediyor ve vicdan sahibi herkesi bu zamanda işlenen bu insanlık dramına karşı sorumluluklarına sahip çıkmaya çağırıyoruz. Sorumluluklarını yerine getirmeyenler, yarın insanlıklarından utanacaklar, çocuklarının yüzüne bile bakamayacaklardır. Mehmetçiğin Suriye’deki varlığını sorgulayanlar bu hakikati ve sonucunu iyi düşünmelidirler” diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından şehit olan askerler için topluca gıyabi cenaze namazı kılındı. Program şehitler için yapılan dua ile sona erdi.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • KIL BAYRO (4 yıl önce)
    Mehmet den başka hepiniz dolu konuşuyorsunuz zaten.Gerçekler canınızı acıtmasın
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (4 yıl önce)
    Bencede boş konuşma mehmet efendi sen benim ülkemin vatandaşı değil sin kesin
    0
    0
    Yanıtla
  • Salih Beyoğlu (4 yıl önce)
    Adı Mehmet, kendisi Mehmet olamamış nesne yağmurun altında 1 saat kalarak ıslanan ve Sen bilmezsin ama İslamın son kılıcı MEHMETÇİKLER için dua eden ve gıyabi cenaze namazı kılan bu topluluk devletine bağlılığını ve Mehmetçiğin yanında olduğunu göstermiştir. Şehit cenazesinde siyaset yapacak kadar alçalmamış bir topluluk olmuştur. Peki Sen jangi TARAFTASIN?
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)
    Mehmet boş boş konuşup Milletin asabını bozma iyi bir iş yapılıyorsa destek ver yoksa sen yap
    0
    0
    Yanıtla
  • Ne oldu çakma Malatyalı gerçekleri duymak zoruna mı gitti
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (4 yıl önce)
    Vay be Dün AK kefenlerini giyip meydanda resi bizi İDLİB!e götür diyen yiğitler kınalı kuzular için gıyabi cenaze namazı için saf tutmuş. Yazıklar olsun beee.. 1974 Kıbrıs çıkartmasında gençler cenaze namazı için değik askere gitmek için saf olmuşlardı. AK Gençlik ses ver Ülkenin 20 yıllık AKP döneminde geldiği durum ne acı değil mi..
    0
    0
    Yanıtla
  • muhammed (4 yıl önce)Mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    Doğru söze ne denir ki? alp liker ancak salı günü grup toplantısında reis bizi afrine götür diye slogan atsın.Dantelli kefen giyenler olan garibana oluyor yazık .
    0
    0
    Yanıtla