SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İki Cinayetin Sanıklarına 2'şer Kez Müebbet

0
Güncellendi - 2018-06-30 04:38:33
İki Cinayetin Sanıklarına 2'şer Kez Müebbet
A- A+ PAYLAŞ

Ağustos 2015’te 2 kişinin silahla ateş açılarak öldürülmesi olayında 1’i tutuklu olmak üzere yargılanan 3 sanığa mahkeme 2’şer kez müebbet hapis cezası verdi. Mahkeme Heyeti, hüküm ile birlikte diğer 2 sanık hakkında da tutuklama kararı verdi. Bu sanıklardan duruşma salonunda bulunan tutuklanırken, üçüncü sanık hakkında yakalama kararı da çıkarıldı.

-2 kişi öldürülmüştü

Akçadağ İlçesi Kani Deresi mevkiinde 3 Ağustos 2015 tarihinde meydana gelen olay da silahla ateş açılması sonucunda Şemsettin Algan (51) ve Sakalıuzun Mahallesi (köyü) eski muhtarı Osman Günay (40) öldürülmüştü.

Cinayetlerle ilgili olarak Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava da sanık Mehmet Sedat G. tutuklu olarak, İrfan E. ve Ali Enver V. ise tutuksuz yargılanıyorlardı.

-2’şer kez müebbet hapis cezası

Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki karar duruşmasına tutuklu sanık Mehmet Sedat G. ile tutuksuz sanıklardan İrfan E. ve taraf avukatları katıldılar.

Mahkeme Heyeti, “Tasarlayarak Adam Öldürme” suçundan Mehmet Sedat G., İrfan E. ve Ali Enver V.’ye 2’er kez müebbet hapis cezası verdi.

-Duruşma salonunda tutuklandı

Hüküm ile birlikte tutuklu sanık Mehmet Sedat G.‘nin tutukluluk halinin devamına, İrfan E. ve Ali Enver V.’nun tutuklanmasına hükmetti. Duruşma salonunda bulunan sanık İrfan E. polisler tarafından gözaltına alınarak cezaevine gönderildi. Hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılan Ali Enver V. adlı sanık ise aranıyor.

-“Saldırıya uğradık” demişlerdi

Bu arada, cinayet esnasında olay yerinde bulundukları belirlenen ve son duruşmada haklarında müebbet hapis cezası verilen 3 sanık da, olaydan sonra verdikleri ifadelerde saldırıya uğradıklarını iddia etmişti. Sanık Mehmet Sedat G.’nin alınan ve Polis Kriminal Laboratuarı’na gönderilen numunelerden birisinde el svapların da ateşli silah kullanıldığına dair bulguya rastlanılmıştı.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

ARŞİV FOTO: 2 kişinin öldürüldüğü yerde, olaydan sonra güvenlik makamlarınca yapılan inceleme (Ferdi DURDU)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Malatyali (5 yıl önce)
    Müebbet dediniz de ben ülkemizde yargıyı anlamış değilim yazar Mehmet Altan a önce müebbet sonra tahliye verildi aynı durumu Silivri mahkemelerinde de gorduk bir çok kişi 7'8 yıl yattı çoğu müebbet ceza alan kişiler tahliye oldu yanlış anlaşılmasın ne yargıya saygısızlık yapmak istiyorum nede tahliyelerden üzüntü. Duyuyorum yargının durumuna dikkat çekiyorum sayın cumhurbaşkanımız inşallah bu yargıyı düzeltirseniz saygılarımla.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sayın admin mehmet altan adammi öldürdü kiyasladiginiz duruma bakın bi bunlar iki kişi öldürmüş ve delilleri yok etmişler üstüne iftiralarda var siz neyin hesabına düştünüz anlamıyorum.
    0
    0
    Yanıtla