SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İki Keskin Viraj Kaldırılıyor

0
Güncellendi - 2017-11-24 03:15:12
İki Keskin Viraj Kaldırılıyor
A- A+ PAYLAŞ

Karayolları Elazığ 8. Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler, Darende ilçesinde kazaların yaşandığı Hasangazi Caddesi üzerinde bulunan iki virajda düzenleme çalışmalarına başladı.

Karayolları yol yapım sorumlusu Tacettin Ekici, AA muhabirine yaptığı açıklamada, karayollarının sorumluluk sahasında olan ilçedeki iki tehlike arz eden virajın düzenleme ve kaldırılması çalışmasına başlandığını belirtti.

İki ay sürecek çalışma ile yolların kullanıma hazır hale geleceğini aktaran Ekici, şu bilgileri aktardı:

"Kaza ve taş düşmelerine karşı tehlike arz eden yolun, karayollarına bildirilmesi üzerine yapılan tetkikler sonucu buranın temizlenmesi için çalışmalara 10 iş makinası ve 5 personel ile başladık. Zeminin kaya çıkması öngördüğümüz süreyi biraz uzatacak. Biz ekiplerimiz ile birlikte büyük bir gayret ile çalışmamızı sürdürüyoruz." ifadesini kullandı.

Virajların kaldırılmasına ilk olarak Kurtbağı Camisi karşısındaki virajdan başladıklarını kaydeden Ekici şöyle devam etti:

"Çalışmamız iki aşamadan oluşuyor ilk olarak Hacıderviş Mahallesi Köprü Gözü mevkinden trafiği keserek ulaşımı durdurduk. Aynı zamanda evleri de koruma altına alarak araç ve yaya kazalarına karşı önlem aldık. Zeminin kaya çıkması bizi zorlasa da esas virajın üstündeki kaya blokları alacak olmamız işlerimizi uzatacak. Bize bu süreçte sürücülerden anlayış ve sabır göstermelerini istiyoruz.

Buradaki çalışmamızı tamamlayıp istinat duvarını çektikten sonra Ayvalı Mahalle yolundaki virajda düzenleme çalışmalarına başlayacağız. Kış aylarında sık sık kazaların meydana geldiği virajı, menfez ve dolgu yaparak TOKİ yoluna bağlayacağız. Bu sayede hem yolu kısaltıp hem de kaza ihtimalini ortadan kaldıracağız. Sürücülerimiz için daha sağlıklı bir yol olmuş olacak."

Sürücüler ve mahalle sakinleri de yapılan düzenlemeden memnun olduklarını ifade ederek, keskin ve kontrolsüz virajların ortadan kaldırılmasıyla birçok kaza riskinin de önüne geçilmiş olacağını aktardı.

İki ay sürecek viraj düzenleme çalışmaları, aralık sonu gibi tamamlanarak hizmete açılacak.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Bekir Sözen (6 yıl önce)
    güzel,önemli ve gerekli bir çalışma.emeği geçenlere teşekkürler.
    0
    0
    Yanıtla