SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İki Merkezi Malatya'ya Kazandırmak İçin Çalışıyoruz"

0
Güncellendi - 2019-02-15 04:39:31
A- A+ PAYLAŞ

Bağımlılık ile Mücadele İl Koordinasyon Kurulu’nun 2019 yılı ilk değerlendirme toplantısı Malatya Valisi Aydın Baruş başkanlığında gerçekleştirildi.

Malatya Valiliği 2 Nolu Toplantı Salonu’nda Malatya Valisi Aydın Baruş başkanlığındaki toplantıya, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, İl Jandarma Komutanı Albay Necmi İnce, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Rasim Bulut,  Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Fikret Onhan, Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Recep Bentli, Tarım ve Orman İl Müdür Vekili Tahir Macit,  İşkur Müdürü Vahap Toman, Türkiye İstatistik Kurumu Malatya Bölge Müdür Vekili Tahir Baysal, Yeşilay Malatya Şube Başkanı Dr. İbrahim Keleş ile kurul üyeleri katıldı.

Toplantıda Yeşilay Malatya Şube Başkanı Dr. İbrahim Keleş tarafından sunum yapılarak Malatya'da bağımlılık ile mücadele hakkında yapılan çalışmalar, bağımlılıkla mücadelede karşılaşılan sorunlar, bağımlılıkla mücadele kapsamında bilinçlendirmeye yönelik başlatılan projeler hakkında kurul üyelerine bilgiler verildi.

"Bağımlılıkla Mücadele Eğitimleri Düzenlendi"

Yeşilay Malatya Şube Başkanı Dr. İbrahim Keleş yapılan çalışmalar ile ilgili olarak, "Türkiye bağımlılıkla mücadele eğitim projesi kapsamında 10 tane rehber öğretmenimize Yeşilay bünyesinde 1 haftalık 6 branşta eğitim verildi. Tütün, madde, alkol, kumar ve teknoloji bağımlılığı ile beraber sağlıklı yaşam konularında eğitimler verildi. Bu Formatör Rehber Öğretmenlerimizle  Malatya genelindeki tüm rehber öğretmenlerimize (yaklaşık 600 rehber öğretmenimize) bağımlılıkla mücadele eğitimleri verilip eğitici konumuna geldiler.Diğer taraftan, bu rehber öğretmenlerimizle,  okullarındaki öğretmen, idareci, çalışan ve tüm öğrencilerimize tüm  bağımlılıkla mücadele konularında eğitimler düzenlendi." dedi.

"Bu proje örnek teşkil etmektedir"

"Bu şekilde 600 rehber öğretmenimize, yaklaşık  bin yetişkinimize, 35 bin  öğrencimize bağımlılıklarla mücadele konularında eğitimler verildi." diyen Yeşilay Şube Başkanı Dr. İbrahim Keleş, "Yeşilyurt Tevfik İleri İmam Hatip Ortaokulunda benim kulübüm Yeşilay projesini  uyguladık. Battalgazi de bir ilkokulda yine benim Klübüm Yeşilay projesi uygulamayı planlıyoruz.

Dünya sigara bırakma günü vesilesiyle bu hafta boyunca, tüm Büyükşehir belediyemiz otobüs ve trambüslerin de sigara bırakma içerikli Yeşilay görsellerimiz yayınlanmaktadır. Bu proje diğer Yeşilay şubelerimize de örnek teşkil etmektedir.

Yine ilimizde esnaflarımıza rol modellik teşkil etme, bağımlılıkla mücadelede tarafgir olma, farkındalık oluşturma, bağımlı kişi ve aileleri Yeşilay danışmanlık merkezleri ne yönlendirme konusunda farkındalık ve bilinçlendirme çalışmaları kapsamında Yeşilay elçileri projesini yürütüyoruz.

Üniversitemizdeki Genç Yeşilay topluluğumuzu, Yeşilayımız bünyesinde eğitime tabi tutmak amaçlı 7 tane gencimizi akran eğitimi kapsamında eğitim kampına göndereceğiz. Bu öğrencilerimiz kendi okullarına dönüp kendi okullarında kendi birimlerinde eğitimler düzenleyecekler." dedi.

"Farkındalık oluşturulacak"

İnönü  Üniversitesi'ne bağımlılıkla mücadele konusunda rol model olabilecek  ünlü sanatçı veya sporcu  davet ederek etkinlik sağlayıp farkındalık oluşturma projelerinin olduğunu söyleyen Dr. İbrahim Keleş, "Yeşil Sahne projesi kapsamında Sigara Bağımlılığı konusunda İnönü Üniversitesinde, Göğüs Hastalıkları Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeynep Ayfer Aytemur ve Yeşilay Genel Merkezinden Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Özdinç ve Tuba Durgut'un eğitim sunumları olan Seminer ve stand faaliyetleri yapıldı.

Hayat Boyu Öğrenme şenlikleri, Valilik önündeki  Şehir Meydanı, Malatya Park AVM ve İnönü  Üniversitesinde farkındalık oluşturmaya yönelik stand faaliyetleri yapıldı.

Genç Yeşilayın Kulübümüzce  Battalgazi  Orduzu Nadire Dernek Orta Okulunda bağımlılıkla mücadele anlatılarak, sağlık taraması yapılmıştır." dedi.

"Danışmanlık Merkezi ve Rehabilitasyon Merkezi Açılacak"

"Bağımlı kişi ve ailelerine yönelik danışmanlık, psikolojik ve sosyal destek, bilgilendirme, ayaktan rehabilitasyon ve sosyal uyum becerileri kazandırmaya yönelik faaliyetleri olacak Yeşilay Danışmanlık Merkezi ve yatarak rehabilite etme ve topluma kazandırmaya yönelik faaliyetleri olacak 40 yataklı Yeşilay Rehabilitasyon Merkezi 10 dönüm arazi üzerinde kurulması çalışmalarının kısa sürede sonuçlandırılması planlanmaktadır." diyen Dr. İbrahim Keleş, "Malatya Yeşilay Şubemiz olarak Valimiz, tüm  Kaymakamlarımız, Jandarma Komutanımız, Emniyet Müdürümüz ve 400 civarında Muhtarımızın katılımıyla programımızı yaptık. Sunumumuz tüm protokol ve katılımcılarca dikkatle takip edildi. Protokol ve muhtarlardan  beğeni  bildirimleri, tebrik ve teşekkürler geldi. Vali bey çalışmalar için teşekkürlerini,  YEDAM ve Rehabilitasyon Merkezi için yer tahsisi konusunda destek vereceklerini bildirdi. Katılımcılara Yeşilayımızı tanıtıp, faaliyetlerimizi, kendilerinden bağımlılıkla mücadele konusunda beklentilerimizi, bağımlılık ve mücadele yolları hakkında bilgi verdik. Hepsini Yeşilay Elçileri yapıp faaliyetlerimize katılım ve destek istedik. Ayrıca il yöneticileri ve kurum amirlerine projeler konusunda bilgilendirme ve desteklerinin temini için ziyaretler ve protokoller yapılmaktadır." ifadelerini kullandı.

İl genelinde paydaş kurumlar tarafından yürütülen çalışmaların ve alınan önleyici tedbirlerin görüşüldüğü Bağımlılık İle Mücadele İl Koordinasyon Kurulu toplantısı gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından sona erdi.

Bülten- Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız