SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yük Trenleri Çarpıştı 2 Ölü, 3 Yaralı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da iki yük treninin çarpışması sonucu 2 makinist hayatını kaybederken, 3 makinist yaralandı. 1 makinist ise kazadan sağ kurtuldu. 

53007 sefer sayılı Elazığ’dan Malatya istikametine gelen bir yük treni ile 53076 sefer sayılı Malatya’dan Elazığ istikametine giden başka bir yük treni, gece 02.00 sıralarında Malatya’nın Battalgazi ilçesine bağlı Kemerköprü Mahallesi Karabağlar Mevkiinde kafa kafaya çarpıştı. 

Feci kazada her iki tren demir yığınına dönerken, bölgeye çok sayıda ambulans, itfaiye, AFAD, UMKE, polis ve jandarma ekipleri yönlendirildi. Kazada, makinist Mahmut Kaya olay yerinde hayatını kaybederken, yaralanan Erdoğan Batar, Yılmaz Güneş, Halil İbrahim Alkan Turgut Özal Tıp Merkezi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Makinist Sami Atalay ise kazayı hafif yaralarla atlattı. Kaza sonrası kaybolan Mehmet Ulutaş’ı ise uzun süren arama-kurtarma çalışmaları sonucunda cansız bedenine ulaşıldı. 

Malatya Valisi Aydın Baruş ile Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, TCDD yetkilileri ile birlikte olay yerinde incelemede bulundu. 

İnceleme sonrası gazetecilere açıklamada bulunan Malatya Valisi Aydın Baruş, “Gece Elazığ yönünden gelen yük treni ile Malatya yönünden gelen yük treninin çarpışması sonucu bir kaza meydana geldi.

Kazada 1 personelimiz hayatını kaybetti, 2 personelimiz yaralandı. Hastanede tedavileri devam ediyor, hayati tehlikeleri yok. 2 personelimizde ise herhangi bir yaralanma yok. Bir personelimiz kayıp durumda, enkaz kaldırma çalışmalarına başlandı. Demir yollarına ait 2 vinç çalışıyor, 2 vinç daha gelecek kara yolu tarafından. Onlarla birlikte hızlı bir enkaz kaldırma çalışması gerçekleştirilecek. Vefat eden personelimize Allah'tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı diliyorum. Yaralı personelimize de geçmiş olsun diyorum, inşallah şifaya kavuşurlar yakın zamanda. İnşallah kayıp olan personelimizden de güzel haber alırız diye ümit ediyorum” ifadelerini kullandı. 

Trenlerin enkazları, olay yerine gelen vinçlerle kaldırılıyor.

Ferdi DURDU - Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

Fotoğraflar : AA-İha

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
Bu haber yoruma kapalı