SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İki Yıllık Dairemiz Yıkıldı, Her Şeyimiz Gitti"

A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da Kahramanmaraşlı depremlerde Bostanbaşı’nda aldıkları yeni daireleri yıkılan ve ağır hasar alan vatandaşlar isyan etti.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 11 ili etkileyen 7.7 ile 7.6 büyüklüklerindeki depremler Malatya’da büyük hasara neden olurken, ilk belirlemelere göre bin 300’den fazla kişi hayatını kaybetti, 7 bine yakın kişi ise yaralandı.

Üç binden fazla binanın yıkıldığı yaklaşık 43 bin dolayında binanın da hasar aldığı kent tarihinde görmediği büyük bir yıkımı yaşarken bin bir umutla şehrin en prestijli bölgesi konumundaki Bostanbaşı’nda aldıkları yeni daireleri yıkılan ve ağır hasar alan vatandaşlar ise duruma isyan etti. ve 7 kişinin hayatını kaybettiği, onlarca kişinin de yaralandığı binalarda her şeylerini kaybettiklerini belirten çok sayıda vatandaş tüm birikimlerini kaybettiğini söyledi.

Bostanbaşı Saraybosna caddesi üzerinde bulunan evleri depremde ağır hasar alan Mehmet Fatih , Fazilet Akıncı çifti binayı inşa eden müteahhitlere tepki göstererek üç yıllık evlerinin ellerinden gittiğini ifade etti.

“2020 yılında aldığım 2 milyonluk evim gitti mağduruz”
İki milyon liraya aldığı Bostanbaşı Mahallesi’ndeki evinin üçüncü yılında Kahramanmaraşlı depremlerde ağır hasar aldığını belirten Mehmet Fatih Akıncı, “ Yeşilyurt ilçesi Bostanbaşı Mahallesi’nde 2020 yılında daire aldım. İki yıl içerisinde evimi kurdum depremde evim gitti. Şu an da bu bölgedeki evlerin hepsinde hasar var evlerimizi taşıyacak yerimiz yok. Mağduruz. Bu durumda kimlerin sorumluğu varsa Allah cezasını versin. İki milyonluk dairemiz gitti burada ki evlerin hepsinin fiyatı da hemen hemen aynı “dedi

“İki yıllık dairemiz yıkıldı her şeyimiz gitti”
Depremde evleri ağır hasar alan Fikriye Tuncal ile Songül Koç ise her şeylerini kaybettiklerini aktararak,” Dairemiz 2 yıllık daire idi, şu anda içerisi oturulamayacak durumda evimize giremiyoruz . Her şeyimizi gitti hiçbir şeyimiz kalmadı. Biz kiracayız ama bir daire fiyatı eşyalarımız var. Her şeyimiz gitti. Ne evimiz nede eşyamız kaldı “diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

16 yorum yapılmış

  • ilyas (1 yıl önce)
    geçen yıl dükkan üstü 13 kat yapılan bir siteden bostanbaşıda 4+1 daire aldım. dairem ağır hasar gördü ve daha teslim bile edilmemişti. kredisini hala ödüyorum. ne olacak mağduriyetimiz? 2 milyon liraya toki mi almış oldum?
    %65
    %35
    Yanıtla
  • Mustafa (1 yıl önce)ilyas isimli kullanıcı yorumuna
    Öncelikle geçmiş olsun. Ancak yeni yapılacak TOKİ konutlarının bedava verileceğini pek zannetmiyorum. Umarım bedava verirler.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • hem 2-3 milyonluk evde oturup hemde fakir fukara edebiyatı yapıyorsunuz. daskınızı yaptıraydınız dask karşılardı. devlet ne diye bedava ev versin size devletin yaptığı ev mi yıkıldıki? genel olarak bakarsan en büyük suçlu devlet tabi dr. sağlam olmayan zemine bina izni vermesi, zemine göre sağlam olmayan bina yapmasına izin vermek, betondan demirden çalmadına göz yummak. bu suçların hepsi devletin. müteahhit ruhsat aldıysa tüm belgeleri tamdır. bunlara izin verenleri bulup onlardan hesap sormak lazım.
    %45
    %55
    Yanıtla
  • Neyini beğenmediniz bu yorumun. Kitabın ortasından doğruyu konuşmuş adam.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Arkadaşım ister 1 milyonluk alır ister 5 milyonluk onseni bağlamaz. Adamın aldığı bina çürük olduğu halde sağlam raporu verenler vatandaşı aldatmış malını yağmalamış demektir. Devlet bunların cezasını vermeli vatandaşın mağduriyetini göndermeli. Devler denetlese o adamlar malzemeden calamazdi
    %100
    %0
    Yanıtla
  • SİZCE DASK ne kadar ödeyecek? ben söyliyeyim en fazla 300,000 tl? gerisi ne olacak yazık değil mi ? sigortan olsa ne ödeyecek ? benzeri,,, vatandaşın suçu yok suç orayı imara açan 15 kata müsade eden ve denetlenmeyen yapılara,,, olan vatandaşa olacak,,,
    %100
    %0
    Yanıtla
  • toki bedava vermez
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)ilyas isimli kullanıcı yorumuna
    Devletin yerinde olsam sana tokiden daire vermem çünkü senin egon yüksek
    %15
    %85
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Kimse kusura bakmasın ama binaların güvenliğinden önce süsüne püsüne para verdiniz. Siz rağbet etmeseydiniz kimse o yüksek katları çıkmazdı arz talep meselesi.Tarım arazilerine mantar gibi hançer gibi binalar kondurulurken içiniz cız etmedi.O bölgede oturmayı statü seviyesi sandınız.Yüzde yetmişi zaten bankalarındı.Maliyeti bir milyonu bile bulmayan beton tabutlara üç milyon verirken keşke düşünseydiniz
    %39
    %61
    Yanıtla
  • Cevdet (1 yıl önce)
    Deprem korkusu bu inaanlardan gecmez tek katli prefabrik ve karavan mantigiyla yasamak karavan park alanlari konteyner alanlari yapilmali avrupadaki gibi cok acil sekilde buralarin alt yapi elektrik su kanalizasyon islemleri bir an evvel baslatilmali
    %69
    %31
    Yanıtla
  • Millet mülküm gitti diye feryadı figan. Sen karavan projesi ile karşımıza çıkmaktasın. Ya sabır.
    %32
    %68
    Yanıtla
  • huseyin (1 yıl önce)
    Bostanbasını imara kapatın oralar bahce sulak arazi hiç mi sondaj yapmaddınız yeter gerçekten aklım almıyor
    %95
    %5
    Yanıtla
  • kesinlikle olması gereken imara kapatılması,ve belediye başvuruları iptal etmeli ruhsat vermemeli kimseye
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Rantci s... (1 yıl önce)
    Bostanbasinda 200 metre ileride TOKİ var o neden 5 kat ? Bunlar ondan sonra yapıldı bunlar neden 12 kat ? Rant için kurban edildi memleket ? İmar izinlerini veren imara açan kim varsa takipciyiz bakalım ne olacak ?!?!?!
    %99
    %1
    Yanıtla
  • mlx (1 yıl önce)
    Vallahi ben öyle elinde çekiçle gezip,bodrum ve giriş katına üstünkörü bakarak yapılan hasar tespitine güvenmiyorum.yarın olası bir depremde eğer ki hasarsız yada az hasarlı denilen bir bina yıkılırsa,çökerse bu 10 ildeki mahkemeler bu davalara yetmez.bir çok kişi verilen o hasar tespit raporuuna istinaden evine girecek.olmaz demesinler bir deprem daha olabilir...bakın 9 saat arayla deprem olmamış tı.ama oldu işte.gördük
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Elâzığ depreminde öyle yaptılar, gözleriyle bakıp sağlam verdiler.
    %95
    %5
    Yanıtla