SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İlimizde Süreç Çok İyi Yönetildi"

0
Güncellendi - 2020-06-18 02:34:28
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Ahmet Çakır, koronavirüs süreciyle ilgili "Biraz daha sabırlı, dikkatli olmak zorundayız. Rehavete kapıldığımız sürece sadece kendimize değil sevdiklerlerimize çevremize toplumuza zarar vermiş oluruz. Bunun içinde bütün hemşerilerimizin dikkatli olmasını istiyoruz" dedi.

Milletvekili Çakır, AKP Malatya İl Başkan Yardımcısı Kahraman Kavuk ile birlikte İl Sağlık Müdürü Prof.Dr. Recep Bentli'yi ziyaret etti.

Malatya'da koronavirüs salgınına yönelik verilen mücadele ve yapılan çalışmalarla ilgili bilgi alan Çakır, Türkiye'nin tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınına karşı iyi bir mücadele verdiğini söyledi.

Milletvekili Çakır, birçok ülkenin salgına hazırlıksız yakalandığını ancak Türkiye'nin sağlıktaki değişim ve dönüşümüyle başarıyla mücadele ettiğini kaydederek, "Bütün dünyayı sarsan büyük bir salgın bir pandemi sürecini yaşadık. Bu süreçte Türkiye'de çok büyük bir mücadele verildi. Çok büyük bir takdirle karşılanan bir başarı gözlemledik. Haliyle tüm dünyanın gıptayla izlediği, takdir ettiği, Dünya Sağlık Örgütü başta olmak üzere aslında birçok gelişmiş ülkenin bu salgın karşısında ne kadar aciz kaldığı gördük. Bunun karşısında da Türkiye'de hem sağlık alt yapısı hem de sağlık kadrolarının çok ciddi hazır ve gelişmiş olduğunu ortaya koydu" diye konuştu.

Malatya'da da koronavirüse karşı iyi bir mücadele verildiğini ifade eden Çakır, "İlimizde de bu süreç çok iyi yönetildi. Hastanelerimiz özellikle koronavirüs ile mücadelede yoğun bir gayret gösterdi. Sağlık çalışanlarımızı tebrik ediyoruz. Valiliğimiz öncülüğünde alınan kararlar ve zamanında alınan önlemler, vatandaşlarımızın mağdur olmadan bu süreci atlatmasını sağladı" şeklinde konuştu.

Pandemi sürecinin henüz atlatılmadığını dile getiren Çakır, "Şok dalgalar hastalığın belli bir çerçevede tutulmasını, kontrole alınması ile süreç tamamlanmış oldu ama gerçekten de bu süreç içerisinde çok dikkatli olmak zorundayız. Açıklanan kurallara, hijyene mutllaka dikkat edilmeli, sosyal mesafe mutlaka korunmalı, maske mutlaka takılmalıdır. Buna dikkat ettiğimiz sürece inşallah hastalık hızlı bir şekilde atlatılacak. Haliyle biraz daha sabırlı, dikkatli olmak zorundayız. Rehavete kapıldığımız sürece sadece kendimize değil sevdiklerlerimize çevremize toplumuza zarar vermiş oluruz. Bunun içinde bütün hemşerilerimizin dikkatli olmasını istiyoruz" diye konuştu.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • Mustafa Murat (3 yıl önce)
    Siyasetçileri bilmem ama İl Sağlık Müdürümüz sayın Bentli hocamızın Malatya halkı için elinden gelenin en iyisini yapacağında hiç şüphem yoktur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet ÇELENK (3 yıl önce)Mustafa Murat isimli kullanıcı yorumuna
    Şahısları övmeyelim bulundukları makama ne katmışlar onu söyleyelim
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Çelenk (3 yıl önce)
    Şakamı bu haber bakan bey bile bi basın toplantısında Malatya en hızlı yayılım gösteren İllerden biri dedi. Verileri çok geç açıkladılar Malatyada.
    0
    0
    Yanıtla
  • muharrem (3 yıl önce)
    Sayın vekil... söylmiş olduğunuz pandemi kurallarını biz zten yeterince duyuyoruz sizin başka bir öneriniz varmı onu söyleyin elinizden bişey geliyormu onu söleyin aynı şeyler ankarada ezberleyip geliyorsunuzzzz.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Malatya da vakaların arttığından bahsediliyor. Sayın vali süreci çok iyi yönettik diyor. Süreç iyi yönetildi ise neden vakalar artıyor? Biraz da hatayı kabullenmeyi bilin. Sonuçta insan hata yapar kusursuz değildir. Ancak avrupa da vakalar düşerken Türkiye de yükselmeye devam etmesi manidar.
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan kaçan (3 yıl önce)
    hastane kısmı için evet haklısınız. ama sokak kısmı kesinlikle iyi yönetilmedi ve halende yönetilmiyor. çarşıda pazarda herkes maskesiz, pazarlarda esnaf maskesiz, zabıta ile yan yana duran pazarcı maske takmıyor. maske takmak yasak diye karar alıyorsunuz eee kim denetleyecek bunu? ortada denetleyen bir otorite yok. bu sadece bir örnek, diğerlerini siz düşünün.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan bey her şeyi Devletten beklemeyin vatandaşımız çok duyarsız Devletimiz bu süreçte her kurum çok iyi çalıştı çalışıyorda biraz malatya halkına iğneyi batırın....
    0
    0
    Yanıtla
  • Huzur (3 yıl önce)
    ????
    0
    0
    Yanıtla
  • Eda (3 yıl önce)
    Evet çok iyi mücadele bravo???
    0
    0
    Yanıtla
  • İlimizde herşey çok iyi zaten
    0
    0
    Yanıtla