SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İmamoğlu Kazanırsa.." Dedi, Kazanınca Yaptı

0
Güncellendi - 2019-06-28 05:23:11
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, 57 yaşındaki kadın, tekrar edilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini CHP ve Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu'nun kazanması sonrası ilginç bir sevinç yaşadı. Sakine Özkara, İmamoğlu'nun kazanması halinde evinden CHP Malatya İl Başkanlığı'na kadar yalınayak yürüme adağını yerine getirdi.

CHP ve Millet İttifakı Adayı Ekrem İmamoğlu, tekrar edilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini 800 binden fazla oy farkıyla kazandı. İmamoğlu'nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilmesi sonrası ilginç bir olay yaşandı. CHP ve Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu'nun seçimi kazanması halinde evinden CHP Malatya İl Başkanlığı'na kadar yalınayak yürüyeceğinin sözünü veren Sakine Özkara, İmamoğlu'nun kazanmasının ardından bu sözünü yerine getirdi.

Eşini 23 yıl önce kaybeden, 6 çocuğu ve 13 torunu bulunan Özkara, Aşağıbağlar Mahallesi'nde bulunan evinden CHP Malatya İl Teşkilatına kadar yaklaşık 4,5 kilometre yalınayak yürüdü.

Özkara, CHP ve Millet İttifakı Adayı Ekrem İmamoğlu, tekrar edilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini yeniden kazanması halinde evinden CHP Malatya İl Teşkilatı'na kadar yalınayak yürümeyi adadığını ifade ederek, "Biz bir yerde ekmek yapıyorduk. Birlikte yufka açtığımız birisi bana 'seçimi biz alacağız' ben de 'biz alacağız' dedim. Seçimi biz kazandık ama haksızlığa uğradık, elimizden aldılar. Bende 'bu seferde biz kazanırsak, yalınayak CHP binasına gideceğim' dedim. Çok şükür Ekrem İmamoğlu kazandı bende yalınayak parti binasına başkanın yanına gittim" dedi.

İlk başta Ekrem İmamoğlu seçimi kazanırsa oruç tutacağını söylediğini ancak şeker hastalığı nedeniyle oruç tutamadığını kaydeden Özkara, "Oruç tutamadığım için yalınayak yürümeyi adadım, adağımı da yerine getirdim. 'İmamoğlu kazanırsa, yalınayak CHP il binasına gideceğim' dedim ve yerine getirdim" diye konuştu.

Özkara, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Malatya'ya gelmesi halinde yalınayak karşılamaya gideceğini ifade etti.

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz ise İstanbul'dan dönen seçmenleri karşılamak ve bir kutlama yapmak üzere yeni parti il binasının önünde toplandıklarını kaydederek, "Program bitmek üzereyken Sakine abla yanıma yanaştı. 'Bir adak adadım, Ekrem İmamoğlu seçimi kazanırsa yalınayak evden parti il binasına gelecektim' dedi. Fahri Kayahan'dan parti il binasına kadar yalınayak yürüdüğünü söyledi. O anda çok şaşırdım, duygusal bir an oldu. Kendisine çok teşekkür ettim ve önemli bir iş yaptığını söyledim. Aslında bu, İstanbul seçimlerinin tekrarlanmasının insanların vicdanında oluşturduğu duygusal tabloyu gösteriyor. Bize ulaşan ve birçok adaklarının olduğunu ifade eden vatandaşlarımız var" dedi.

Kiraz, 57 yaşındaki Sakine Özkara'nın adağının çok ilginç ve değişik olduğunu belirterek, "Aslında oruç tutacakmış ancak sağlığı el vermediği için yalınayak evinden parti binasına kadar yürümeyi niyet etmiş. Ekrem İmamoğlu'nun kazanmasıyla birlikte bu niyetini yerine getirmenin mutluluğu ve huzurunu yaşıyor. Bu mutluluk ve huzur bir anda bizim kutlamalarımıza da yansıdı. Kutlamalar, Sakine ablanın bize yansıttığı huzur ve mutluluğun da gölgesinde kaldı. Çok mutlu olduk, duygusal anlar yaşadık. 'Benim derdim medyatik olmak değil, yürekten gelerek bir adak adadım' dedi. Sosyal medyadan paylaşmıştık, önemli bir beğeni aldı. Bu durum, Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul'daki mücadelesinin bütün Türkiye'de, Malatya'da Aşağıbağlar mahallesinde iki katlı bir evde bile uyandırdığı umudu burada çok net görüyoruz. Bu umudu hepimiz, Türkiye'nin dört bir yanında insanlar yaşıyor. Bu umudu yaşattığı için İmamoğlu'na teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Kiraz, partinin yeni il binasının açılışına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu davet edeceklerini kaydederek, "Seçimlerin arifesinde 'Ekrem İmamoğlu belediye başkanı olursa, en kısa sürede Malatyalılarla buluşturacağız' demiştik. CHP Genel Başkan Yardımcımız Veli Ağbaba'nın da bu konuda önemli girişimleri söz konusu. Açılış veya başka bir programda mutlaka en kısa sürede Ekrem İmamoğlu'nu Malatyalılarla buluşturacağız" dedi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetes- malatyahaber.com

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • Murat (4 yıl önce)
    Peygamber ile siyasetçi karşılaştırılınca sesi çıkmayanlar teyzeye ve seçim sonuçlarına hırs bürümüş. Gülün geçin kardeşim!
    0
    0
    Yanıtla
  • emlakçı (4 yıl önce)
    malatya ist ne alaka tamamen (mezhep) propagandası şimdiye kadar istanbul da malatya haberlerini sizin sayfanızda takip ediyordum bu gün itibari ile sizin sayfanızı tamamen sildim
    0
    0
    Yanıtla
  • onur öztürk (4 yıl önce)
    Yürüyerek gitinde madalyamı verdiler. 3 ncü koprüden gecek sanki.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (4 yıl önce)
    Yeni bir adak türü keşfedilmiştir. Yalınayak düşmüş yollara, kafasında neleri kutsallaştrımış, tabii özümüzdeki kutsallarımızı kaybedince, yukarıdaki örnekteki gibi daha bir çok tür gelişecektir.
    0
    0
    Yanıtla
  • uur (4 yıl önce)
    istanbuldan bize ne malatya ya ne faydası var?
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan (4 yıl önce)
    yazığ bunu haber olarak veriyorsunuz bölücülük yapıyorsunuz
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (4 yıl önce)
    Teyze.herzaman.dileklerin.kabul.olsun.allah. Saglik.versin
    0
    0
    Yanıtla