SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İnanılır Gibi Değil Ama Dedi Gerçekten!"

A- A+ PAYLAŞ

Genel Başkanlığını Ali Babacan'ın yaptığı Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Malatya İl Başkanı Sinan Akıncı, yaptığı yazılı açıklamada, vatandaşın geçim zorluğuna dikkat çekerek, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi.

Akıncı'nın açıklaması şöyle:

"Sn Erdoğan seçim vaatlerini sıralarken “fiyatları uygun hâle getirip, ete erişimi kolaylaştıracağız” dedi..

İnanılır gibi değil ama dedi gerçekten! Artık Tayyip Erdoğan da milletin beslenemediğini görmüş. Bu çok iyi bir gelişme. Sn Cumhurbaşkanı Beştepe menülerinden başını kaldırıp halkın sofrasına nazar ettiyse bu da bir şey!

Ete erişim…Tuhaflığı, acizliği, mahrumiyeti görebiliyor muyuz?

Seçim tarihi için 14 Mayıs 2023 tayin edildiğinde, tarihi özel bir güne atıf yapıldı. Türk demokrasi tarihinin “Yeter söz milletin” sloganıyla anıtlaşan çok önemli bir eşiğiydi. Çok partili hayata geçen Türkiye, 14 Mayıs 1950 seçimlerinde tek parti iktidarına son vermişti.

Yeter söz milletindir sloganı o seçimlerin en çok akılda kalan sözü olsa da, Demokrat Parti’nin bir slogan-vaadi de şöyleydi: “Türk köylüsüne şeker yedireceğiz” bugün şaşırıyor olsak bile o yıllarda “şekere erişim” kolay değildi.

Şeker vaadi ne kadar etkili oldu bakmak lazım ancak sonuç Demokrat Parti o seçimlerde sandıkları patlatmıştı.

Muhalefetteki DEVA Partisi il başkanı olarak Sn Cumhurbaşkanı’nın 20 yıllık iktidarlarının sonunda “vatandaşa et yedireceğiz” anlamına gelen kararlılığını takdir ediyorum.

73 yılın ardından, “şeker yedireceğiz” noktasından “ete erişim” e gelen ülkemiz, ülkenin son 20 yılındaki iktidarı da Ak Parti. Genel başkanımız Sayın Ali Babacan; “İnsanların buzluğa et yerine ekmek koyabilmesi kader değil” demişti. Son beş yılda insanlarımızın yıllık et tüketimi ortalama 14 kg’dan 7 kg’a düşmüş bu oran Malatya’da 5,5-6 kg. Üstelik Malatya’mızda onlarca süt hayvancılığı yapan tesis artan maliyetler nedeni ile kapanış verdi ve çok önceden bu durumun et fiyatlarını da  artıracağını söylemiş idik. Dün tedbir almayan iktidar bugün pansuman yöntemler ile ete erişim vaadi yapıyor.

Vatandaşa et yedireceğiz bizim seçim sloganımız olmalıydı fakat tarım eylem planımızda bu durumu ve çözümleri çok detaylı anlattığımız için bu sloganı kullanmadık. Ancak tek adam sistemiyle insanımızı ete erişemez hâle getirenler söylüyor bunu.

Yarın Malatya’ya gelecek olan Sayın Cumhurbaşkanımıza bu durumu bir hemşerimiz anlatsa, kendisine biraz et ve çay verip kavurmanın üstüne keyif çayı iç der mi göreceğiz.."

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Akçadaglı (1 yıl önce)
    Öncelikle hayırlı olsun sayın başkan il başkanlığı nın inşallah devamlı böyle yapılan yanlışlar ve haksızlıklar karşı muhalefet etmeye eleştirip insanların yapılan yanlışları fark etmesini sağlarsın
    %100
    %0
    Yanıtla