SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İnönü Kampüsünde Kaza.. Kız Öğrenci Yaralandı

0
Güncellendi - 2019-04-09 00:31:03
İnönü Kampüsünde Kaza.. Kız Öğrenci Yaralandı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da üniversite yerleşkesinde yolun karşısına geçmeye çalışan kız öğrenci otomobilin çarpması sonucu yaralandı, kaza anı kameraya yansıdı.

Alınan bilgiye göre, Ş.G. yönetimindeki otomobil İnönü Üniversitesi yerleşkesinde trambüsten inerek yolun karşısına geçmeye çalışan öğrenci Rukiye K.'ye çarptı.

Kazada yaralanan ve genel durumu iyi olan öğrenci, 112 Acil Servis ekipleri tarafından İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezine kaldırıldı.

Kaza anı da üniversite yerleşkesindeki güvenlik kamerasınca kaydedildi.

- Rektörden "yaya önceliği" uyarısı

Bu arada, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, sosyal medya hesabından kazanın görüntülerini paylaşarak, "Kampüste öncelik yayanındır. Bugün yaşanan kaza ucuz atlatıldı. Öğrencimizin durumu iyi. Kampüste sürücüler yayaya öncelik vermeli ve yavaş gitmelidir." ifadelerini kullandı.

AA- Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • Mehmet Ali karacan (5 yıl önce)
    Malatyalı kimliğini yaz da kim olduğunu herkes görsün millete çamur atıyorsun yüzüne söylemeye cesaretin yok belli ki .
    0
    0
    Yanıtla
  • Akademia (5 yıl önce)
    Cemil zihniyeti ve yazdıkları İnönü Üniversitesi öğertim üyesi profilini açıkça gösteren bir durumdur. Öğretim üyesi kalitesi budur üniversitede! Medeni ülkede o otobüs durmuşsa tüm araçlar durur ve yayanın geçişinin bitmesi beklenir. Medeni ülkede belediye o noktaya zaten durak yapmaz! Medeni ülkede Rektör ben kampüs içindeki trafiğe, arabaların süratine, üniversiteye girene çıkana karışmıyorum demez!
    0
    0
    Yanıtla
  • Sayın Akademia Bu kaza geneli görmemize engel değil. Burada bayan öğrenci yanlış çıktı ve araca çarptı diye üniversite içindeki trafiği/hızı göz ardı edemeyiz. 1. Cemil Çelik' in üniversiteye büyük bir armağanı (!) olan trambüsler zaten trafiği allak bullak ettiler. Bunun yanı sıra öğrenciler arabaları ile geldiklerinde özellikle öğlen arasından sonra (üniversitedeki popülasyonun en yoğun olduğu saatlerde) trafik kurallarını çoğu kez hiçe sayarak çok hızlı araç kullanıyorlar. 2. Dışarıdan gelen araçlar direk içeri alınıyorlar. Kapıda sadece plakaları kaydediliyor, o kadar. Hangi amaç ile kampüse girdikleri, İçeride neler yaptıkları, nasıl araç kullandıkları konusunda güvenlik duyarsız ve yetkisiz. 2. Her akşam dışarıdan gelen araçlar müziği sonuna kadar açarak fakülteler arasında çok hızlı araç kullanıyorlar. Özellikle, esenlik önündeki yolda ve Edip Başar bulvarında muazzam hız yapılıyor. Bayan öğrencileri rahatsız ediyorlar. Sonuç olarak, belki bu kazada yaya suçlu ancak gelecekte olabilecekler daha ağır sonuçlara gebe gibi duruyor. Ayrıca ülkemizin insan profili ile sizin bahsettiğiniz medeni ülkelerdeki (?) insan profilleri arasında dağlar kadar fark var. Bahsettiğiniz medeni ülkelerde kampüs polisleri var. Bu kampüs polislerinin yetkileri normal polislerinki kadar. En ufak bir olaya elektroşok ile müdahale ediyorlar. Bizim güvenlik görevlilerinin hiç bir yetkisi yok. Medeni ülkelerde de (?) öğrencilerin araçları tabii ki var ancak kampüs içerisinde hız yapamaz. Yaparsa sonuçlarına katlanır. Bursu kesilebilir ve üniversite yaşamı bitebilir. Ayrıca, o ülkelerde de girişte adama hayrola nereye diye de soruyorlar. Tecrübe ile sabittir. Keşke profillerimiz benze olsa de rektörler bu işler ile uğraşmasa.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (5 yıl önce)
    Cemil bey haklı kapıda kimseye nereye gidiyorsun diyen yok. Bu konularda daha önce çok yazıldı ama yönetim hiç bir tedbir almadı. Çok mu zor kapıya talimat verip içerde işi olmayanın kampüse alınmaması. Ayrıca trafik de hız yapan birini görüyorsunuz, güvenliğe haber verince biz bir şey yapamayaız cevabını alıyorsunuz. Yöneticiler yapmaz ise kim yapacak?... Trambüs durağının oraya alt geçit yapmadığınız sürece bu sorun bitmez. Allah korusun bundan sonra bir şey olursa da sorumlusu bence duyarsız yöneticiler olur. İlk günden kaza geliyorum diyor hala seyrediyorsunuz. Yaya önceliği ile bu sorun çözülmez, lütfen bir an önce tedbir alın... Kampüsde hız yapan araçları uyardığımız zaman nerdeyse dayak yemediğimiz kalıyor. Güvenlikden sorumlu beyfendi ancak makam arabası ile her sabah evinden alınıyor ve bırakılıyor. Sanki rektör, sanki bakan, hiç bir şey umrunda değil. Bu konuda sayın Rektörün dikkatini çekmek istiyorum. Lütfen can kaybı olmadan tedbir alın sayın rektör... Aileler olarak tedirginiz...
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Ali kara (5 yıl önce)Malatyalı isimli kullanıcı yorumuna
    Malatyalı her kimsen kimliğini yaz da millet görsün kim olduğunu . Millet hakkında çamur atmak kolay tabi . Neden kimliğini gizleyip “Malatyalı” kimliğine büründüğünü anlamadım . Üniversitede bu olayların sorumlusu ne güvenlikçiler nede rektör beydir . Esas sorumlu bu aracı kampüse sokan Büyükşehir Belediyesidir .
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya44 (5 yıl önce)
    Bayanlar çarşıda da aynısını yapıyor,bakmadan yola atlamak gelenek olmuş malesef, hadi uzaktaki durur da yakındaki aracın böyle bir seçeneği yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Mess (5 yıl önce)
    El insaf. Kim kime çarpıyor sürücü açısından herşey nizami. İlkokul 1 bilgileri eksik yayada, önce sola sonra sağa, en azından önüne baksa arabaya çarpmazdı.
    0
    0
    Yanıtla
  • ibrahim (5 yıl önce)
    Yalarda bu kural ayrı bir fikir getirdi tabi bu kazada araç sürücüsüne ve kazazedeye çok geçmiş olsun bir şey dikkatimi çekiyor özellikle genç yayalarımız kulaklarında kulaklık dikkatsiz bir şekilde gidiyorlar ne ses nede korna duyabiliyorlar buda kötü sonuçlara mal oluyor bu kazada ise sürücünün suçu yok bence tamamen yayanın sorumsuzca yola çıkma çabasıdır yine de istenmeyen durun temennim bu son kaza olmasıdır
    0
    0
    Yanıtla
  • Cemil Saygıner (5 yıl önce)
    Ögrencilerin, dışarıdan öğrenci olmayan ve sadece hava atmak için gelen sivillerin araçlarına kısıtlama getirilmediği sürece daha çok kaza olacak. Özellikle belli saatlerden sonra kampüs içinde çok hızlı araç kullanılıyor. Buna yayaların dikkatsizliği de eklenince kazalar kaçınılmaz oluyor. Sayın Rektör Ahmet Kızılay hocam Sizden ricamız kampüs içindeki öğrenci araçlarına bir sınırlama getirin. Maalesef gençler çok hızlı araç kullanılıyorlar. Dışarıdan gelenler ellerini kollarını sallaya sallaya araçları ile kampüs içine giremesinler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cemil (5 yıl önce)
    Yaya arabaya çarpıyor, Yaya iki otobüsün arasından yola fırlıyor, Nizami şekilde sinyalini verip yola yavaş çıkıyor, Yavaş gidiyor, Sürücü bayan, Elbette öncelik yayanın olsun ama yaya da nereden geçeceğini, nereden çıkacağını bilsin ..
    0
    0
    Yanıtla