SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İnönü Stadı'nda Okçuluk Yarışması

0
Güncellendi - 2018-09-16 18:27:44
İnönü Stadı'nda Okçuluk Yarışması
A- A+ PAYLAŞ

Kervansaray Buluşmaları kapsamında bir etkinlik de İnönü Stadında yapıldı. Olimpik ve serbest daldaki sporcular kıyasıya yarıştılar. Yarışma kapsamında sporcuları izleyen Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, yarışmaların verimli geçmesi temennisinde bulundu.

Olimpik ve serbest daldaki okçular Kervansaray Buluşmaları kapsamında eski İnönü Stadyum’unda bir araya gelerek, kıyasıya yarıştılar. Renkli görüntülere sahne olan yarışmalar kapsamında Battalgazi Belediye Başkanı  Selahattin Gürkan’da yapılan etkinlik kapsamında ok atışları yaptı.

Kervansaray Buluşmalarının dolu dolu yaşandığını belirten Battalgazi Belediye Başkanı  Selahattin Gürkan, yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi. “Sabahleyin  bisiklet turnuvası çerçevesi  dahilinde  Kervansaray'da finish olarak  sona erdi. Akabinde  oradaki harita ve yön bulma  sanatıyla ilgili sporcularımızla   gerekli startı vererek  onların çalışmaları ve sportif aktiviteleri başladı. Hemen akabinde trap atışmaların olduğu Battalgazi Belediyesi atış poligonuna  gidildi. Oradaki yarışmacı arkadaşlarımıza başarılar diledik ve  oradaki yarışmalara da eşlik ettik. Hemen akabinde de  İnönü Stadyumunda bulunan gerek  olimpik okçular gerekse serbest daldaki okçuları n yarışmalarını bizzat yerinde incelemek üzere buradayız. Hakikaten Kervansaray Buluşması her alanda her kesime ve her kesite hitap eden  ve her kesitinde kendini bulduğu,  burası ortak paydamız. Malatya'mız, tarihimiz, belleğimiz dediğimiz ve yaşadığımız yaşamın bütün değerlerini  burada bulunduğunu  ifade eden bir tezahürü görüyoruz. Ben burada yarışmaya katılan gerek olimpik gerekse serbest  daldaki okçu sporcularımıza başarılar diliyorum. Yarışmaların verimli geçmesini temenni ediyorum. Bu amatör anlamda çalışmaları yapan arkadaşlarımı ve sporcularımız kutluyor tebrik ediyorum.  Onların bu tür aktivitelerin içinde olması  ve bunların öne çıkarılması, aynı zamanda ülkemizde son zamanda alışkanlık haline gelen ve kötü  bir alışkanlık olarak uyuşturucu  bataklığına saplanmak üzere olan gençlerimizin, enerjilerini bu tür aktiviteler ile boşlatılması hem kendilerinin vücut  sağlığı açısından hem toplum sağlığı açısından hem de  kendi istikballeri açısından önemli bir vurgu olduğu kanaatindeyim. Bizim amacımız gençlerimizin sporcu  ve aktivitelere sosyal ve kültürel aktivitelere  yönlenerek olumsuz alışkanlıklardan uzak kalmasını sağlamaktır.

Okçuluk etkinliğinde konuşan Hüseyin Toksöz ise” Bin yıldır kadim  medeniyetimizin geleneklerini yansıtan  gerek avda gerek sporda ,gerek savaş da kullanılan  geleneğin  bugünkü temsilcileri ve yetkilileri olarak elimizden geldiği kadar bu sporu yaymaya çalışıyoruz. Gerek Cumhurbaşkanımızın oğlu ve Battalgazi Belediye Başkanımızın desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Kervansaray Buluşmaları kapsamında bu yıl ilk defa Oryantiring yarışması yapıldı. Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan,  Sporcularla bir araya gelirken,  yaptığı açıklama da  “Kervansaray Buluşmaları kapsamında bu yıl ilk defa Oryantiring yarışması yapıldı. Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan,  Sporcularla bir araya gelirken,  yaptığı açıklama da  “Oryantiring , Malatya’da ilk defa Battalgazi’de Kervansaray Buluşmaları kapsamında  icra edilen sosyal  etkinliklerinden bir tanesi. Bizim  Melita'dan Battalgazi'ye kültür-sanat-arkeoloji -tarih Kervansaray buluşmasını bütün toplumun kesitlerini  kapsayacak şekilde icra edilmesi hedefindeyiz.Yani insanı esas alan insanın bütün değerlerini kapsayacak  bir format  içerinde  etkinliklerimizi dizayn ediyoruz. Biraz önce Oryantiring il temsilcimizin de belirttiği gibi, zihin ve kas gücünün  muhakemenin muhasebenin  artırıldığı hızlı ve süratli sonuca  ulaşma anlamında hem sportif hem de  sosyal bir aktivite olması sebebiyle  de Oryantiriğinde ilk defa Kervansaray  buluşmaları içerisinde bir yarışma kategorisi  olarak yer alması, hakikaten bu kervansaray buluşmalarının ne denli  önemli olduğunu, ne denli Malatya için gerekli olduğunu  en temel göstergesidir. Biz zaten Kervansaray Buluşmaları ve kültür buluşmalarını toplumun değerleri ile bütünleşen  ve toplumun sağlıklı huzurlu  mutlu bir toplum haline getirme noktasında neler yapılabilir? İnsanlar nasıl kaynaştırılabilir, nasıl sosyal  entegrasyonunu ileri hedeflere kilitlenir? Bu etkinlikler o amaçla yapılıyor. Ve o amaç da Malatya'da görüldüğü gibi büyük oranda  gerçekleştirilmiş durumda. Tabi ki bu tür Sosyal ve kültürel  etkinliklerimiz bundan sonra da aktif bir şekilde  genişleyerek devam edecek. Oryantiring anlamında  sporcu arkadaşlarımız da haritada yön bularak ,süratli bir şekilde,yeri tespit etmesi hedefleniyor. Ben bütün sporculara  başarılar diliyorum.

Önemli olan burada Battalgazi'yi  kültür ile doğası ile her şeyi ile insanlara tanıtmak olduğunu ifade eden Okan Koç “ Oryantiring yarışmamız var, Kervansaray buluşmaları içinde sağ olsun başkanımız bize destek oldular. Malatya'da ilk defa Battalgazi'de yapacağız. Güzel bir spor dalı. Katılımımız da oldukça yüksek düzeyde. Federasyon Başkanımızın Malatya ziyaretinde böyle bir görüşme yapılmıştı. Battalgazi  Belediye’mizde  bize destek olunca  burada bir etkinlik yapmayı kararlaştırdık. Bizlere verilen destekten dolayı Battalgazi Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. İnşallah ilerleyen yıllarda da daha büyük projeler ile belediyemizin yanında olacağız. Oryantiring bir  hıza dayalı hedef bulma oyunudur. Burada önemli olan çocukların elektronik sistem  dediğimiz ellerindeki yüzükler ile araziye sabit bir şekilde  konmuş olan hedefleri bulup o hedefleri yüzüklerine okutup  en hızlı şekilde  yarışmayı bitirmeleridir.  Bizler hesaplamalarını yapıp kategorilere göre sıralamalarını yapıyoruz. Bu spor yeni bir spor dalı. Ama ilerleyen yıllar da devam ettirirsek güzel bir çalışma olacak.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız