SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İslam Birliğinin Kuruluşunu Anlattı

0
Güncellendi - 2017-11-16 04:13:10
İslam Birliğinin Kuruluşunu Anlattı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi tarafından düzenlenen Medine Dönemi Siyer Derslerinin 5.si gerçekleştirildi. Dersi veren Prof. Dr. M. Mahfuz Söylemez, “İslam Birliğinin Kurulması (Muahhat, Kıblenin Tahvili, Bayram Namazları, Nüfus Sayımı, Ezan, Oruç)” konularını anlattı.

Büyükşehir Belediyesi Sanat Galerisi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen derse Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı Metin Torun, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı İhsan Gençay ile dersin müdavimleri katıldı. Derste, Muahhat, Kıblenin Tahvili, Bayram Namazları, Nüfus Sayımı, Ezan ve Oruç konularını detaylı olarak anlatan Prof. Söylemez, “Medine’de Ezanın okunmasıyla yeni bir zaman yeni bir çağ başlamış oluyor. O zamana kadar Allah’ın Ululuğu-Yüceliği sadece namazlarda dile getirilirken artık Ezanla birlikte namazdan önce de haykırılmaya başlandı; Allah, gerçekten hayatın merkezinde olması gereken en önemli varlıktır denilmiş oldu” ifadelerini kullandı.

Medine döneminden önce de toplumda çeşitli oruç tutma şekilleri olduğunu aktaran Prof. Söylemez, “Ancak İslam, oruç konusunu sistematize ediyor. 30 günlük Ramazan orucu ihdas ediliyor. Yine Ramazan’da yıllık muhasebenin yapıldığı İtikaf konusu var. Bayramlarda oruç tutmak yasaklanıyor” dedi.

6.ders, panel olarak gerçekleşecek

Medine Dönemi 6. Siyer Dersi, “Medine Vesikası” konulu bir panel ile gerçekleştirilecek. 25 Kasım 2017 Cumartesi günü saat 19.00’da düzenlenecek panele; Prof. Dr. Mehmet Mahfuz Söylemez, Prof. Dr. Mustafa Tekin, Prof. Dr. Şinasi Gündüz ve Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kelebek konuşmacı olarak katılacak.

Panele tüm vatandaşların davetli olduğu belirtildi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız