SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İsrail'in Katliamına Tepki

0
Güncellendi - 2018-05-16 01:57:59
İsrail'in Katliamına Tepki
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, ABD'nin Tel Aviv Büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasını protesto eden Filistinlilere Gazze'de İsrail askerlerinin ateş açarak 55 kişiyi öldürmesi, 2 binin üzerinde kişinin yaralanmasına tepki gösterildi.

Malatya'da yatsı namazı sonrasında Yeni Cami'de bir araya gelen sivil toplum kuruluşları temsilcileri, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırıları kınadı. STK'lar adına açıklama yapan Eyüp Sultan Camii imamı Talha Toğrulca, “Ramazan'ın arefesinde iken ABD ve emperyalist güçler, İslam coğrafyasında özellikle Mescid-i Aksa'daki nöbette bulunan arkadaşlarımızı ve o toprakları kana buladılar. Rabbim o kardeşlerimize sebat versin. Filistin toprakları normal bir toprak değildir. Filistin etrafının Allah tarafından bereketli topraklarla çevrildiği ve Allah Resulünün 124 bin peygambere namaz kıldırdığı ve oradan da Rabbi ile buluşmaya gittiği yerdir. Onun için Filistinliler orada ümmeti Muhammet adına bedenleri ile savunma yapıyorlar" dedi.

"Mescid-i Aksa onurumuzdur" ve "Kahrolsun İsrail" sloganları atan, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu grup, tekbir getirdi.

Gruptakiler dua edilmesinin ardından dağıldı.

ÖLÜ SAYISI 55..

Filistin Sağlık Bakanlığı, Gazze-İsrail sınırında yaşanan çatışmalarda hayatını kaybedenlerin sayısının 55’e çıktığını ve 2 bin 700’dan fazla kişinin de yaralandığını açıkladı.

ABD'nin Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıması ve İsrail’in Filistin’i işgali olan Nekbe Günü’nün 70. yılı sebebiyle Filistinliler, Gazze-İsrail sınırında protestolar düzenliyor.

30 Mart'tan bu yana sınırda devam eden çatışmalarda hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı ise hayatını kaybeden 55 kişi ile birlikte 104'de yükselmiş oldu.

3 GÜNLÜK MİLLİ YAS..

Bu arada Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, İsrail’in Kudüs’teki saldırılarında hayatını kaybeden Filistinliler için üç gün süreyle ulusal yas ilan edildiğini açıkladı.

Bozdağ, Türkiye'nin Tel Aviv ve Washington büyükelçilerinin istişare amacıyla Ankara'ya çağrıldığını bildirdi. Bozdağ, "Yarın TBMM'de Kudüs konusu hakkında özel gündemle bir oturum yapılacak." açıklamasında bulundu.

AA-iha- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • arğalı (5 yıl önce)
    Tayyip Erdoğanın Ispartadaki coca cola fabrikasını açtığı törende bunun yüz katı kalabalık vardı
    0
    0
    Yanıtla
  • Cahit (5 yıl önce)
    Katılımın azlığı, bizim Malatya'daki malumlarla Filistin yönetimi arasındaki fraksiyon farklılığından galiba!!!!İsrail Müslümanları katletti, siz neredesiniz Malatya'nın kaymağını yiyen malum gruplar ve diğerleri???
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa (5 yıl önce)
    Ey Sendika başkanı !!! Enflasyon karşısında ezilen şu memurlar içinde bir protesto yapsan. Hıı işte o zaman alnında öpecem. Herkes kendi işini yapsa müslümanlar bu hale düşmezdi. Bizde İsraile karşıyız ama Ey Sendika Başkanı sen önce kendi işini yap!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat Bey (5 yıl önce)
    bende çok tepkiliyim..
    0
    0
    Yanıtla