SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İşte Türkiye Genelinde Malatyalıların Sayısı

0
Güncellendi - 2018-02-11 00:52:40
İşte Türkiye Genelinde Malatyalıların Sayısı
A- A+ PAYLAŞ

Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) 2017 yılı sonuçlarına göre Malatya nüfusuna kayıtlı olup Türkiye’de ikamet eden 1 milyon 358 bin 678 kişi bulunuyor.

Türkiye İstatistik Kurumu Malatya Bölge Müdürlüğünün yaptığı analizlere göre, Malatya nüfusuna kayıtlı kişilerin %45,3’ü (615 298 kişi) Malatya’da ikamet etmektedir. Malatyalıların Malatya’dan sonra en fazla ikamet ettikleri iller 410 bin 567 kişi ile İstanbul (%30,2), 53 bin 332 kişi ile Ankara (%3,9) ve 35 bin 702 kişi ile İzmir’dir (%2,6). Ülkemizde en az Malatyalının bulunduğu iller ise 236 kişi ile Ardahan, 262 kişi ile Iğdır ve 294 kişi ile Karaman oldu.

(Bülten)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • Gurbet (6 yıl önce)
    ben bircok yer gezdim işim geregi .bir ile disardan göc ile yerleşip göc ettiğı ilin insanlarini kucumseyenleri ve gocettigi yere uyum saglamayanları en cok malatyada gordum.halbuki malatya insani goc eden insanlara karsi en sefkatli insanlar olmasina ragmen bu boyle.en acisida göc aldigi iller en yakin iller ve akrabalik bagi en cok olan iller.yukaridaki yorumlara bakiyorumda neymis yuzbin nufusu yokmus malatyanin birde kendisi adiyamanliymis adiyaman iyidi ise niye biraktin hadi nirakip geldin bari geldigin yere sahip cik.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (6 yıl önce)
    Malatyali olmak ayricalikli birde malatya spor malatyali gibi olsa
    0
    0
    Yanıtla
  • çırmıktılı (6 yıl önce)
    Malatya'daki gerçek Malatyalıların sayısı 150 bini yanİ %20 yi bulmaz gerisi Malatya'ya göç eden ve burada dünyaya gelen çocuklarından oluşmaktadır. Önemli olan nereli oldukları değil yaşadığı yere bir şeyler katmaktır. Güzel olan ise Malatya'da oluşan mozaiğin olumlu yapısının bozmadan çoğalmasıdır.
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (6 yıl önce)
    Malatya nüfüsuna kayıtlı olabilir ama o 615 000 kişinin çoğu malatyalı değildir. Durumu doğru tespit etmek lazım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya nüfusuna kayıtlı diyor Malatya’da 170 bin dışarıdan gelen var
    0
    0
    Yanıtla
  • adıyamanlı muhammed (6 yıl önce)
    malatyada yerli fazla yok 100 bini geçmez 615 binin içinde adıyamanlısı diyarbakırlısı muşlusu kütüklerini buraya aldırdılar yerli nufusu 100 bini geçmez
    0
    0
    Yanıtla
  • Bir tost (6 yıl önce)
    Yav he he
    0
    0
    Yanıtla
  • Ömer B. (6 yıl önce)
    Cennet şehirsin Malatyam
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya/Çilesiz (6 yıl önce)
    vayyy leleeeeeee
    0
    0
    Yanıtla
  • Huseyin (6 yıl önce)
    Yakinda istanbul.malatyayi sollar :)
    0
    0
    Yanıtla