SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İzinsiz Bildiriye Yine 5 Gözaltı..

A- A+ PAYLAŞ

Lise önünde izinsiz bildiri dağıtan 4 kişi ile İPAŞ Fabrikası'na bildiri dağıtmak için girmek isteyen 1 kadının, polis ve jandarma tarafından gözaltına alındıkları bildirildi.

LİSE ÖNÜNDE..
Hasanbey Caddesi Gazi Lisesi önünde öğle saatlerinde bir grubun bildiri dağıttığını öğrenen polisler; Sinan T., Gürhan Ö., Hasan Basri E. ve Mehmet C.adlı şahısları, Kayseri Sulh Ceza Mahkemesi'nce toplatma kararı verilen "Umutla 1 Mayıs'a" başlıklı ve "Sosyalist Gençlik Derneği" imzalı, "Sosyalizm Yolunda Özgür Gençlik" yazılı toplam 380 adet ile toplatma kararı bulunmayan toplam 2 bin adet bildiriyle yakaladılar ve gözaltına aldılar. Bazıları daha önce de aynı nedenlerle gözaltına alınmış olan 4 zanlının, polisteki ifadelerinin ardından Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla salıverildikleri bildirildi.

FABRİKADA..
Jandarmadan yapılan açıklamaya göre; Yeşilyurt İlçesinin Yakınca Kasabası sınırlarındaki İPAŞ İplik Fabrikası'na 44 KN 572 plakalı Opel Vectra marnka otomobille gelen 44 yaşındaki Nihal T.adlı kadının, fabrikada çalışan işçilere 1 Mayıs'la ilgili bildiri dağıtmak istediği, görevliler tarafından içeriye alınmadığı, nizamiyedeki iki görevliye bildiri formu verdiği sırada, izinsiz bildiri dağıttığı gerekçesiyle gözaltına alındığı, savcının daha sonra ifade alacağını bildirmesi üzerine, bir sonraki gün mevcutlu olarak ifadeye götürülmek üzere serbest bırakıldığı belirtildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız