SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Jandarmadan Tarihi Eser Operasyonu

0
Güncellendi - 2019-05-03 03:27:11
Jandarmadan Tarihi Eser Operasyonu
A- A+ PAYLAŞ

PİYASA DEĞERİ 5 MİLYON TL OLAN 484 PARÇA ESER.. Malatya İl Jandarma Komutanlığı tarafından tarihi eser kaçakçılarına yönelik gerçekleştirilen operasyonda piyasa değerinin yaklaşık 5 milyon TL olduğu değerlendirilen 484 parça tarihi eser ele geçirildi.

Malatya İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince istihbari çalışmalar neticesinde Darende İlçesi’nde, 2863 sayılı ‘Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’ kapsamında tarihi eser kaçakçılığı yaptıkları tespit edilen şahıslara yönelik operasyon düzenlendi.

Operasyonda 4 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve araçlarında yapılan aramalarda Frig, Roma, Bizans dönemlerine ait olduğu değerlendirilen 429 adet sikke ve 38 adet yüzük olmak üzere 484 parça tarihi eser, 2’de adet el dedektörü ele geçirildi.

Ele geçirilen tarihi eserlerin piyasa değerinin yaklaşık 5 milyon TL olduğu değerlendiriliyor.

Ele geçirilen tarihi eserler şöyle:

(1) adet tepsi,

(1) adet bronz kandil,

(1) adet pirinç madalyon,

(2) adet taş oyun küpü,

(1) adet taş oyun zarı,

(1) adet bronz tutamaklı aparat,

(1) adet bronz ok ucu,

(1) adet gümüş kapı topuzu,

(1) adet ucu topuz süs aparatı,

(1) adet fibula,

(2) adet bronz haç kolye ucu,

(1) adet bronz kapak,

(1) adet bronz boğa protomu (Frig),

(1) adet kuş protomu(Frig),

(1) adet Kartal protomu,

(38) adet yüzük,

(429) adet sikke.

Bülten- malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • mete kara (4 yıl önce)
    bırakın insanlar toprak altında çürümeye yüz tutmuş bu nesneleri çıkarsınlar..sonuçta bir uğraş bir emek var..bunları satıp ev alacak araba alacak..iş yapacak vergi ödeyecek nihayetinde..şimdi ne oldu bu nesneler...işe yaramaz kimsenin ilgisini çekmeyecek bir obje olmaktan öteye gidebilirmi..Yakalayın yakalayın
    0
    0
    Yanıtla