SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kaçak Göçmenler Malatya'da, Göç Çalıştayı Lüks Otelde!.

Kaçak Göçmenler Malatya'da, Göç Çalıştayı Lüks Otelde!.
A- A+ PAYLAŞ

Olayın boyutlarını basite indirgemek amacıyla 'Düzensiz Göç' diye adlandırılan, ancak son derece düzenli ve kalabalık gruplar halinde, duvarlar çekildiği, özel önlemler alındığı öne sürülen,  ortaya çıkan görüntülerle 'kevgire döndüğü'  yorumları yapılan sınırlardan giren yabancı uyruklu kaçaklar, 'bölük bölük' gelmeye devam ediyor. İran sınırından girdikten sonra yurda dağılan göçmenlerden Malatya'ya varan kaçaklar olduğu öne sürülen bir grubun, kendilerini getiren kamyonetten inerek dağılmalarına ilişkin son görüntüler sosyal medyada paylaşıldı. Bu arada, gayri resmi rakamlara göre 40 bine yakını Suriyeli olan yaklaşık 50 bin yabancı uyruklu göçmenin bulunduğu Malatya'da, Birleşmiş Milletler tarafından "Göç, Güvenlik ve Sosyal Uyum Bölgesel Üst Düzey Çalıştayı"nın 3 Kasım Perşembe günü Malatya'daki lüks bir otelde yapılacağı açıklandı. Bu programın kapanışındaki ‘Büyüksün Türkiye’ adlı video gösterisinin Türkiye'nin bu konudaki resmi tavrını ortaya koyduğu, sorunun ve engellemenin görüşülmesi yerine, ülkenin dünyanın en büyük kaçak göç merkezi durumuna gelmesine güzelleme olduğu değerlendirildi.

SABAHIN ERKEN SAATLERİNDE KAMYONETTEN İNİP DAĞILDILAR!..
Sosyal medyada paylaşılan, bazı basın kuruluşlarına da gönderilen ve 2 Kasım sabah saatlerinde Sancaktar Mezarlığı civarında çekildiği ifade edilen 'kaçak göçmen girişi- sessiz istila' ile ilgili görüntüler, yetkili makamların önlem alındığı iddialarına karşın, kaçak göçün son hızla devam ettiği iddialarını bir kez daha gündeme getirdi.

Sabah 06.30 sıralaında çekildiği belirtilen görüntüde, kapalı kasa kamyonetten inen ve kaçak göçmen oldukları öne sürülenlerin Sancaktar Mezarlığı civarında ara sokaklara doğru, telaşsız ve rahat bir şekilde yürüyor olmaları dikkat çekti.

11'İ AFGANLI 13 KİŞİ YAKALANDI..
malatyahaber.com'da kaçak göçmenlere ilişkin ilk haberin saat 19.28'de yayına girmesinden  sonra, saat 22.00'de Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, haberde geçen kaçak göçmen olayı ile ilgili olarak kamyonet şoförü, olayla ilgisi bulunan bir şahıs ve 11 Afgan uyruklu kaçak göçmenin yakalandığı bilgisi, kaçakların fotoğrafıyla (aşağıda) birlikte  verildi.

Emniyet Müdürlüğü'nün açıklaması şöyle:

"02.11.2022 günü sabah 06:30 saatlerinde Üçbağlar Mahallesinde bulunan boş araziye kapalı kasa bir araçtan yabancı uyruklu şahısların indirildiği bilgisi üzerine; ekiplerimizce yapılan detaylı  çalışmalarda yabancı şahısları ilimize getirdiği anlaşılan 23 plakalı kapalı kasa araç ile ilgili olarak yapılan araştırmada göçmenleri getirdiği tespit edilen İ.Y ve olayda kullanılan araç yakalanmış, ayrıca olayla ilgisi olduğu değerlendirilen H.E isimli şahıs ile yapılan çalışmalarda 11 Afgan uyruklu  kaçak göçmen yakalanmıştır.

Yakalanan yabancı uyruklu şahısların işlemler sonrasında geri gönderme merkezine teslim edilecek olup çalışmalar ve adli tahkikat devam etmektedir."

İha da, kaçakların Kışla Caddesi'ndeki bir iş merkezinin son katındaki metruk bir dairede yakalandıklarını duyurdu.

LÜKS OTELDE ‘BÜYÜKSÜN TÜRKİYE’ KAPANIŞ MESAJLI GÖÇ ÇALIŞTAYI!.
Öte yandan, yabancı uyrukluların yoğunluğu nedeniyle, çoğu kent merkezi çevresindeki 15 mahallede yabancı oturumunun yasaklanmasına ilişkin kararın da, göçmen yoğunluğunu ortaya koyduğu Malatya, göçle ilgili Birleşmiş Milletler'ce masrafların karşılanacağı bir organizasyona ev sahipliği yapacak.

Göç, Güvenlik ve Sosyal Uyum Bölgesel Üst Düzey Çalıştayı adı altında düzenlenen, kaçak göçle mücadele yerine, göçmenlerin yerleşmelerine yönelik sosyal uyumunda görüşüleceği toplantı, 3 Kasım Perşembe günü Mövenpick Oteli'nde gerçekleştirilecek.

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy'un da katılacağı belirtilen çalıştayın programı şöyle açıklandı:

"3 KASIM PERŞEMBE
-10.00-11.00 Açılış Konuşmaları
Dr. Savaş ÜNLÜ, Göç İdaresi Başkanı
Philippe LECLERC, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Türkiye Temsilcisi
Hulusi ŞAHİN, Malatya Valisi
Mehmet ERSOY, İçişleri Bakan Yardımcısı

-11.00-11.05 Video Gösterimi Tanısan Sen de Seversin

-11.05-11.15 Ara

-11.15-12.00 Türkiye’de Göç Yönetimi
Dr. Savaş ÜNLÜ, Göç İdaresi Başkanı, Göç İdaresi Başkanlığı

-12.00-13.15 Öğle Yemeği

-13.15-14.30 Panel Oturumu I - Türkiye’deki Yabancıların Uyumu
Moderatör: Dr. Can Ozan TUNCER, Başkan Yardımcısı, Göç İdaresi Başkanlığı 
Panelistler: 
• Dr. Gökçe OK, Genel Müdür, Uyum ve İletişim Genel Müdürlüğü 
• Daniela CICCHELLA,  UNHCR Türkiye Temsilci Yardımcısı, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği
• Doç. Dr. Hakan GÜLERCE, Harran Üniversitesi
• Eda ÇOK ÖZTÜRK, Koordinatör, Göç Hizmetleri Direktörlüğü, Türk Kızılay

-14.30 – 14.45 Ara

-14.45-16.00 Panel Oturumu II -  Güvenlik Perspektifinden Düzensiz Göçle Mücadele (Düzensiz Göç Yönetimi ve Güvenlik)
Moderatör: Dr. Savaş ÜNLÜ, Başkan, Göç İdaresi Başkanlığı 
Panelistler: 
• Ahmet KÜÇÜKİKİZ, Düzensiz Göçmen İzleme Daire Başkanı, Düzensiz Göçle Mücadele ve Sınır Dışı İşleri Genel Müdürlüğü
• Yusuf İzzet KARAMAN, Genel Müdür Yardımcısı, İller İdaresi Genel Müdürlüğü
• Jandarma Albay İbrahim GİZLİCE, Göçmen Kaçakçılığıyla ve İnsan Ticaretiyle Mücadele Dairesi Başkanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı
• Bekir MACİT, Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Daire Başkanı, Emniyet Genel Müdürlüğü
• Binbaşı Fırat ASLAN, Sahil Güvenlik Van Gölü Grup Komutanı, Sahil Güvenlik Komutanlığı

-16.00-16.15 Video Gösterimi ile Kapanış Büyüksün Türkiye"

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

13 yorum yapılmış

  • Haci (1 yıl önce)
    Tam bir traji komedi!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kerem (1 yıl önce)
    Şu görüntülere rağmen bu zihniyeti savunanlar o kafasının içini sorgulasın. Lütfen diyorum...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Alp (1 yıl önce)
    Kepazelik. Çok yazık bu ülkeye
    %100
    %0
    Yanıtla
  • malatyalı (1 yıl önce)
    bu göçmenler akp yi göçertecek.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • turan (1 yıl önce)
    Bunların alayı korunup kollanıyor. Gönderiliyor dedikleri külliyen yalan.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Uzman44 (1 yıl önce)
    Tabiri caizse Haberin başlığı ''Cuk Oturmuş''. Editörü tebrik ediyorum.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Alper (1 yıl önce)
    Abartmayalım bir kamyon din kardeşi gelmiş altı üstü, tanısan sen de seversin.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Muhittin (1 yıl önce)
    Öyle yagma yok arkadaslar. Kendi düsen aglamaz. Siz devam edin bunlari secmeye daha cok göcmen (!) komsulariniz olur. Bu günleri arayacaksiniz!
    %98
    %2
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Baraj altı parti, milletin vergisi bunların yakıtına oteline masrafına gidiyor
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Vatandaş (1 yıl önce)
    Arkadaşlar içimizden bilen biri beni bu konuda aydınlatsın bn cahilim bu konuda sorum şudur bu kaçaklar nsl giriyor ülkeye İran nere Malatya nere hadi ülkeye giriş yaptınız hiç aramaya takilmadnizmi demeli takılmamış lar Malatya ya ya kadar geldiğine göre biz burdan Elazığ a gidip gelene kdr enaz uç kontrol noktasında ehliyet ruhsat kimlik yani anlamıyorum ne bu rahatlık böyle elini kolunu sallayarak giriş yapıyorlar sınırlarımzda ki askerimzs polisemze görünmeden geçiyorlar bizden biri olsa sınırı gcmeden yakalanp paket edilir bu ortalığa bırakılan kişilerden herşey beklenir inşallah bian ewel yaklanip postanarlar rahatsız olmamak elden değil iyi akşamlar
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Bunları gözetip kollayanlar olmazsa ellerini kollarını sallayarak gelemezler.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • şahin (1 yıl önce)
    Yeşilyurt belediyesinin adını göçmen kaçakçılığıyla dünyaya duyuran ekibin başı Mehmet Çınarda gidecekmi acaba bu toplantıya.Çok merak ediyorum.Yurt dışına insan nasıl kaçırılırın kitabını yazmışlar bunlar okuduğum haberlere göre
    %94
    %6
    Yanıtla
  • 44malatya (1 yıl önce)
    Gocmenlerin girislerinde yetgililerin siniri koruyanlarin haberi olmadan kimse turkiyeye girls yapamaz sinirimiz namusumuz diyoruz degerlendirme milletimize ait
    %94
    %6
    Yanıtla