SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kadın Cinayetinin Şüphelisi Bu Kez Tutuklandı

Kadın Cinayetinin Şüphelisi Bu Kez Tutuklandı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da yakılarak öldürülen kadının cinayeti 6 yıl sonra jandarma özel ekipleri tarafından çözüldü.  Cinayetten sonra gözaltına alınıp salıverilen 77 yaşındaki katil zanlısı, elde edilen yeni deliller nedeniyle  tutuklandı.

OLAY..
Akçadağ ilçesinin İkinciler ve Keller mahalleleri (köyleri) arasındaki Kandil Ziyareti mevkiinde, 11 Kasım 2016 günü öldürüldükten sonra yakılmış bir kadına ait ceset bulunmuştu. Ceset kalıntıları, otopsi ve DNA tespiti için Adli Tıp Kurumu Malatya Grup Başkanlığı'na gönderilmiş, burada yapılan incelemeler sonucu, cesedin Akçadağ ilçe merkezi Doğu Mahallesi'nde oturan ve 14 Haziran 2016 günü kaybolan, kendisinden bu tarihten sonra haber alınamayan, 3 çocuk annesi 32 yaşındaki Özgül D.'ye ait olduğu belirlenmişti.

Akçadağ Cumhuriyet Başsavcılığı ve Jandarma olayla ilgili soruşturmayı sürdürürken, kadının akrabalarınca  kayıp kadınla tanışıp görüştüğü iddia edilen M.D. adlı şahsı suçlamışlardı.

Akçadağ ilçe merkezinde şoförlük yaptığı belirtilen ve 2016 yılında 71 yaşındaolan  M.D. adlı şahıs, suçlamalar üzerine gözaltına alınmış ve sorgusunda, kadını tanıdığını, olay günü de görüştüğünü, ancak daha sonrasından haberdar olmadığını öne sürmüştü. Kadınla zaman zaman para alışverişi yaptığı, hediye aldığı öne sürülen M.D., sorgusunda kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmemişti. M.D., kadının kocasıyla aralarında şiddetli geçimsizlik ve boşanma davası bulunduğunu, ayrıca bu aileden 3 kişinin daha kayıp olduğunu, kadının da akrabaları gibi kayıplara karıştığını düşündüğünü iddia etmişti.

Savcılıktaki sorgusunun ardından "Kasten Öldürme" suçlaması ve tutuklama istemiyle mahkemeye sevkedilen M.D., ölen kadının akrabalarının suçlamaları dışında somut delil bulunmadığı, 'aralarında bir ilişki olduğu kabul edilse bile bunun kadını öldürmesi için bir sebep teşkil etmeyeceği' gerekçesiyle tutuklama talebinin reddedilmesiyle birlikte yurt dışına çıkış yasağı ve Adli Kontrol kararıyla serbest bırakılmıştı.

BU KEZ TUTUKLANDI..
Malatya İl Jandarma Komutanlığı özel ekipleri tarafından yapılan istihbarı çalışmalar sonucunda Akçadağ ilçesindeki cinayet çözüldü.

Akçadağ Cumhuriyet Başsavcısının talimatıyla Malatya İl Jandarma Komutanlığı tarafından oluşturulan özel ekipler tarafından yapılan araştırmalar sonucunda, Özgül D. cinayetinin, soruşturmanın ilk aşamasında serbest bırakılan katil zanlısı 77 yaşındaki M.D., elde edilen yeni delillerin ardından yakalanarak çıkarıldığı mahkemece tutuklanıp cezaevine gönderildi.

malatyahaber.com- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız