SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kadınlarımız Gerek Aile, Gerekse Toplumumuzun Temel Direğidir"

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valisi Ersin Yazıcı, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ile MHP Malatya İl Başkanı Gökhan Gök, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Vali Yazıcı, mesajında, ülkelerin kalkınması ve gelişmesini sağlayan, sağlıklı nesillerin yetişmesine katkıda bulunan kadınların hak ettiği yere gelebilmesinin önemini vurguladı.

Yazıcı, "Kadınlarımız, toplumsal yaşamın ayrılmaz bir parçası, toplumun yapı taşını oluşturan ailenin temel unsurudurlar. Hayatın her alanında her türlü fedakârlığı gösteren kadınlarımız, bu vatan ve millet için canını feda etmeye hazır nesilleri yetiştirmektedirler.

 Tarihe baktığımızda Kurtuluş Savaşı sırasında ve Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk yıllarında fedakârlıklarıyla yeniden devlet kurma yükünü paylaşan Kara Fatma, Şerife Bacı, Onbaşı Halide Edip ve adı bilinmeyen nice kadınlarımız destan yazmıştır.

Ülkelerin kalkınması ve gelişmesini sağlayan, sağlıklı nesillerin yetişmesine katkıda bulunan kadınların hak ettiği yere gelebilmesi büyük önem taşımaktadır. Bizler de aile kurumunun temeli olan kadınlarımızın, hayatın bütün alanlarına etkin bir şekilde katılmalarına ve kendilerini yetiştirmelerine imkân sağlayacak şartları hazır hale getirmekteyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle başta vatanımız ve milletimiz için gövdesini siper eden şehit ve gazilerimizin anneleri ile eşleri olmak üzere, tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü en içten dileklerimle kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım." ifadesini kullandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Gürkan da kadınların toplum hayatında daha aktif yer almasının ülkenin gelişmişliğinin de bir göstergesi olduğunu işaret ederek, "Çünkü kadınlar, hayatımızın her anında yanımızda olan, bizleri dünyaya getiren, büyüten, yetiştiren, eğiten ve sevgisiyle kucaklayan, şefkatli yürekleriyle ısıtan en değerli varlıklarımızdır. Kadınlarımız sorunlarımızın çözümünde aktif rol alarak çok yönlü düşünebilmenin tohumlarını üzerimize saçmış, eğitimden sanata kadar her alana yön vermişlerdir.

Özellikle Kurtuluş Savaşı’nda erkekler ile birlikte vatan savunmasında saf tutan kadınlarımız bu fedakârlığından dolayı tarihte büyük takdir kazanmışlardır.

Toplum olarak sahip olduğumuz inancımızın bir gereği olarak kadınların, biz erkeklere birer emanet olduğunu bilmemiz ve bu şuurla hareket etmemiz gerekmektedir. Kadın yaradılışı gereği zaten asil bir varlıktır. Bu konuda Peygamber Efendimiz; “Cennet annelerin ayakları altındadır” diye buyurmaktadır.

Kadınlarımızın toplum hayatında daha aktif yer alması o ülkenin gelişmişliğinin de bir göstergesidir. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, kadının siyasi hayatın içinde olmasına büyük önem vermiş ve birçok Avrupa ülkesinden çok daha önce Türk Kadınına seçme ve seçilme haklarını vermiştir. 

Bu vesileyle, gönlümüzde her zaman müstesna bir yere sahip olan, gerek aile gerek toplum yapımızın temel direği kadınlarımızın, Dünya Kadınlar Günü'nü tebrik ediyor, sağlık, huzur ve mutluluklar diliyorum.” açıklamasında bulundu.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar da kadınların aile içindeki önemini aktararak, "Hayatın her alanında fedakarlığı, üretkenliği ve duyarlılığı temsil eden kadınlarımız huzurlu, mutlu ve sağlıklı toplumların teminatıdır." dedi.

MHP İl Başkanı Gök de bilimden sanata, spordan edebiyata, siyasetten çalışma hayatına her alanda kadınların büyük çaba ve başarıları bulunduğunu kaydederek, "Nezih şehrimizin ve yurdumuzun dört bir köşesindeki tüm hanımefendilerin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Bülten- AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız