SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bir Belediye Daha 'Villacı Belediyeler' Kervanına Katıldı!

Bir Belediye Daha 'Villacı Belediyeler' Kervanına Katıldı!
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da hükümetin sosyal konut politikasına ters bir şekilde zenginler için villa yapmayı hizmet projesi diye kamuoyuna sunan AKP'li Yeşilyurt ve Battalgazi Belediyelerinin ardından Kale Belediyesi’de villa yaptırmak için ihale düzenledi. 

Kale Belediyesi tarafından yayınlanan ilana göre; Mülkiyeti Kale Belediye Başkanlığına ait olan, Düztarla Mahallesinde 11 parselde Karakaya Baraj Gölü manzaralı kat karşılığında villa yaptırılacak.  

Kale Belediyesinin ilanındaki açıklama da, “Düztarla Mahallesi, 139 ada 1,2,3,4,5,6,7,8, parseller ve 140 ada 1,2,3 nolu parseller üzerine kat karşılığı konut inşa edilecektir. İhalede istekli satılabilir alanların % 30' undan az teklifte bulunamaz. Paylaşım, bağımsız bölüm net alanlarına göre toplamı baz alınarak, denk gelen iş bu şartnamenin eki olan Belediye tarafından yaptırılan uygulama projelerine uygun olarak mahal listesinde paylaşım yapılacaktır. Tüm villalar eş zamanlı yapılacak olup, inşaat bir bütünlük içinde yürüyecektir” denildi.  

İhale 20.09.2022 Salı günü saat 14.00’de Kale Belediye Hizmet Binası toplantı salonunda gerçekleştirilecek.   

Battalgazi Belediyesi zenginler için 120 villa inşaatının temelini geçtiğimiz günlerde düzenlediği törenle atmıştı. Yeşilyurt Belediyesi ise zenginler için 110 adet villa yapımına 2017 yılında başlamıştı.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

15 yorum yapılmış

  • furkan (1 yıl önce)
    Kale Belediyesi Önce Köy Yollarına Bi Baksın Dere Gibi Yollardan Geçiyoruz. Millete Hizmet Dışında Her Faliyet Var. Kale Merkeze Ve Kaleye Belediyenin Kattığı Hiçbirşey Yok
    %100
    %0
    Yanıtla
  • maarif (1 yıl önce)
    Kayısı bahçeleri ve doğal güzelliklerin bulunduğu bu alanların ve daha fazlasının imara açılmaması gerektiğini Bakan bey bile bu belediye başkanına söyledi. Demek ki sonuç buymuş.....
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Arapgirli (1 yıl önce)
    Arapgirde de var bu proje hemde daha kapsamlı.Ama söz eden yok.Cünki biz Arapgir CHP liyik bu dönem.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Vatandaş (1 yıl önce)
    Yeşilyurtda böyle bir villa projesi yapılıyor. Çok ciddi iddialar var. Kime neye göre yapıldı. Ne karşılığında yapıldı satıldi. Anlamadığım belediyede yalanlamadı.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Erol (1 yıl önce)
    Kalenin belediye baskani Usman abisinden ogrenmistir boyle isleri.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • MUSTAFA (1 yıl önce)
    Yapsınlar, bütün belediyeler zenginlere villa yapsınlar. Onlarında ihtiyacı var. Nasıl olsa sizde her seçimde rekor oy ile bu hizmetleri oylarınız ile destekliyorsunuz. Hiç itiraz etmeyin.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Eralp Çelik (1 yıl önce)
    Bugün dahi yani 18.09.2022 de bile onlarca yıldır Belediye hizmet binası olarak kullanılan işgal binasının: 1990'dan önce gaspa ve bedelsiz çalınmaya maruz kalmadan önceki sahibini önce bir bulun.,utanın. Allah, mevhumunun idrakine varın. Doğru olmayı seçin. Villaymış.... Kimin yerine kimden müsade aldınız da ateş çukurunun içinde gül bahçesi yapıyorsunuz. Başkan efendi, Hodri meydan. Yalan sa hukık var. Yalan sa mahkame var. Yalan sa Tahrir Defter kayıtları var. Oda yalan sa şahitler var. ve daha da ötesi Allah var. Siz önce işgal ettiğiniz belediye binasını terk edin. 1990 dan 2022'ye (faiz sizin olsun) kirasını verin. Başkan efendi nutkun tutuldu. Değil mi? Kolay mı öyle. Biz zaten Allaha havale etmişiz. Senin çalıştığın oda, toplantı salonun, koridorların, merdivenlerin, çatın ve dahi dolaştığın kayısı bahçelerinin bir mangalın üst ızgarası olduğunu unutma. Garibin, yetimin ve hakkını savunmakta aciz olanın da bir savunucusu ve koruyucusu da var. Mesuliyet, şirin gözükmek değil. Mesuliyet, sorumluluk almaktır. Mesuliyet, ey halkım bakın ben sizlere villa yapıyorum demek değil. Mesuliyet, garibin tek göz odalı damının yıkılmamasıdır....
    %95
    %5
    Yanıtla
  • adas (1 yıl önce)
    Açlıktan nefesimiz Kokuyor bu kış nasıl geçecek herşey pahalı
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Murat (1 yıl önce)
    Belediyecilik bizden sorulur diyenlerin geldiği durum bu gidin bakın Yeşilyurt gunduzbey hobi bahçeleri ne varsa belediye çalışanları yada akrabaları tarafından ele geçirilmiş belediyelerin yaptığı villa projeleri yerine vatandaşa konut yapsalar en az 3000 konut yapılır ama adamların derdi vatandaş degilki .bizim halkimizada mustehak halay çekmeye devam.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • abuzer (1 yıl önce)
    ne diyorlardı `; bu memleketin zenginlerinide düşünmek lazım.zaten fakir hiç bir zaman düşünülmedi
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Belediyenin villayı kime yapiyor yandaşlarına villa alan satrn zengin villa 3.5 zengine yada yandaşınıza villa yapacağınıza halka konut yapın .
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Sahipsiz Malatya (1 yıl önce)
    Gerçekten dünyanın hangi şehrinde garibanın parasıyla zenginlere ev yapma hizmeti var Malatya rantcilarn yediği şehir haline gelmiş gerçekten yazık bu olaylarda ses çıkaran bir kitle kamuoyu bile yok sahipsiz şehir
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Eralp Çelik (1 yıl önce)
    Atadan ve dededen kalma yerlerin Kadastro kaydı ve tapu yerlerinin belirlenmesinde belediye ve hazine adı altında gasp ile garibin elinden aldığınız bu toprakları ranta çeviriyorsunuz ya; Ben de Kaleli bir hak sahibi olarak diyorum ki; Başta Kale belediye Başkanları olmak úzere Yetimin öksüzün hakkını bu yapılanların hesabı yokmuş gibi pervasızca yiyenlere Tüm hakkımız, Haram olsun... Hesabını da Allah sorsun.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Kaleliler (izollu) AKP'ye yüzde 90 oranında her seçimde oy veren ve bununla da acayip gurur duyan bir ilçemiz
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Fatih (1 yıl önce)
    Başkanlar Müteahhitliği ögreniyorlarki başkanlıktan sonra yapsınlar belediyenin ne işi olur villa yapmakla anlayamıyoruz
    %87
    %13
    Yanıtla