SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kapalı Otopark, Kuyumcular Çarşısı'na Dönüştürülüyor

Kapalı Otopark, Kuyumcular Çarşısı'na Dönüştürülüyor
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, depremden dolayı işyerin kaybeden esnafların talebine cevap verebilmek için Cumhuriyet Meydanı Altındaki kapalı otoparkı, Kuyumcular Çarşısı'na dönüştürme talimatı vererek çalışmaları başlattı. Meydanın üzerinde ise konteyner işyerleri bulunuyor  

Gürkan, kendi döneminde Ticaret Lisesi’nin bulunduğu alanı yıkarak, yapıp bitirerek Malatya’ya kazandırdığı Cumhuriyet Meydanı’nın altındaki kapalı otopark alanını, depremden dolayı işyerini kaybeden esnafların taleplerine cevap verebilme için Kapalı Çarşı’ya dönüştürme talimatı verdi. 

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin’in de depremle birlikte yok olan Kuyumcular Çarşısında faaliyet gösteren kuyumcu esnafı için talep ettiği Cumhuriyet Meydanı altındaki kapalı otoparkında giriş ve çıkışının kontrollü ve güvenli olması nedeniyle Kuyumculara tahsis edilmek üzere 90 adet dükkan yapılacağı öğrenildi.  

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 90 adet dükkanın hizmet vereceği Cumhuriyet Meydanı Kapalı Otoparkındaki çalışmaları yerinde inceledi. Gürkan, çalışmaların kısa sürede bitirilerek buranın esnaflara teslim edilmesi talimatını verdi. 

Malatya’da Cumhuriyet Bayramının 99. yıldönümü nedeniyle çelenk töreni Eski Ticaret Lisesi alanına yapılan Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilmiş ve Malatya’da 76 yıl sonra bir resmi kutlama töreni Orduevi Önündeki Atatürk Anıtı yerine, yeni yapılan Cumhuriyet Meydanı’nda yapılmıştı.  

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

17 yorum yapılmış

  • MertEmre (1 yıl önce)
    Yorumların hepsini okudum ya bir defada eleştiri yapmayın tabiki eleştiri olacak ama belediye hangi birine koşsun örnek vereyim biri diyor ineğim öldü süt niye dağıtmıyor biri diyor evimde bulgur yok çadırda kalıyorum ne yapalım kardeşim aynı durumda olan bizlerde varız bir gün şikayet etmiş değilim Allah'a hamd olsun, zamanında evinde yada lokantada israf edenler bu gün bir lokma ekmeğe muhtaç Türkiye'de çok israf var insanlarımız evlerinde iş yerlerinde yemeği çöpe döküyor bu çok büyük günah yiyebileceğiniz kadar alın,11 ilde deprem olmuş millet halen diyor devlet nerede valla başka bir hükümet olsaydı hiç birine yardım gitmezdi 98 deperimi yaşayanlar bilir Ecevit'in ne yaptığını ona göre biraz daha sabırlı olmak lazım inşallah devletimiz bunun üstesinden gelecektir.
    %15
    %85
    Yanıtla
  • kadir (1 yıl önce)
    aslında iyi uygulama açıkcası beğendim ama sadece kuyumcular için değil bütün esnaflar için yer yapılmalı. gelelim asıl meseleye..allahttan gelen felaket yaşadık ölenlere allah rahmet etsin mekanları cennet olsun allah bir daha böyle felaket ülkemize ve hiç bir ülkeye göstermesin. şehir planlamasında yanlışlar yaptık basık boğunuk caddeler ve iç içe binaların olduğu esnaf çarşımız vardı nefes alamıyorduk. fırsat bu fırsat geniş alanların olduğu çarşı.. yeşil alanların olduğu çarşı.. arabaların girmediği yayalar için geniş çarşı.. daha önce daracık bakırcılar çarşısına bile arabalar giriyordu. soykan meydanınada saat beştten sonra araçlar giriyordu saçmalıktı.. geniş alanlar.. modern bir malatya olması lazım yeni yapılan stad gibi herşeyi alel aceleye getirmeyin. stadı bile şehir dışına yapmakla yanlışa düşmeyin.. bu memlekette mimarlar odası varr mühendisler odası var.. esnaflar odası var herkes bir araya gelip moderen bir malatya ortaya çıksın lütfenn.. sosyal aktivitesi olan bir şehir istiyoruz malesef sosyal aktivite olmadığı için depremden önce malatyayı tek eden edene 2022 yılında 33 bine yakın göç vermişiz 28 bin kişi göç almışız buda yaşanabilir bir şehir olmadığımızı gösteriyor
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Babuhtu Canavarı (1 yıl önce)
    Dünya kayısı başkenti Malatyamiz sloganına hasıl olan şehrimize perakende satış için sire pazarı yapmak yerine kuyumcular için işyeri yapıp ve bununla övünen bir başkan sadece TEBRİKi HAK EDER. Şehrin ekonomisine katkı sağlamayan sektörleri canlandırmaya devam edin.
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Unsal (1 yıl önce)
    Bir AKP klasiği kuyumculara dükkan açmanın peşindeler, millet çadırlarda bir kap sıcak yemeğe hasret, evlerde su yerine çamur akıyor, selahattin efendi zengine hizmete devam ediyor YAZIKLAR OLSUN
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Murat Bilmez (1 yıl önce)
    Katılmasak da ortada şöyle bir gerçek var : Malatya'nın bir (düğün) ekonomisi var ve deprem dahi dinlemiyor. Bunun için olmazsa olmaz bu işletmeler. Yapılan çalışma da bu yönde. Geri kalan sektörlerin de canlanması dileğiyle...
    %40
    %60
    Yanıtla
  • Mehmet Demir (1 yıl önce)
    Adliyeler açılmayacakmış, bina hasarlı olabilir, fakat bizim insanımız dahi başının çaresine bakıp bireysel olarak taşınabiliyorken devlet kurumu bir bina bulup taşınamıyor mu ? Çok sayıda bekleyen mahkeme varken ne beklenmektedir ? O hal in uzatılmasını istemiyoruz...
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)
    Dana eti alamıyoruz acil koyun ve keçi eti satacak kasap dükkanları açılmasını bekliyoruz.
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)
    Biz ekmek peşinde ağam altın peşinde, evim yıkılmış bir iğne alamadım eşya almamız için ne arayan ne soran var hiç olmazsa 1.2 Depremlerde evleri yıkılan 4350 binada kalan eşyaları yok olan insanlara eşya Veya para, iş yerlerindeki ürünleri yok olan esnafa para yardımı yapılmazmı 3 ay oldu kira yardımları inşallah ödenir diyorum, gelen yardımlar plansız dağıtıldı hangi insan ne yardım aldı bilen var mı tc numarasına kayıtlı yardımlar dağıtılsa iyi olmazmıydı bir çok insan hiç yardım alamazken bazı insanların ihtiyaçtan fazla yardım malzemesi aldıklarını bilmeyen varmı acaba gerçekten çok yardım geldi ama dağıtımda organizasyon ve koordinasyon neredeyse hiç yoktu yine adamını bulanlar yaşadılar
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Besici (1 yıl önce)
    Oradan güzel besi olur. Ancak hayvan bağlanır oraya. Sıfır vizyon
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Abdullah (1 yıl önce)
    Yine zengini memnun etmek için işe koyulmuşlar...
    %89
    %11
    Yanıtla
  • "Kaz gelecek yerden tavuk esirgenmezmiş." derler, vardır bir bildikleri kendi yararlarına birşey olmadığı sürece birşey yapmazlar.
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Mustafa (1 yıl önce)
    Matim iş merkezinide öyle dönüştürecekler güzel fikir ama orada ki bazı esnaflara baskı yaparak çalıştırdığın dükkanın ver 3-4 sene kira almayacaksın diyerekten baskıyla dükkan boşaltıryorlarmış kamaoyunun ve başkanın haberi olsun
    %81
    %19
    Yanıtla
  • Kernekli (1 yıl önce)
    Yer gök kuyumcu oldu sayın başkanım, nası edeceük?
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Millette para yokki altın alsın olsa olsa geliri olmayan garibanın kıyıda köşede bir çeyreği varsa bozduracak yer bulsun çeyreğin 120 TL sinde Elazığ a geliş gidiş parası vermesin diye kuyumcu açmışlardır, kuyumcu için düğün lazım yakında düğün salonlarıda bekleriz, bu ildeki vurdumduymazlık bu memleketi terk et git diyor ama ayağım gitmiyor sebebi baba ata toprağı olması olabilirmi diye düşünüyorum. Fakat babamla yaşadığım malatyadan şu anda eser göremiyorum vdlhasılkelam o dönemlerin malatyası ve yaşayan insanları gerçekten farklıydılar hepsi uçup gittiler iyiki buğünleri görmediler.
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Kündübekli (1 yıl önce)
    Aman ha, geç kaldınız. Milletin acil altın alıp satmaya ihtiyacı var. Kuyumcular da perişan, yazııık! Gözleri ışıldayan malum şahıs kendini yırtıyor koyun eti yiyin, ucuz diye. Kasap pazarını açın oraya millet ucuz koyun eti yesin. Bu kıyağımı da unutma. Beyle zamanlarda her adam beyle fikri bedava vermez!
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Murat (1 yıl önce)
    Helal olsun kuyumcular odasına ..iyi kulis yaptilar karşılığını aldılar, bizim elektrikçiler odası nerde aynı özveriyi bekliyoruz acilen,memlekete en çok lazım sanatkarlar ilgisizliğe kurban ..
    %81
    %19
    Yanıtla
  • Vay Allah razı olsun elektrikçiler odasına 2 adet konteyner düşmüş onu da kim almış belli değil bu iş de de adamı olana yer veriyorlar yazıklar olsun
    0
    0
    Yanıtla