SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Karahan Geçidi'ne ''Tünel'' Temennisi!..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Genel Meclisi, Malatya-Kayseri karayolundaki 1800 rakımlı Karahan Geçidi'ne tünel yapılması için temenni kararı aldı.

Malatya İl Genel Meclisi, Meclis Başkanı Bekir Çelik başkanlığında Özel İdare salonunda toplanarak Mart ayı çalışmalarına devam etti.

İl Genel Meclisi'nin bazı üyelerinin Malatya-Kayseri karayolu üzerindeki Karahan Geçidi'ne tünel yapılması için verdikleri teklifin, temenni kararı şeklinde Karayolları Genel Müdürlüğü'ne gönderilmesi kararlaştırıldı. Temenni kararında, geçidin yaklaşık 1 kilometrelik kısmında tünelle geçiş yapılması teklifi yer alıyor. Kararda, yapılacak tünelle araçların 800 metre yüksekliğe çıkıp inmeyeceğini, böylece ekonomik anlamda kazanç sağlanacağı, kazaların da bu bölgede büyük oranda engelleneceği kaydedildi.

Toplantıda Köy Hizmetleri'ne ait araç ve ekipmanların, programlarından arta kalan zamanlarda atıl durumda kalmaması için kira karşılığı çalıştırılması konusu görüşülerek kabul edildi. Çiftçilere ve kamu kurumlarına, şahıs ve özel şirketlerin fiyatlarına göre yüzde 30 daha ucuza verilen Köy Hizmetleri'nin araç ve ekipmanlarının, günlük en fazla 5 saat çalıştırılabileceği kaydedildi. Saat başı kira durumuna göre çalıştırabilecek olan dozer için çiftçilerden ve resmi kurumlardan 40 YTL, özel şahıs ve şirketlerden 120 YTL, greyder için çiftçi ve resmi kurumlardan 50 YTL, özel şahıs ve şirketlerden 150 YTL, kamyon için çiftçi ve özel kurumlardan 5 YTL, özel şahıs ve şirketlerden 15 YTL kira alınması ön görülüyor.

İl Genel Meclisi'nde mülkiyeti Özel İdare Müdürlüğüne ait İspendere Şifalı İçme Suları'nın 2006 yılı ücret tarifesi, geçen yılın fiyatlarına zam yapılmadan karar bağlandı. Alınan karara göre, giriş ücreti 1.10 YTL, yatak 11 YTL, çadır 2.75 YTL olarak uygulanacak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız