SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Karakaya Baraj Yolu Genişletiliyor

0
Güncellendi - 2017-09-26 02:27:05
Karakaya Baraj Yolu Genişletiliyor
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediyesi, il merkezinden Karakaya Baraj Gölü'nün Eskimalatya sahiline ulaşımı sağlayan yolda (Kırkgöz köprü yolu)  genişletme ve standart geliştirme çalışmaları yapıyor.

Ziraat Meslek Lisesi, İnönü Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu, Arıtma Tesisi başta olmak üzere birçok yerleşim yerinin ulaşımını sağlayan ve ilk açıldığından beri dar olan yol Malatya Büyükşehir Belediyesinin çalışmalarıyla standartlara uygun hale getiriliyor.

Toplam uzunluğu 8 kilometre olan 6 metre genişliğindeki yol 15 metre genişliğine çıkarılıyor. Yolun 2.7 kilometrelik bölümünde çalışmalarını tamamlayan Büyükşehir Belediyesi,  yolun geri kalan kısmında ise çalışmalarını sürdürüyor.

Yol üzerinde bahçeleri bulunan vatandaşlar da yolun genişletilmesi için Büyükşehir Belediyesine destek veriyor. Yol için gerekli çekmeleri yapan çit ve duvarlarını kaldıran vatandaşlara, Büyükşehir Belediyesi de yeniden perde duvar çalışması yaparak mağdur etmiyor.

Büyükşehir Belediyesi Eski Malatya’da geçtiğimiz aylarda Alibaba Mezarlığından, Demiryolu geçidine kadarki 3.5 kilometrelik hatta asfaltlama çalışması yapmıştı. Demiryolu geçidinden baraja kadar devam eden hat ise genişletildikten sonra asfaltlanacak.

Yapılan yol genişletme çalışmalarını değerlendiren bölge halkı, uzun yıllardır herkesin yolun darlığından şikâyet ettiğini, Büyükşehir Belediyesinin yol genişletme çalışmalarına başlamasıyla birlikte sorunun ortadan kalkacağını ifade ettiler.

Vatandaşlardan Başkan Çakır’a teşekkür

Yolun genişletilmesine destek verdiklerini belirten vatandaşlar, “Yolumuz düz fakat çok dardı. Herkes şikâyet ediyor. Birilerinin harekete geçmesini bekliyordu. Büyükşehir Belediyemiz yolda genişletme çalışmalarına başlamadan önce bağı bahçesi olanlarla tek tek konuştu. Bizde Büyükşehir Belediyemize destek olduk. Çitlerimizi söktük, duvarlarımızı yıktık. Bizden alınan yerlerden sonra şuan perde duvar çalışması yapılıyor. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Çakır olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederiz” dediler.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • Aaaaa (6 yıl önce)
    Yol genisletme cok guzel ancak çok yavaş gidiyor. Ayrica bu bolgenin dogal gaz projesi ne oldu acaba
    0
    0
    Yanıtla
  • Yerelli (6 yıl önce)
    Sağı solu açıkken 100 m. genişliği olsun. Ortasından da kanal boyu devam etsin. Yeşillikler arasında dünyanın en güzel sayılı yolu olsun. Bu potansiyel orada var. 100 yıl sonra da torunlarımız desinler ki atamız bizi görmüş ve düşünmüş. Şimdi kışla caddemiz gibi olmasın...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Sefa (6 yıl önce)
    İyi, güzel... Demiryolu geçidinde yol sadece 1 araçlık. O geçit ne olacak?
    0
    0
    Yanıtla
  • Songül (6 yıl önce)
    O bölgede yol genişletme çalışması yapılması kesinlikle gerekliliktir.Kamyon yada başka büyük araçla yan yana geçerken kimi zaman asfaltın dışına çıkıyoruz.Yolun karlı halinide hiç düşünemiyorum çok problem çıkar.Yolun yapılması yerinde bir karar belediye çalışanlarına kolaylıklar dilerim şimdiden elinize sağlık....
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (6 yıl önce)
    Yeni yapılan yada açılan tüm yolları 2x2 mutlaka yapında yarın bır daha aynı yol için uğraşılmasın Başkan!
    0
    0
    Yanıtla
  • aynur (6 yıl önce)
    ve bu şahıs ın adı da recep
    0
    0
    Yanıtla
  • aynur (6 yıl önce)
    boşverin onu bunuda yapılan genişleme yolunda bir şahıs bahçesinden yer vermemiş ama sağolsun belediye onun bahçe kapısına kadar asfalt yaptı sanki onu ödüllendirmiş
    0
    0
    Yanıtla
  • Halil (6 yıl önce)
    Yapmazlar niye yapmıyorsunuz, yaparlar niye yaptınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (6 yıl önce)
    Yol genişlediğine göre yarın imar düzenlemesi ve yapılaşma başlayacak ve yazık olacak güzelim yemyeşil Malatya ovasına o zamanda teşekkür eden vatandaşlara bu millet kahır edecek.
    0
    0
    Yanıtla