SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Karanlık Günlerin Sonunu Getireceğiz"

0
Güncellendi - 2019-03-28 05:11:04
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcıları Tuncay Özkan ve Veli Ağbaba, Arguvan’da düzenlenen mitinge katıldı. Ağbaba, “Arguvan kardeşliğin birliğin sembolüdür. Arguvan güce karşı, baskıya karşı, zulme karşı dik durmanın adıdır” derken, Özkan ise “Bizim mücadelemiz büyük insanlık mücadelesi. Biz, insanlık kazansın diye mücadele ediyoruz” dedi.

CHP, Arguvan Nazım Hikmet Meydanı’ndan binlerce kişiyle bir miting gerçekleştirdi. Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Mehmet Kızıldaş’a destek vermek üzere, partinin genel başkan yardımcıları Tuncay Özkan ve Veli Ağbaba, İl Başkanı Enver Kiraz, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Soner Gökçe ile Arguvan’daydı. Mitingde ilk olarak Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş bir konuşma yaparak, 5 yıl boyunca Arguvan’da ayrım yapmadan hizmet verdiklerini, Arguvan’ı yaşanabilir bir bölge haline getirdiklerini kaydetti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba konuşmasının başında birkaç gündür Arguvan ve Hekimhan’da depremler meydana geldiğini belirterek Arguvanlılara ve Hekimhanlılara geçmiş olsun dileklerini ileterek, parti olarak depremde hasar gören herkesin yanında olacaklarını kaydetti.

“Arguvan bizim için çok önemli” diyen Ağbaba; “Arguvan kardeşliğin, birliğin sembolüdür. Arguvan güce karşı, baskıya karşı, zulme karşı dik durmanın adıdır. Arguvan ismini aldığı bu meydan gibi nazım hikmettir.  Arguvan Deniz Gezmiş’tir. Derviş Muhammed’tir, Maşuki’dir, Aşık Meftuni’dir. Hiç kuşkusuz Arguvan Mustafa Kemal Atatürk’tür.” Dedi.

HERKES ELİNİ VİCDANINA KOYSUN ARGUVAN’A BAKSIN

Mehmet Kızıldaş’ın Arguvan’da gelmiş geçmiş en başarılı belediye başkanı olduğunu kaydeden Veli Ağbaba; “Malatya’da Türkiye’de yüz akımız, göz bebeğimiz. Geçmişi belli, ne iş yaptığı belli, pırıl pırıl başkanımız. Bugüne kadar kul hakkı yemedi, belediyenin parasını çar çur etmedi. Heyelan tehlikesinden dolayı 2 yıl maalesef bir şey yapamadı ama sonra bu açığını kapattı. Herkes elini vicdanına koysun Arguvan’a baksın, köylerine baksın. Arguvan pırıl pırıl. Hizmet verirken hiçbir zaman ayrım yapmadı. Narmikan neyse Morhamam o dedi. Maman neyse Çavuş o dedi. Hiç ayrım yapmadı bundan sonrada ayrım yapmayacak. Birarada, kardeşçe Arguvan’a hizmet etmeye devam edeceğiz.”şeklinde konuştu

 TUNCAY ÖZKAN; “EL ELE, GÖNÜL GÖNÜLE, OMUZ OMUZAYIZ”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan ise yaptığı konuşmada; mücadelelerinden dönmeyeceklerini belirterek  "AKP ve MHP’ye oy veren kardeşlerim, oy vermiş olabilirsiniz ama bugün gönül ve rahmet bahçesinde hep beraberiz. El ele, gönül gönüle ve omuz omuzayız. Bizim mücadelemiz büyük insanlık mücadelesi. Biz, insanlık kazansın diye mücadele ediyoruz. Barış, huzur, kardeşlik, bolluk ve refah istiyoruz. Bunun için mücadele ediyoruz. Bunu kendimiz için istemiyoruz herkes için istiyoruz. Bu toprakların büyük Türkiye'sini yaratmak için mücadele ediyoruz. Şimdi bazıları diyor ki 'aman sakın bir araya gelmeyin. Ona buna oy vermeyin. Onlar terörist, onlar kötü.' bunlara kulaklarınızı tıkayın. Bölünmeden, parçalanmadan, birlikte hareket ederek, biz bu karanlık günlerin sonunu getireceğiz. Kara gün çabuk geçer, martın sonu bahar, bahara hazırlanacağız. Türkiye bahara hazırlanıyor." diye konuştu.

Konuşmaların ardından ses sanatçısı Ender Balkır tarafından bir konser verildi.

MGC'Yİ ZİYARET..

Özkan, beraberinde CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz ile Malatya Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti.

Seçimlere sayılı günler kala kendileri için sevindirici gelişmeler olduğunu ve kentte uzun zamandır devam eden tek sesliliğin bu dönem yerini çok sesliliğe bırakabileceğini aktaran Özkan, şöyle devam etti:

"Aradaki farkı kapatıyoruz gibi görünüyor. Hekimhan, Arguvan ve Arapgir ilçelerini bütünleştirecek bir yapı ortaya çıkaracağız. Doğanşehir, Akçadağ ve Yazıhan ilçelerinde de durumumuzun çok iyi olduğunu gördüm. Büyük değişim ve dönüşümün öncülüğünü Malatya her zaman yapmıştır. İsmet İnönü, Turgut Özal, Recai Kutan bunlar ülkedeki büyük dönüşümün öncüleri ve habercileri oldu. Malatya değişime ve dönüşüme yatkın. 1 Nisan'da galiba erken baharı Malatya'dan başlatacağız."

Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Ali Er, ziyaretten memnuniyet duyduğunu belirterek, Özkan'ın da Malatyalı olmasının kendilerini gururlandırdığını dile getirdi.

VATANDAŞLARA HİTAP ETTİ

Özkan daha sonra CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ile Merkez Yeşilyurt ilçesi Zaviye Mahallesi'nde vatandaşlara seslendi.

Malatya'nın yeşil kent olma özelliğini yitirdiğini iddia eden Özkan, şunları söyledi:

"5 yıllık iktidarımızda Malatya'yı yeniden yeşil Malatya yapacağız. Bir şeyin daha sözünü veriyoruz, çocuklarımızın eğitimi mükemmel olacak. Biz bu konuda belediye olarak üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz. Altyapı eksiklerinin tamamını gidereceğiz. Kenti gezdik ve şunu gördük, bir inançsızlık ve umutsuzluk var. Bunu hep beraber kırmak zorundayız. Komşularımıza ulaşarak, onların kapılarını çalarak ulaşmak zorundayız. Seçime gidemiyorsa biz götürmek zorundayız. Birlikte kucaklaşmak zorundayız."

Ağbaba ise ülkede siyasetin sertleştirilmeye çalışıldığını ancak kendilerinin her şeye rağmen karşısındakilere hakaret etmeyeceğini ifade etti.

Bülten- malatyahaber.com- AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Ahmet (5 yıl önce)
    Özgür Özel geçen sene,kandilde pkk yok demişti.Gördünüz mü varmış.Geçen gün pkk nın elebaşları kandilde Kahraman ordumuz tarafından öldürüldü.Başta Özgür Özel olmak üzere tüm CHP yönetiminin başı sağolsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • alican (5 yıl önce)
    Milleti tanklarla ezmeyi kafasına koyanlarla,mehmetçiğime,necmettin ve aybüke öğretmenimizi kalleşçe şehit eden eli keleşli eşkıyaya payende olup Türkiyenin bütün illerindeki meclislere sokmayı planlıyorsun ne eğitimi hangi şefkati merhameti konuşıyorsunuz .Bizimle alay edercesine bundan öte sertlikmi olur?..Bitti dediğimiz pkk sayenizde yeniden can buldu,kan buldu..Cıanın kucağına sığınan fetoşların ağzından salyalar akıyor Erdoğan oy kabedecek ümidiyle.Ama pazar akşamı 23 sularında gene sus pus olur hile yapıldı dersiniz...Millet her şeyin farkında..
    0
    0
    Yanıtla
  • Akp iktidara gelince kapatır insallah bu chape yi 1923 den beri mahvetti ülkeyi chape akp iktidarda olsaydı muhterem hoca efendi dermiydi ne istedilerde vermedik dermiydi oslo, dolmabahce, habur, rezaleti olurmuydu çukur siyaseti olurmuydu
    0
    0
    Yanıtla
  • Yaw he he
    0
    0
    Yanıtla