SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kararı Doğru Yazmadığımız İçin..'

'Kararı Doğru Yazmadığımız İçin..'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, 2022 yılı Şubat ayı ilk toplantısını Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Başkanlığında, 9 Şubat 2022 Çarşamba günü saat 14.00’da Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirdi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Malatya’nın değerlerinin yer aldığı, tarihi, kültürü, gelenek ve göreneklerin içeriğinde bulunduğu 2022 yılı özel masa takviminin meclis üyelerine slayt şeklinde tanıtımı gerçekleştirildi.

Ardından Büyükşehir Belediye Meclisi gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

Toplantıda konuşan Başkan Gürkan, meclis karar metinlerinin doğru ve anlaşılır bir şekilde yazılmadığını belirtti ve Şehit Kemal Özalper (ŞKÖ) Meslek Lisesi alanı için alınan kararı örnek göstererek “Buradaki lisede bulunan taş binalar Almanlar tarafından yapılmış ve Koruma Kurulu tarafından da tescil edilmiş yapılardır. Orası düzenlendiği zaman taş binanın da müze olması şeklinde bir düşüncemiz olduğunu ifade etmiştik. Biz burada herhangi bir yapılaşma olmaması noktasında oranında yeşil alan içerisinde değerlendirilmesiyle ilgili bir karar almıştık. Ancak bu kararı metin olarak doğru yazmadığımız için bu konuda değişik spekülasyonlar oldu.  Oraya şunu deseydik, ‘Daha önce şu tarihlerde tescil edilen, taş yapı binaların geriye kalan kısmının da çevre düzenlemesiyle birlikte yeşil alan olarak düzenlenecektir’ denilse bu spekülasyonlara ihtiyaç duyulmazdı. Dolayısıyla meclis kararlarında yazılan metinlerin diline azami titizlik gösterirsek çok daha iyi olur. Neticede biz anlaşılmayan bir iş yapmıyoruz. Her şeyimiz berrak, açık ve şeffaftır” dedi.

Daha sonra meclus gündemindeki maddeleri görüştü. Görüşülerek karara bağlanan maddeler şöyle:

• Doğanşehir İlçesi Kurucuova Mahallesi toplam parseli kapsayan alanda yapılan uygulama imar plan değişikliği (yolun kaydırılması,

• Doğanşehir Sürgü Mahallesi için hazırlanan uygulama imar planına yapılan ve İlçe Belediye meclisince kabul edilen 8 adet itirazın kabulü,

• Geri Gönderme Merkezi olarak değerlendirilen Fatih Mahallesi 173 ada 5 nolu 6 bin 750 metrekarelik parsele Kamu Hizmet Alanı fonksiyonu verilmesi,

• Hidayet Mahallesinde 8 adada bulunan 76 parselde 1995 yılında yapılan imar uygulaması sonucunda vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi ile tapuların verilmesi amacıyla yoldan ihdas kapsamında hisse devri yapılması ve bedellerinin ödenmesi,

• Kuzey Kuşak Yolu çalışmaları ve hizmet aracı alımlarında kullanılmak üzere Japon finans kurumlarından 25 yıl vadeli 2 milyar 200 milyon Japon Yen’i (250 Milyon lira) kredi kullanılması.

Gündemde bulunan bazı maddeler ertelenip, bazı maddeler ise yeniden görüşülmek üzere ilgili komisyonlara havale edilmesi ve bir sonraki 2. oturumun 11 Şubat Cuma günü yapılması kararlaştırılıp toplantıya son verildi.

malatyahaber.com- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

12 yorum yapılmış

  • Mustafa Kadıoğlu (2 yıl önce)
    Çevir kazı yanmasın
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kızılelma (2 yıl önce)
    Kaldıki sizin çok rahat bir şekilde hem Gürkan’a hemde belediyenin bürokratlarına kolayca ulaşabilecek kudret’e sahipsiniz?Özellikle bu hususta belediyemizi yanlış anladınız veyahut kendimizi size anlatamadık selzenişlerini neden duymamazlıktan gelip halkın Sn.Gürkan’a olan güvenini zedelemeye çalışıyorsunuz?
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Yeşilyurtlı (2 yıl önce)
    Bazıları şehrln hep beton yıgını olmasını istiyor, şehrin yeşile bürünüp nefes almasını engelliyorlar yazık gerçekten yazık çoğu sehir yeşil projeler ile deger kazanır halbuki
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Ali (2 yıl önce)
    Hani araçlar fazlaydı. Hani borç çoktu. Yalan...
    %75
    %25
    Yanıtla
  • malatyalı (2 yıl önce)
    250 milyon kredi 25 yıl ödemeli faiz ne kadar allah bilir.malatya nın gücü neki bu para alınıyor.geleceğimiz ipotek altına alınmış.malatya belediyesinin tüm geliri yıllık kaç para..sadece yol için mi bu para alındı yoksa borcu borçla kapatmak için mi.seçimlere giderken yap boz tahtası olacak malatya tek neden bu..
    %60
    %40
    Yanıtla
  • M.Bahadır ALTAŞ (2 yıl önce)
    Malatya'ya ve Malatya'nın değerlerine sahip çıkmak ne zamandan beri spekülasyon oldu. Bir belediye başkanı düşünün Malatya Büyükşehir Belediye Meclisinde görüşülecek gündem maddesi ile ilgili diyor ki "bu kararı metin olarak doğru yazmadığımız için bu konuda değişik spekülasyonlar oldu." işte Malatya için acı ve üzücü olanı da bu yönetenlerin yetersizliği bu şehrin kaderi değildir. Sn.Gürkan şahsının katılmadığı toplantıda belli ki bi haber olduğunuz ve yanlış yazıldığını söylediğiniz gündem maddesi ile ilgili sorumlular hakkında ne gibi bir işlem yaptınız. Yada aşağıda Malatya Büyükşehir Belediyesi Meclisinin 17 Ocak 2022 Pazartesi günü yapılan toplantıda almış olduğu bu karardaki aşağıda birebir yer alan metnin hangi kelimesi veya cümlesini yanlış yazmışsınız. "Hüseyinbey Mahallesi 3994 ada 20 nolu parselde Sivas Kültür varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun 02.09.2015 tarih ve 2315 sayılı kararıyla 2863 sayılı kanunun 6. Maddesi gereği korunması gerekli kültür varlığı ve koruma alan sınırı belirlenmiştir. Söz konusu parsele Millet Bahçesi fonksiyonu verilmesini içeren 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliğinin değerlendirilmek üzere Sivas Kültür Varlıklarını Koruma Kuruluna sunulması komisyonumuzca uygun görülmüştür.”
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Sn.Altaş neden öküz altında buzağı arıyorsunuz?Bu gün karşınızda Akpartinin eski belediye başkanları yok.Selahattin Başkan uzun yıllar kamu görevi ifa etti. Her şeyden önemlisi sizin hiç bilmediğiniz köyde, mezrada öğretmenlik yaptı.Ve yine yıllarca Battalgazi belediye başkanlığı yaptı.Bu süreçte hakkında ileri geri dedikodu veya haksızlık veya ihanet işittiniz mi?Allah şahit ben duymadım.Selahattin Başkan öğrenciliğinden bürokratlığına kadar, devlet terbiyesi almış, nerede ne yapılacağını bilen, kültürlü,ayrıca empati kurabilen önemli bir şahsiyettir.Sn Altaş inanıyorum ki sizde son derece milliyetçi vatanını milletini seven önemli bir şahsiyetsiniz.Allah’ınız aşkına Malatya’nın ülkemizin çok daha önemli konuları varken.Sn Gürkan’la alıp veremediğiniz nedir?Nedir bu güvensizliğinizin nedeni?
    %45
    %55
    Yanıtla
  • Mağdur vatandaş (2 yıl önce)
    Gülmek mi geliyor içimden ney saçmalık lar kumpanyası devam ediyor. Bitmeyen belediye borçları ve üstüne eklenen borçlar halk artık uyanmali ve biraz sorgulamali biz nereye gidiyoruz diye. Gelecek nesiller için içler acısı durum lar bekliyor bizi. Umarım gelecek nesiller arkamızdan saydirmazlar.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ali yılmaz (2 yıl önce)
    her dönemin adamı murat kayapınar varya erol kardeş. Bu takım yıllardır 70. dakikadan sonra oyundan düşüyor ve yıllardır Murat Kayapınar bu takımın atletik sorumlusu ilginç.
    0
    0
    Yanıtla
  • ALİ (2 yıl önce)
    Sayın Başkanım, Malatyanın öncelikli ihtiyaçı Millet Bahçesi değildir, Burada hiç ihtiyaç yoktur. Mevcut İnönü stadıın yanına yapılan millet bahçesin haline bir bakın önce orada bile çalışımıyor atıl vaziyette. Ş.K.Ö Meslek lisesi Mevcut hali ile devam etmesi buranın da hareketliliğin devamını sağlayacaktır. Yoksa buralar daha vahim sonuçları ortaya çıkar. Belediyenin en önemli işi olan kimsesiz yaşlı ve bakıma ihtiyaç duyan vatandaşlara sahip çıkmasıdır. Ancak 2022 yılında bile hiç bir belediyemizin Sosyal Belediyecilik adı altınada tutarlı bir faliyeti yoktur. Kış günü vatandaş iş makinasın içinde yatıyor. Sokakta Belediye Bunun için yaşlı ve kimsesizlere sahip çıkıldığı bir barınma ve bakım merkezi kurmalıdır. Acil iştir. Belediyenin ranta yönelik hizmetlerden uzak durarak sosyal belediyecilik örneği sergilemelidir. Saygılarımla
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Sözün bittiği yer (2 yıl önce)
    Sözün bittiği yer. Hem döviz üzerinden borçlanacaksın hemde dövizi faizli ödeyeceksin. Ne desek bilemiyorum. Eski belediye yönetimlerine olmadık laflar söyleyenler onlardan kat be kat beter işlere imza atıyor. Ne desek boş
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Vatandaş (2 yıl önce)
    25 yıl vadeli 250 trilyon lira kredi. Hay maşallah. Artık bundan sonraki 25 yıl belediye başkanları "önceki dönemlerin borcunu ödüyoruz bizden hizmet beklemeyin" der dururlar
    %96
    %4
    Yanıtla