SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Kararlı Olursanız Önüne Geçersiniz..''

A- A+ PAYLAŞ

Doğru Yol Partisi (DYP) Genel Başkanı Mehmet Ağar, Türkiye'de bir iktidar değişikliğine ihtiyaç duyulduğunu belirtti. DYP Genel Başkanı ve eski Emniyet Genel Müdürü Ağar, Malatya'da vatandaşın "silah" alışkanlığını ve alınması gereken önlemleri dile getirdi.

Ankara'dan uçakla Malatya'ya gelen DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, DYP İl binasında bir basın toplantısı düzenledi. DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar ülkenin çıkmaza sürüklendiğini belirterek, "Türkiye ekonomisi borcu borçla öteleyen yüksek borçlanma politikası, sıcak para politikaları ile çıkmaza doğru gitmektedir. Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin de (MÜSİAD) isabetle ifade ettiği gibi bu hükümet bir azınlığın, çıkar gruplarının hükümeti olmak yolunda süratle adım atmaktadır" dedi.

Türkiye'de bir iktidar değişikliğine ihtiyaç duyulduğunu belirten DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, "Bir yandan iktidar, bir yandan muhalefet seçimden kaçmaktadır. Türkiye'de DYP'nin dışında seçim lafını ağzına almaya cesaret eden hiçbir siyasi kurum yoktur. Çaresizlik ve sıkıntı içindeki milletin yeni baştan önünün açılabilmesinin yegane yolu, sandıktır. Milletin masallara inanacak hali kalmamıştır.

Türkiye'de toplumun temeli olan, bizim bütün merkez sağ iktidarlarımız boyunca, orta direk, orta sınıf dediğimiz çiftçinin, köylünün, esnafın, emeklinin, küçük ve orta büyüklükteki işletmelerin güçlü bir şekilde desteklenerek, bugünkü açlık ve yoksulluk sınırlarının üstüne çıkması gerekmektedir. Mevcut politikalarla bu yapılamayacağına göre, Türkiye'de politika değişikliklerini ortaya koyacak siyasi kadro değişikliklerine, siyasi heyet değişikliklerine, yani Türkçe'si bir iktidar değişikliğine ihtiyaç vardır. Bunu da seçim yapacaktır. Şartlar ne olursa olsun kimse de seçimden kaçamayacaktır" dedi.

Türkiye'de son günlerde maganda ateşi ile ölenlerin gündeme gelmesi ile ilgili bir soruya ise DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, "Bunun kabul edilecek bir tarafı yoktur. İnsanların coşkularını, sevinçlerini göstermesinin medeni yolları vardır. Halaydır bu, türküdür bu, oyundur bu, eğlencedir bu. Silah atarak coşku sergilenmez. Bunun kabulü mümkün değildir. Önleyici güvenlik önlemlerini almak hükümetin görevidir. Meseleyi bir eğitim konusu haline getirmemiz lazımdır. Özellikle buradaki bizim derneklerimizin, sivil toplum kuruluşlarımızın, Türkiye'nin dört bir tarafından kampanyaları arttırarak devam etmeleri gerekiyor. Yavrularımızın veya insanlarımızın kayıplarını, acısını duymak istemiyoruz. Kabulü mümkün olmayan işlerdir. Türkiye bundan vazgeçmelidir" cevabını verdi.

Ağar, "Türkiye'de ruhsatsız silahın önüne geçilebilecek mi?" sorusunu ise şöyle yanıtladı:

"Dünyanın hiçbir yerinde önüne geçilemiyor. Geçilmesi için elden gelen tüm tedbirlerin alınması gerekiyor. Önlenemez diye bundan vazgeçmek diye bir şey olamaz. Silah taşımanın cezasını arttırırsınız, kontrolleri sıklaştırırsınız, tavizsiz davranırsınız bunu engellersiniz. Dünyada kanunsuzluğun önüne geçilmez diye bir kural mı var? Kararlı olursanız, her şeyin önüne geçersiniz."

Türkiye'de Türkiye'yi bölmek isteyenlerden dolayı bir mesele olduğunu söyleyen DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, "Türkiye'nin bütünlüğüne, Türkiye'nin beraberliğine, Türkiye'nin kardeşliğine, Türkiye'nin huzuruna kastetmek isteyenler var. Böyle bir mesele var. Türkiye'de özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde ekonomik sorunlar yaşanıyor. Bütün bunları aşabilecek güçlü bir iradeye, bir iktidara ihtiyaç var. Meseleleri bilen, kavrayan, algılayabilen, bütün bunları iyi gören bir hükümet olduğu zaman Türkiye'de çözülemeyecek bir mesele yoktur. Türkiye bütün problemleri kendi içinde çözecektir. Türkiye Osmanlı'dan bu yana bir büyük imparatorluğun evlatları olarak bütünleşen kardeşçe huzur olduğunda ülkenin geliştiği, büyüdüğü, bir büyük Türkiye'dir. Bizim DYP olarak Demokrat Parti'den (DP) bu yana gördüğümüz ve bildiğimiz en önemli husus, herkesi mübarek anasından doğduğu gibi hür ve eşit kabul etmektir. İnsanlarımızın farklılığı bizim zenginliğimiz olur" şeklinde konuştu.

Malatya'daki kayısı konusuna da değinen Ağar, "Malatya çaresizlikle baş başa bırakılmıştır. Malatya sahipsiz bırakılamaz. Geçmişte ekonomik anlamda en parlak dönemini yaşayan bu ilimiz eski günlerini mumla arar haldedir. Bu, hükümetin Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerini kavrayamamasıdır. Fevkalade uzakta bulunuşunun çok tabii bir sonucu olarak karşımızdadır" dedi.

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, partisinin il binasında partililerle konuşurken, kendisine DYP için bestelenen yeni bir türkü dinletildi. Sözleri DYP'li Ayfer Erkan tarafından yazılan ve Hüseyin Yıldız'ın bestelediği türküyü dinleyen Ağar, bu parçanın değerlendirilmesini istedi.

Ağar ve beraberindekiler daha sonra Elazığ'a gittiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız