SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kargoyla İl Dışına da Gönderiyoruz"

A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da 6 kadın arkadaşın bir araya gelerek geleneksel yöntemlerle ürettikleri ev yapımı dut pestilleri büyük talep görüyor.

Yeşilyurt ilçesine bağlı Tecde Mahallesi’nde yaşayan Hatice Koç’un öncülüğünde bir araya gelen 6 kadın girişimcinin, geleneksel yöntemlerle ürettikleri dut pestilleri büyük talep görüyor. Dut pestili, ağaçlardan toplanan dutların kazanlarda saatlerce kaynatılmasıyla elde ediliyor. Kadınlar, 50-100 TL aralığında satışa sunulan pestile olan taleplere yetişebilmek için yoğun mesai harcıyor. Yaklaşık 10 yıldır 5 arkadaşıyla birlikte dut pestili üretimi yaptıklarını belirten Hatice Koç, geleneksel yöntemlerle üretilen pestillerin tamamen doğal yollarla elde edildiğini söyledi.

Mayıs ayı sonlarında kuru dutla üretime başlayarak yaş meyve sezonuyla birlikte sürdürülen üretimin Kasım ayıyla sonlandığını aktaran Koç, ”Ürettiğimiz pestilleri taleplere göre kargo yöntemiyle il dışına da gönderiyoruz. Fiyatlar geçen yıla göre yüzde yüz artmasına rağmen talepler çok fazla, elimizde pestil kalmadı. Sonbahara kadar üretime devam edeceğiz” dedi.

Mevsim şartlarına göre sezonun açılış ve kapanış tarihlerinin değişiklik gösterdiğini belirten Halime Polat ise dut pestili üretimin kolay olmadığına dikkat çekerek, ev ekonomisine katkı sundukları için mutlu olduklarını söyledi.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Mehmet (1 yıl önce)
    Cep numarası varmı bizde sipariş verelim
    %100
    %0
    Yanıtla
  • malatyalı (1 yıl önce)
    Ablalarımızın eline emeğine sağlık. Gerçekten pestilleri çok güzel. Özellikle gıdada kimyasallaşmanın tavan yaptığı bu dönemde böyle bir iş yaptıkları için Allah razı olsun. Rabbim hayırlı bol kazançlar versin. Malatya halkı da değerlerimize sahip çıkıp ablalardan alış veriş yapar umarım.
    %100
    %0
    Yanıtla