SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Karnemizi Almaya Geldik"

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:35:44
A- A+ PAYLAŞ
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, mahalle ve köy ziyaretlerini sürdürdü. 
 
MAHALLELERDE..
Ağbaba, ziyaretleri kapsamında Çukurdere ve Yaka Mahallelerini ziyaret etti. Milletvekili Ağbaba, ilk olarak Çukurdere Mahallesi Muhtarı Ömer Gönültaş’ı ziyaret etti.
 
Ziyarette konuşan Çukurdere Mahalle Muhtarı Ömer Gönültaş, “Mahalle ziyaretinizden dolayı çok teşekkür ediyorum. Bu ülkede siyasiler ve sivil toplum kuruluşları üzerlerine düşen görevi yapmak zorundadır. Tabi bazı olumsuzluklar olabilir. Bunları da bizim bertaraf etmemiz gerekiyor” dedi. Gönültaş, milletvekili Ağbaba’yı çalışmalarından ötürü de kutladı.
 
Milletvekili Ağbaba ise, genel seçimlerin ardından Malatya’daki ziyaretlerini sürdürdüğünü kaydederek, “Seçildiğim günden bu yana Malatya’nın sorunlarını TBMM’de dur durak bilmeden iletiyorum. Neyi eksik görüyorsak, Malatya’nın yararına ne varsa onu seslendiriyoruz. Malatya’nın her türlü problemini merkezinden ilçe ve köylerine kadar her türlü problemi mecliste yüksek sesle söylüyoruz. Bundan sonrada söyleme devam edeceğiz. Malatya, TBMM’de muhalefet anlamında etkin bir ses olduğunu memnuniyetle söylemek istiyorum. Gitmediğimiz köy, gitmediğimiz mahalle kalmadı. Bundan sonrada bu ziyaretlerimizi sürdüreceğiz. Artık vatandaş siyasetçinin değil, siyasetçi vatandaşın ayağına gidecek. Bu anlamda bizde dur durak bilmeden herkesi ziyaret ediyoruz” diye konuştu.
 
Malatya’nın hoşgörü, barış ve kardeşlik kenti olduğunu ifade eden Ağbaba, “Malatya maalesef yine olumsuz bir olayla Türkiye’de anıldı. Bu noktada biz üzerimize düşen her şeyi yaptık. Son gelişen Sürgü olayında olayın yatışması için ve kamuoyuna farklı yansımaması için elimizden gelen her şeyi yaptık. Siyasetçinin görevi ayrılık tohumları ekmek değildir, siyasetçinin görevi birlik tohumları ekmektir. Siyasetçinin görevi insanlar arasındaki ayrımları ortaya çıkarmak değil, ortak noktalarını öne çıkarmaktır. Bizde bunu yapmaya çalışıyoruz. Malatya barış, hoşgörü ve kardeşlik şehri olmaya devam edecektir. Buna her türlü katkıyı sunmaya hazırız. Her zamanda bu katkıyı sunacağız” şeklinde konuştu.
 
CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, daha sonra Yaka Mahallesi'ni ziyaret etti. Yaka Mahallesi Muhtarı Abuzer Yiğit ile bir süre görüşen Ağbaba, daha sonra mahallelilerle bir araya geldi. Ağbaba, kendisine yoğun sevgi gösterisinde bulunan çocuklarla yakından ilgilendi.
 
KULUNCAK KÖYLERİ..
Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Malatya Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Veli Ağbaba, Kuluncak İlçesi’ne bağlı Ciritbelen, Karıncalık, Karaçayır,Kızılhisar,Sultanlı,Çayköy, Alvar, Darılı(Çörmü), Bicir, Konaktepe ve Başören Köylerini de ziyaret etti.
Ağbaba’ya , CHP Kuluncak İlçe Başkanı Kemal Yıldırım, İl Genel Meclisi Üyesi Zülfikar Yıldırım ve İl Disiplin Kurulu Üyesi Yakup Korkmaz’ın da eşlik ettiği gezide köylülerle uzun süre sohbet edilerek sorunlar dinlendi. 
 
CHP Milletvekili Veli Ağbaba, Alvar Köyü’nde yaptığı konuşmada “Bize büyük destek ve güç vererek Meclise gönderdiniz. Biz bir yıldır çalıştık karnemizi almaya geldik. Bizim güç aldığımız sizlersiniz.  Hesap vereceğimiz de sizlersiniz. Eksiğimizi, kusurumuzu dinlemeye geldik. Eleştirilerinizi almaya geldik. Seçimlerden hemen sonra karşımızda Füze Kalkanını bulduk. Kalkan sadece Malatya’yı ilgilendirmiyor. Füze kalkanı Türkiye’yi Ortadoğu’da savaşın içine sokan bir kalkandır. Bugün haklı olduğumuz çok daha iyi anlaşılıyor. Mecliste çok sık dile getirdik. Kürecik’e önce 12 Milletvekili ile geldik . Sonra 10 kadın Milletvekilimiz ile geldik. Füze kalkanını dünya kamuoyunun gündemine taşıdık.” Dedi.
 
Ağbaba konuşmasının devamında “Sizlere bir söz verdik. Türkiye’de demokrasi ve özgürlük mücadelesi vereceğiz dedik. Bir yıldır kim zulme uğradığını hissediyorsa onların yanında yer aldık.1 yıllık süreçte zalime karşı mazlumun yanında yer aldık. Malatya’nın neresinde bize ihtiyaç olduysa orda olmaya çalıştık. Pozantı’ da ki çocuklara yapılan işkenceyi, Osmaniye’de ki olumsuzlukları ortaya çıkardık. Kimi zaman Uludere’de katledilen  34 vatandaşın ailelerinin yanında olmaya çalıştık. Kimi zaman Silivri’de haksız yere tutsak edilen bilim adamlarının ,gazetecilerin yanında yer almaya çalıştık “ ifadelerine yer verdi.
 
Meclis kürsüsünde  en çok konuşulan ilin  Malatya olduğunu belirten CHP Milletvekili Veli Ağbaba  kayısının sorunlarını da dile getirdi. Ağbaba, “Kimse daldaki kayısıyı koparmak istemiyor.Kayısının fiyatı 20 kuruşa düştü. Defalarca mecliste dile getirdim. ‘Çaya, fındığa verdiğiniz desteği kayısıya da verin’ dedik. Kayısı üvey evlat değildir.”dedi.
 
Ağbaba ve beraberindekiler daha sonra bu yıl 13. sü gerçekleştirilen Başören Köyü Şenliklerine katıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız