SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kayısı Ölüyor, Malatya Eriyor"

0
Güncellendi - 2017-11-05 04:57:12
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Üretici ağaçlarını değil, AKP’ye verdiği oyu kessin. Bu hem kendileri hem de Malatya için daha hayırlı olacaktır”dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 2 milyon kayısı ağacının kesilmesi ile ilgili haberlerin ardından yaptığı yazılı açıklamada, “Ekonomisi kayısıya bağlı bir kentte  2 milyon kayısı ağacı kesilmiş, ziraat odaları,birkaç üretici ve CHP dışında sesi çıkan yok. Bu sessizlik Malatya’nın sonunu hazırlıyor. Unutulmamalı ki kayısı Malatya için hava kadar su kadar önemlidir.Kayısı Malatya’da sadece üreticiyi değil, tüm ekonomiyi etkilemektedir” dedi.

AKP KADAR ONLAR DA SUÇLU

“Yıllardır üreticilerin sorunlarını dile getirmemize rağmen sorunlara kulak tıkayanlar, 2 Milyon kayısı ağacının kesilmesinin dolaylı değil, asıl sorumlusudur” diyen Ağbaba, “Bu şekilde devam ederse 5 yıl sonra Malatya’da kayısı ağacı kalmayacağı söyleniyor. Bu kentin ekmeğini yiyen, suyunu içen hiçbir yetkili de çıkıp bir çözüm önerisi sunmuyor. Konu hükümetin beceriksizliği olunca kentin tüm bileşenleri sessizliğe gömülüyor. Üretici olan komşusu ağacını kesince susan dernek başkanı, işçi parasını ödemek için traktörünü satan çiftçiyi görüp arkasını dönen oda başkanı,gübre alamayan köylüye kulak vermeyen esnaf da en az AKP kadar bu sonucun sorumlusudur” ifadelerini kullandı.

PERŞEMBENİN GELİŞİ ÇARŞAMBADAN BELLİYDİ

Meclis kürsüsünde defalarca kayısının ve üreticilerin sorunlarını dile getirip çözüm önerilerini sıraladığını kaydeden CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Su  kaynaklarının sağlıklı kullanılmaması nedeniyle insanlar su tankerleri ile ağaç sulamaya, o suyu bulamayanlar ise kanalizasyon suyu ile sulama yapmaya mahkum edildi.Susuzluktan veya kanalizasyon suyu ile sulamaktan dolayı kuruyan ağaçlar da kesilmeye başladı.Perşembenin gelişi çarşambadan belliydi.”dedi.

MALATYALILAR KAYISI AĞACINI KİTAPTA GÖRECEKLER

Ağbaba, “Üreticilerin ağaçlarıyla birlikte hayalleri de kurudu. Kesilen sadece kayısı ağaçları değil, Malatya’nın aşı ekmeği. En kısa sürede konunun tüm tarafları bir araya gelerek sorunun çözümü için bir çalışma yapılmalıdır. Şayet çözüm üretilmezse Malatyalılar maalesef kayısı ağacını sadece kitaplarda görecekler.”ifadelerini kullandı.

Bülten

FOTO: Arşiv

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

19 yorum yapılmış

  • ertan (6 yıl önce)
    Abicim sende bir kere malatya icin sesini duyur birsey yap hep akp karsiti olmak icin ciftciyi esnafi kullanma, rahmetli mevlüt aslanoglu gibi gercekten malatya icin ugras akp ye muhalefet olmak icin degil bu sekilde kimse sana inanmiyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (6 yıl önce)
    Kayısı kitaplarda mı yoksa raflarda mı olacak 2023'te herkes gibi siz de göreceksiniz. Partiniz kan kaybediyor, uzun adam reisliğinde ülke gün geçtikçe atak üstüne atakla ilerlerken elinizdeki üyelerinizi kaybetme korkusuyla karşı karşıya kaldınız. İyi parti gelince sizi destekleyen fetocular da çekilecek ve de ilimizde bile vekil çıkaramama gibi bir tehlikeyle karşı karşıya kalacaksınız. Eskiden beri körü körüne sizi destekleyen kardeşlerimiz de artık oyuna gelmeyecek, hakaretler, küfürler ile iktidarı asılsız suçlamalar yer bulmayıp, tazminat ödemeleriyle geri dönerken bu kardeşlerimiz de gurup gurup Reise dönerek Gazi M.Kemal ATATÜRK'ün dediği gibi muhasır medeniyetler arasına girecek bir güçlü TÜRKİYE oluşturulacaktır. Bekle bizi 2023...VeSSelam...
    0
    0
    Yanıtla
  • ZİBETRA (6 yıl önce)Murat isimli kullanıcı yorumuna
    Hadi oradan!
    0
    0
    Yanıtla
  • Ülkü KOÇAK (6 yıl önce)Murat isimli kullanıcı yorumuna
    Oy için " Gazi M.Kemal ATATÜRK " ün adını anmaya başladınız ya sizi KANDIRMAYACAK lideri bulmuşsunuz demektir. o fetöcü ler sizi amerikada düşünce kuruluşları ile bir araya getirip iktidar için icazet almanızı sağladı. Yetmedi ileride size ÜSTÜN CESARET ödülünüde yahudi derneklerinden aldırdılar. Ödülü geri istemeyene kadar vermeyi de akıl edemediniz. Orduya kumpas kurulurken TÜRKİYE BAĞIRSAKLARINI temizliyor diyen BÜLENT abiniz ile MELİH BAŞGAN parsel muhabbetini açınca ne yapacağınızı şaşırdınız. o fetöcüler her ilde bağımsız adaylarını çıkardı ( bazıları AH partinin eski vekilleri veya eski ortakları idi ) aldıkları oy ortada. Yerli uçak dediniz. FISS. Yerli oto dediniz. FISS. Yerli tank dediniz. FISS. Yerli uçak gemisi dediniz. FISS. 15 yıldır üretemediniz. ( Azıcık Mantıklı Konuşun ) Her ieçim öncesi yerli hikayeler. Allah var KÖPRÜ yaptınız. Mühendislik hizmeti JAPONYADAN , amalelik bizden. Memlekette ne varsa sattı özelleştirdiniz. Yetmedi kalanıda varlık fonuna aktardınız ( Gelişmiş ülkeler gelir fazlası olursa bu fona atar) o nu da ÇİN den, KUVEYT den dolarcıkları almak için ipotek ettiniz. IMF ye borcu bitirdik birde üste BORÇ VERECEKTİK. FISSS. Yahu birader siz nasıl böyle mutlu olmayı, toz pembe bakmayı başarıyorsuznu ? Her ay ithalat ihracattan fazla. BÜRÇE AÇIK VERİYOR. Bu açık imalatya yönelik teçizattan ve ihraç kaydı ile ithal edilen maldan kısa süreli de olsa açık vermesini anlarım. Ya hu HEP AÇIK VERİYOR. Hangi kalkınmadan bahsediyorsun? İki çift sözüm de şu CHP döneminde tüp kuyruğundan bahsedenlere. 1970 yılların başında Arap-İsrail savaşından dolayı dünya genelinde akaryakıt fiyatları arttı. Avrupada yakıt karneye bağlandı. 74 Kıbrıs çıkarmasında Türkiye abd yi ve Avrupayı karşısına aldı. Bize dost olan Libyaya sonra bizim yaptıklarımızı hatırlayıp belki utanırsınız. 1923 ü anlamayanın 2023 sevdası olmaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • TAMAMEN YERLİ ÜRETİM OLAN YENİ TANKIMIZDAN HABERİNİZ YOK! FISS. DAHA GEÇEN GÜN İLK ADIMI ATILAN YÜZDE YÜZ YERLİ ÜRETİM OLACAK YERLİ OTOMOBİLDEN DE HABERİNİZ YOK! FISS. YAPILAN KÖPRÜLERİ KÜÇÜMSEMEK SİZDEN! FISS. DENİZALTINDAN GEÇEN RAYLI SİSTEMLERİ KÜÇÜMSEMEK SİZDEN! FISS. OTOYOLLARI VİYADÜKLERİ YAPMAK BİZDEN! SİZDEN YİNE FISS. YAHU ALLAH AŞKINA DÜNYANIN NERESİNDE SİZİN ZİHNİYETİNİZ KADAR KENDİ ÜLKESİNİN GELİŞİMİNİ GÖREMEYEN ÜSTELİK HAKİR GÖRÜP KÜÇÜMSEYEN BAŞKA BİR NANKÖR MİLLET VARMI ACABA? FISS. BEĞENMİYORSANIZ GİDİN O ÜLKELERDE YAŞAYIN! FISS...
    0
    0
    Yanıtla
  • Viyaduk köprü otoyol bunlar bi hal ta yaramıyor.Ulke ni gelişmesi için üretim gücünün olması lazım.O dediğin köprünün yapımı fransızlar japonlar ve korelilerdir.Verirsin öz sermaye ni onlara yaparlar neden senin üretim gücün yok.Sadece rant var.konut rantı arsa rantı.ekonomi rant üzerine dönüyor.güzelim tarım arazilerini parselleyip arsa niyetine satarsan eti 50 liraya yer israil den ithal hibrit tohumlari gorunce aaaa organik diye sevinirsin.Adamın başı secdeye varıyor diye oy vermeyin.Şundan eminim ki adamlar dese ki bundan böyle kuzeye doğru namaz kılacaksiniz deseler hepsi demeyelim ama %25 inanır.Kula kulluk edenin vahim hali.Hadi yiyin birbirinizi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ülkü KOÇAK (6 yıl önce)VAİZOĞLU isimli kullanıcı yorumuna
    Ben üretim diyorum, AĞAM tüketim diyor. Yerli tank ( Aitay ) için motor üreten Alman şirketi 2018 E kadar işbirliğini askıya aldı. Farklı medya kaynaklarını değerlendirmenizi tavsiye ederim. Yerli üretim uçakta yazdınız herhalde bu yorumu. Deniz'in altından geçen , üstünden geçen köprü tünel çok güzel. Ya kaynak ? Geçmediğin köprünün parasını verip fort atan başka bir millet yok. Eleştiriiyi kendinizi geliştirmek için bir kaynak olarak görürseniz faydalanırsınız. Aksi taktirde ben yaptım oldu ların hepsinden dönersiniz. Devlet yönetimi öngörü, sağduyu ve istikrar ister. AĞAM BENİ KÖYDEN KOVUYOR. Hadi oradan. Bayrağını, vatanını, ülkesini seven herkes ülkesinin daha müreffeh olması için eleştiri, fikrini söyler. Eleştiriye tahammülü olmayan CİLALI İMAJ DEVRİ vatandaşları cebinden ne çıktığının hesabını yapmadan eleştirene sus der. Babayiğit oto sermayesi inşallah yapar o otoyu. Bende utanırım. 5 yıl önce yine elektrikli oto 2019 da piyasada diye haber yapıp durdular. Övünülecek bir gelişmemiz GÖKTÜRK uydusu oldu. O nu da beğenmediğiniz ODTÜ lüler yaptı. Üretim VAİZOĞLI ÜRETİM. Birde üretimden haber verin. Yoksa beni memleketten kovarken kendinize memleket aramak zorunda kalmayın.
    0
    0
    Yanıtla
  • kalemine sağlık
    0
    0
    Yanıtla
  • ne alakası var yazdıklarınla durumun.kaysıcı perişan olmadı mı bunların zamanında.sen daha boş muhabbet peşindesin.fikirlerinin esiri olma.kimse hatasız değildir.yıllarca ülkeye fetö belasını senin adamların sardı.neden bahsediyorsun.biraz okuyun fikriniz olsun ahaber izelyerek uyusmussunuz
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatansever (6 yıl önce)
    Sayın Ağbaba siz önce şu oteli düzeltin. Kayısıyıda bilimle düzeltin. CHP'nin bu ülkeye yaptığı zaten bir şey yok. Ha birde üniversite hakkında sizden tık yok. Bir ülke sadecebilimle düzelir sayın Ağbaba. Meyvecilikte kurutulan 375 tür ağacın hesabını sorun lütfen. Sayın Karaduman dünyada örnek bir bahçeydi. 275 tanesinin numunesini topladım. Geri kalanını almak nasip olmadı. Maalesef çoğu bilerek kurutulmuş. Bu işin peşini bırakmayın. Saygılarımla
    0
    0
    Yanıtla
  • Siro (6 yıl önce)
    Seni be zaman görsem bu malatyahaber'de hep şikayet edersin. Sanki sen gelsen başa çok mu güzel şeyler yapacaksın? Ülkenin anasını ağlattınız daha önce, şimdi çıkmış melekmişsiniz gibi ortaya fitne atıyorsunuz. Önce bir aynaya bakında aynada gerçekten kimi görüyorsunuz onu farkedin. Ama o aynaya gözle değil kalple bakmak lazım. Onu gözle göremezsin. Ülkeni seviyor isen o zaman ülkeye birşeyler vermek isteyen insanın yanında olursun. Sen ülkeni değil ama bulunduğun yeri seviyorsun. Zihniyet değişe o vakit
    0
    0
    Yanıtla
  • Yorumuna bakılırsa CHP dönemini gördüğüne göre yaşın 90 civarında olmalı 1950 den itibaren ülkeyi bu iktidarın zihniyeti yönetiyor. 1950-2017 (67 yıl) arasında CHP toplasan 6-7 yılın çoğunluğunda iktidar ortağı olarak bulunmuştur. 60 yılda aynı zihniyetler tarafından ülke yönetilmiştir. İncelediğin zaman aynanın arkasında bunu da görebilirsin. Gözünde katarakt yoksa
    0
    0
    Yanıtla
  • Tarihi okusan iyi olur... Hastane,eczane,ekmek,tüp,gaz vs kuyruklarını biz unutmadık... Her tarafta çöp vardı, bürokrasi felaketti... Kim vardı peki CHP , DSP... Ecevit, Demirel, İnönü vs ... Peki şimdi nerede kuyruk var,nerede sıkıntı var eskisi gibi... Hepsini geçtim eskiden devlet büyüklerimiz olarak tanımladığımız zatlar AB ,ABD, İsrail karşısinda el önce dururlardı hani biz gururlu millettik .... Hey babam hey... Rahat adama batar derlerdi de inanmazdik...
    0
    0
    Yanıtla
  • 1950 den beridir iki defa sol yönetti biri 1970 li yıllar Kıbrıs savaşi oluyor Ecevit her türlü ambargoya rağmen savaş açıyor diğeri ise Ecevit in son dönemi o dönem de iktidar ortağı MHP Demirel falan demişsin de aç bir bak Demirel merkez sagi temsil eder.hem burada görülen açık bir sıkıntı var adam onu dile getiriyor ona muhalefet olmak ne demektir malatya için kayısı her şey demek sanayisi kayısı üzerine kurulu esnaf kayisidan geçiniyor çiftçi kayisidan geçiniyor çevre illerden mevsimlik işçi geliyor kayisidan geçiniyor ama kime anlatıyorsun devam edin siz sonra eyvah diyeceksiniz ama geç olacak
    0
    0
    Yanıtla
  • Kıbrıs savaşını yöneten kim daha haberin yok, Başbakan sıfatı Ecevit olabilir, sen gerideki Erbakan'a bak, sonra konuş
    0
    0
    Yanıtla
  • Ben bu tarihi okumadım yaşadım evlat senin gibi yandaş kalemlerden saptırılan tarihi zaten okumam
    0
    0
    Yanıtla
  • ZİBETRA (6 yıl önce)Siro isimli kullanıcı yorumuna
    Yahu ağlatıp ne yaptılar? Bir öğrenmişsiniz "cehape zihniyeti." Ha bire darbeci zihniyet deyip duruyorsunuz, ama darbeleri yapanlar da, ülkeyi mahfedenler de sağ görüşlülerdir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Söylemek zorundayım.Kusura bakma.Çok cahilsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • siro agabababalarının agzıyla konusma fikrin olsun.size kalsa kimlere muhterem diyordu ülke.hani vardı ya türkçe olimpoiyatı falan.karsı cıkana o zaman da simdiki gibi hain diyordunuz.sizin fikirleriniz arık iflas etti
    0
    0
    Yanıtla