SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kayısı Rekoltemizin de Açıklanmasını Rica Edeceğiz"

A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da kayısı rekoltesi ve kayısıda hasar tespitleriyle çalışmaları hakkında bilgi veren Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, “ 23 Mayıs’tan itibaren Valiliğimiz talimatlandırdığı Malatya Tarım İl Müdürlüğümüz ’ün de kurmuş olduğu komisyonla birlikte şu anda kuru kayısı rekolte çalışmaları sona erdi” dedi.

Kayısı rekolte belirleme çalışmalarının 23 Mayıs’tan itibaren başlandığını belirten Borsa Başkanı Ramazan Özcan, “Malatya Tarım İl Müdürlüğümüz ’ün de kurmuş olduğu komisyonla birlikte şu anda sahada çalışmalar devam ediyor. En kısa süre içerisinde de bu raporlar Tarım İl Müdürlüğümüzde tekrar yeniden üzerinde bu komisyonla birlikte çalışılarak da nihai sonuca ermiş olacak. Bu nihai sonuçtan hemen sonra da biz Valimizle Tarım İl Müdürümüzle yaptığımız görüşmelerin hemen sonunda tahmini kayısı rekoltemizin de açıklanmasını rica edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Hasar tespit çalışmaları hakkında bilgi veren Özcan, Nisan ayında hava sıcaklığının sıfırın altına düşmesi sebebiyle don meydana gelen kayısı bahçelerine yönelik İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından başlatılan hasar tespit çalışmaları tamamlandığını belirtti.

Hasar tespit çalışmaları sonucu elde edilen raporların, Tarım Bakanlığı ve yetkili kurullara iletildiğini bundan sonraki süreci ise Malatya’daki siyasi aktörlerin takip ettiğini belirten Özcan, “Hasar tespit çalışmalarından sonuçta elde edilen raporlar büyük ihtimalle Tarım İl Müdürlüğümüz tarafından Tarım Bakanlığımıza ve yetkili kurullara iletildi. Şu anda hasar tespit çalışmalarından ortaya çıkan hasarın boyutları ile ilgili yapılacak bütün çalışmaları Malatya’daki siyasi aktörlerimiz takibindeler. Ama ortaya çıkan hasar tespit raporlarında Malatya’daki üretim kapasitemizin ne kadarının zarar gördüğünü aslında o raporlarda görebiliriz. Raporlar direkt bakanlığa gittiği için bu konuda hasar tespit raporları ile ilgili bilgi sahibi değiliz ” diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Dereceyi (1 yıl önce)
    Malatyanin merkezi ve tüm ilçeleri gezmiş biri olarak rekolte 45 bin tonu geçmesi İMKANSIZ
    %75
    %25
    Yanıtla
  • rekolte yüksek olduğu için açıklanmıyor. bahsettiğiniz rakamlar yok. 100 bin ton civarı rekolte var.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Derebeyi (1 yıl önce)reis isimli kullanıcı yorumuna
    Sen 100 bin ton masalını inandirabileceklerine anlat TÜCCAR reis Malatyada heryerde full kayısı olduğunda 100 bin olmuyor
    %100
    %0
    Yanıtla