SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kayısıda Fiyat Artışı Tam Gaz!.

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:40:57
Kayısıda Fiyat Artışı Tam Gaz!.
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın dünyaca meşhur kayısısında "fiyat ateşi" gitgide yükseliyor. Mart ayı sonunda yaşanan zirai dondan dolayı başta kayısı çiçek ve tomurcukları olmak üzere birçok meyvenin zarar görmesinden dolayı, depoda bulunan 2013 yılı ürünü kuru kayısı fiyatı yüzde 100’den fazla arttı.

Ticaret Borsası yönetim kurulu üyesi, kayısı üreticisi ve satıcısı Kaya Doğan, zirai don öncesinde birinci kalite kuru kayısının toptan fiyatı 4-6 TL iken, geçen hafta 11-12 TL’ye ve bugünlerde ise 14-15 TL’ye yükseldiğini söyledi. Kayısı pazarına kaliteli kayısıların gelmediğini ifade eden Doğan, “Deposunda kaliteli ihracat ürünü kayısı bulunanlar fiyatın daha da yükselmesini bekliyor” dedi.

Geçen yıl 400 bin ton dolayında yaş kayısı rekoltesi gerçekleşirken, bu yıl 20-30 bin ton dolayında rekoltenin meydana gelmesi tahmin ediliyor. Gerçek rekoltenin Mayıs ayı ortaları veya sonunda belli olacağı kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız