SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kayısıya da Destek İstedik"

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:02:13
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Cemal Akın, beraberindeki heyetle Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç’u makamında ziyaret etti. 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, “Bölgemizin en önemli gelir kaynağı olan kayısı ve 50 bin üretici ailesinin yüzünün gülebilmesi için sizlerden hayırlı ve müjdeli haberler bekliyoruz. Önümüzdeki yılın kayısı fiyatını da istikrara kavuşturmuş oluruz. Bu da Malatya için büyük bir kazanım olur” dedi.

Çözüm sürecine ilişkin açıklamalarda bulunan Erkoç, "İş dünyası olarak, bu iklimin oluşmasını hep bekledik, nihayet bu iklim oluştu. Özellikle, barış ve kardeşlik ikliminin devam etmesi adına atılan önemli bir adım olarak görüyoruz. Çözüm süreciyle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde teşvik sisteminden faydalanmak için çok sayıda yatırımcının başvurduğunu görüyoruz” dedi.

Çözüm süreci ile birlikte bölgede yaklaşık 12 milyar liralık bir yatırımın söz konusu olduğunu söyleyen Erkoç, “Bu yatırımların gerçekleştirilmesi yaklaşık 50 bin istihdam demektir. Bu, bence Türkiye ve bölge için çok önemli bir rakam. Barış sürecinin başlamasından bu yana son iki yılda bölgedeki organize sanayi bölgelerinde yaptığımız araştırmalarda 144 bin olan istihdam sayısı 165 bine çıkmıştır. Demek ki bölge halkı da barışa susamış, silahların susmasına susamış. Bölge de artık huzur, istikrar ve güven istiyor. Barış sürecinin bölgede ekonomiyi şaha kaldıracaktır” şeklinde konuştu.

Erkoç, "Ülkenin birlikteliği, beraberliği, kardeşliği için bu projenin gerçekleşmesini ve Kürdüyle, Türküyle herkesin bir kardeş ortamı içerisinde hareket etmesini arzu ediyoruz. Bizim iş dünyası olarak bakışımız, ekonomik olarak da bölgenin hak ettiği yere gelmesini sağlamaktır. Ben umut ediyorum, inşallah bu barış süreci, silah bırakma olayı hayırla neticelenir ve bölge de hak ettiği kalkınmayı ve büyümeyi gerçekleştirir" dedi.

AKP Malatya Milletvekili Cemal Akın ise, MTSO tarafından hazırlanan kayısı raporunu ilgili Milli Savunma Bakanı ile paylaştıklarını belirterek, “Kayısıda istikrarın sağlanması için üzüme uygulanan desteğin kayısıya da uygulanmasını istedik. Kayısı konusunda eskiye oranla daha fazla alım yapma konusunda bakanımız gayret göstereceklerini ifade ettiler” dedi.

Türkiye'nin yaşanan olaylarla önemli ekonomik kayıplara uğradığına da dikkat çeken Akın, çözüm sürecinin huzur ve güven ortamı sağlaması yanında ekonomik anlamda da bölgenin gelişmesi ve kalkınması için önemli olduğuna söyledi.

Bu sürecin yıllarca beklenen bir süreç olduğunu vurgulayan Akın, “Zira barış süreci, sadece Türkiye için değil, aslında tüm Ortadoğu için önem arz ediyor. Bölgede siyasal istikrarın olması, aynı zamanda ekonomik istikrarın da olacağının göstergesidir. Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da insanlarımız çözüm sürecinin sevincini yaşıyor. Bu ticaret ve sanayiye de yansımış durumda. Sermaye her zaman rahat ve huzurun olduğu yere gidecek. Çözüm sürecine kim karşı çıkarsa o zararlı çıkacaktır” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız