SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kaymakam Baytak'ın Eşi Malatya'ya İl Müdürü Olarak Atandı

Kaymakam Baytak'ın Eşi Malatya'ya İl Müdürü Olarak Atandı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) Müdürünün görevden alındığı ve yerine Yeşilyurt Kaymakamı Kutsal Baydak’ın (fotoğraftaki)  eşi Erhan Baytak atandı. Baytak, Eskişehir YİKOB Müdür Vekili olarak görev almıştı.

Malatya’da 6 Şubat depremlerinin ardından Malatya Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) Müdürlüğünde 1 yıl içinde 3 isim görev yaptı. YİKOB’ta deprem sürecinde görev yapan Nurettin Aladaş, 8 Ağustos’ta görevden alınmış, yerine Süleyman Düşünceli getirilmişti.

Enkaz ihaleleri ile ilgili olarak yapılan ve 10 kişinin gözaltına alındığı ilk dalga operasyonun ardından yeniden gündeme gelen YİKOB’da Düşünceli'nin yerine  aynı zamanda Yeşilyurt Kaymakamı Kutsal Baytak’ın eşi olan ve daha önce Eskişehir'de YİKOB Müdür Vekili olarak görev yapan Erhan Baytak atandı.

Vali Yardımcıları ile ilgili görev değişimlerinin de beklendiği haber alındı. 

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

35 yorum yapılmış

  • Ahmet Büyük (2 ay önce)
    Ben Kiltepe mahallesinden bir vatandaş olarak kendisini ziyaret ettim derdimiz vardı gittik. Korkarak gittik. Çünkü Süleyman bey asla yardımcı olmuyordu. Ama yeni müdürün kapısı herkese açık ve bu kadar alçak gönüllü birini görmedim. Minaremizin yıkımı için bizzat kendisi ilgilendi. Ayrıca Tüm vatandaşları tek tek dinliyor ve çözüm üretiyor. Güleryüzü ve samimiyeti için Allah razı olsun kendisinden.
    %78
    %22
    Yanıtla
  • kader (2 ay önce)
    Tüm yorumlar gelen müdür üzerine.Bu kadar okuyucudan hiçbiri dememiş ki neden Süleyman efendi görevden alındı ,eğitimi ne idi bilgisi görgüsü ne kadar ki deprem olmuş bir şehirde YİKOB müdürü oldu ?Asıl liyakatsız ve torpil ataması bir önceki müdürün atanmasıdır ve niyahetinde yapamamış ve alınmış ,üstelik usulsuzlüğe karıştığı iddiası var..Gidene bakın efendiler gidene..Hangi liyakat hangi eğitim hangi bilgi ve görgüyle atanmıştı?
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Vahap Tugay (2 ay önce)
    Adam zaten müdürmüş
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Metoo (2 ay önce)
    Dağılın beyler olağan şeyler bunlar garipsenecek ne var ki..!! Bu kaymakamın eşi olmasa diğerinin ki olacak..
    %16
    %84
    Yanıtla
  • ombudsman (2 ay önce)
    Kamu görevlerini mutlaka birileri ifa edecektir. Mühim olan göreve layık olanın atanmasıdır. Görevini hakkı ile yapmak övgü gerektirmez. Ancak ülkemizde ilk atama ve sonraki görevlendirmelerde fetönün ve iktidarın şimdiki kpss ilk çıktığında dms olan sıralamaya göre alım yapmak yerine sözlü mülakat uygulamak suretiyle taraftar toplamaya yönelik yaptıkları atamalardır. Şu anda bütün kurumların iletişim adresleri ve telefonları var aradığınızda kapı duvar. Gsm operatörlerinde bile epey uğraştan sonra müşteri temsilcisine bağlanıyorsunuz, ama kurumların bu telefonlarına bakan eden yok malesef. Örneğin çevre şehircilikte imar barışı ile ilgili cins değişikliği talebimin bulunduğu personelin telefon ve dahilisi olmasına rağmen açmıyor. Eğitim ve araştırma hastanesinde ilaç raporu çıkardım eczane kayıtlarına düşmedi. Hekime ulaşana kadar 2 gün uğraştım. İptal edip yeni rapor çıkardı. Bugün deprem bölgesinde yaşayan insanların en büyük huzursuzluğu hali hazırdaki belirsizlik ve muhatap bulamamasıdır.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • kerim (2 ay önce)
    Deprem zamanı yazıhan kaymakamı olarak görev yaptı. deprem sonrası malatyanın erkekleri havaalanında uçakların ayaklarına yapışıp kaçmaya çalışırken kaymakam hanım malatyada her alanda vatandaşlarımızın ihtiyacı için koştu. kaçmadı... gitmedi... MALATYA için çalıştı. keza eşinin hali hazırda Malatya ASİL olarak İl Gamer Müdürü olduğunu, kendisinin İnşaat Mühendisi Olduğunu, aynı zamanda bu alanda yüksek lisans yaptığını, Deprem bölgesine hizmet etmek için Eskişehir gibi bir yerden kendi talebiyle geldiğini, Eskişehirde de YİKOB Müdürü olarak görev yaptığını bilmeden yaptığınız yorumlar tamamen içi boş yorumlardan ibaret olarak kalıyor. Ayrıca Malatya Haber olarak başörtüsüne karşı alarjinizden kaynaklı yaptığınız haberciliğinizi kınıyorum.
    %53
    %47
    Yanıtla
  • Aynen katılıyorum hep taraflı haber yapıyorlar kimse inkar edemez hep Açık arıyorlar habercilik taraflı haberciler hepsi kendi tarafına çekiyor bir ülke için tarafsız habercilik kalitedir gerisi siyaset haberciliği
    %58
    %42
    Yanıtla
  • Memet Durmuş (2 ay önce)kerim isimli kullanıcı yorumuna
    Malatyanın erkekleri deprem zamanı perişan oldu, kimsenin kalacak yeri yiyecek ekmeği yoktu, insan çocuğunu ailesini nasıl perişan goya mecbur gitmek zorunda kaldı. Kaymakam hanım tabiki kalcak işi o zaten, yanardağ patlasa en son o kalacak mecbur üst idare amir o, kordine eden o, seve seve mecbur kalacak. Bizim insanımız da kaldı merak etme
    %70
    %30
    Yanıtla
  • arif (2 ay önce)
    yürü ya kulum gillerden sanırsam
    %63
    %37
    Yanıtla
  • Hasan (2 ay önce)
    Kaymakam hanım staj dahil 5 yıllık kidemiyle depremde yerle bir olmuş yesilyurt'a nasip kaymakam olarak atanmışsa, eşinin de atanmasını çok garip görmemek lazım, yaazıhan mülki idarede en tercih edilen 6. Sinif ilce oraya gelmiş, sonra yesilyurt, sözün özü mesleki doğu hizmetini malatyanin dogusunu görmeden tamamlayacak bu şanslı aile...
    %65
    %35
    Yanıtla
  • Bakalım (2 ay önce)
    Toplum olarak güven sorunumuz var.bunada sebeb olanlarda az değil.bununla beraber önce beyefendi malatyada çalışıyor olsa sonrasinda hanımefendi gelse yine Bi sürü laf olucakti..önemli olan giden haksızlıkla gitmiş olmasın gelen hakkıyla gelmiş olsun..
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Sevda ülkü (2 ay önce)
    Çokta önemli bi görev makam değil yani memurluk yapsın ne olacak.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Tarkan (2 ay önce)
    Al birini vur ötekine,iki tane yikob müdürü görevden alındı peki görevden alınan Nurettin ve Süleyman eski müdürler nereye gitti ? Sorulması gereken görevden alınıp nereye gidiyor,ben diyeyim birisi çevre şehircilik te müdür olarak başladı diğerini de bilmiyorum ama oda birbyerde müdür olarak başlamıştı
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Davut (2 ay önce)
    Kutsal Hanım Düzgün bir insana benziyor.Düzgün olmayan bir işe müsade edeceğini sanmam.Mutlaka haketmiştir.
    %28
    %72
    Yanıtla
  • Ahmet (2 ay önce)
    Her habere yorum yapan tiplere bakıyorum ne kadar memnuniyetsiz müşkülpesent ve politizesiniz evinizdekilere ve varsa mahiyetinizdekilere kolaylıklar dilerim.
    %28
    %72
    Yanıtla
  • Sizin gibi polyannacilik oynamak zor geliyordur belki de,ayrıca eleştirmek hata eksik ve yanlış varsa dile getirmek neden sizi irrite etti onu da çözemedim doğrusu,size gözlükleriniz ile mutluluklar dilerim Sayın Ahmet
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Ahmet (2 ay önce)
    Beni de bir yere atayın benim başım kel 2 üniversite bitirdim iş güçsüz evde oturuyorum..torpilimiz yok diye bu haksızlık..hani Allah korkusu..kul hakkı yememe...bana diyorlar akp ye git sana iş versinler torpille işe girmek istemiyorum kendime yediremem.8 senedir işsizim benim gibi binlerce var.. bunların inandığı din farklı da bizim mı haberimiz yok
    %80
    %20
    Yanıtla
  • İnandığı gibi yaşayanlar olduğu gibi,yaşadığını din zannedenler bu toplumda malesef daha fazla,Rabbim size hayırlı helal kapılar açsın
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Osman (2 ay önce)
    Yani eşi Eskişehir'de kendisi Yeşilyurt'ta mı çalışsın? İnsaf. Bohem hayatı yaşayanlar için eşlerden birinin doğuda birinin batıda olması normaldir. Öte yandan 657'de eş durumu diye bir hak var. Bunu eski iktidarlar hiç uygulamıyordu hatta bu uygulamadan nefret ediyorlardı. Dolayısıyla çeşitli aile dağılmaları oluyordu. AK Parti aileye değer verdiği için eşleri amir memur sicil amiri olmamak şartıyla aynı evi paylaşacak şekilde tayin çıkarma talimatı verdi. Özetle AK Partinin geleneklerimizde mevcut değer yargılarımıza saygı duyması takdire şayan bir durum. Bunun için amansız saldırılara rağmen binasında bir tuğla eksilmiyor. Geleneklerimizden kafayı batı kültürü ile bozmuş olanlar rahatsız olsa da aileye değer verilmesi ve bizi dünya sahnesinde söz sahibi yapan 1000 küsür senelik geleneklerimize uyulması sevindirici bir gelişmedir.
    %32
    %68
    Yanıtla
  • DURSUN YİGİT (2 ay önce)Osman isimli kullanıcı yorumuna
    23.07.1965 tarih ve 12056 sayılı resmi gazetede yayımlanan 657 sayılı devlet memurları kanununun 72 maddesine atfen getirilen yönetmelik ile memurlar: a) Öğrenim nedeniyle, b) Eş durumu nedeniyle c)sağlık durumu nedeniyle d) Memurun ve ailesinin Can güvenliği nedeniyle tayin isteme hakları bulunmaktadır. AK parti iktidarı 1965 yılında yoktur. Devlet geleneğimizde olan bir hususu mevcut iktidara bağlamak çok ucuz savunma olmaktadır. Zaman zaman olağan üstü haller yada siyasi saikler atamaları sekteye uğratmıştır ki bununda adına sürgün denilmiştir. Okuyuculara doğru bilgi vermek adına cevap veriyorum.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Sasirdikmi..sasirmadik
    0
    0
    Yanıtla
  • Aile dostu (2 ay önce)Osman isimli kullanıcı yorumuna
    Çok haklısınız o kadar aile kavramına önem verildiki sınavlardan karı koca şampiyonlar çıktı...
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Osman beni iyi dinle: Akp aileye değer verseydi bu kadar boşanmalar artmazdı. Şuan ben eşimden ayrı farklı ildeyim o başka ilde. Geçen sene Sözleşmeliye Kadro diye o kadar insan kandırıldı. Hiçbir özlük hak kazanım veilmedi. Cb açıkca söz verdiği beyan ettiği halde 7433 adlı kanunla bir sürü aileyi perişan etttiler. Tarım, Sağlık, Milli Eğitim, Diyanet her kurumda eşinden ayrı çocuklarından ayrı aileler var, herkes mahkemeye verdi şimdi de sürünüyoruz. Eski bir akpli olarak full kadro şuan düşmanım olmuş durumda, Akp aileyi mahvetti, Meclis tutanakları elimde mevcut chp mvleri yalvarıyor ya siz böyle dediniz napıyorsunuz diye akp mvleri vermiyor, bunlar gibi yeryüzüne gelmemiş
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Fatih (2 ay önce)
    Çivisi çıkmış artık
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Kahraman (2 ay önce)
    İnşaat mühendisiymiş. Gayette tecrübeli bir geçmişi olduğu söyleniyor. Allah muvaffak etsin. Süleyman ve Nurettin den sonra bence en doğru atama olmuş.
    %53
    %47
    Yanıtla
  • Malatya Seyehat (2 ay önce)
    Malatya ya vali yapsaydınız
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Ahmet Turan (2 ay önce)
    Sayın editör şu kurumun adını bir türlü öğrenme zahmetine girmediniz. Yikob diye bir Müdürlük yok. Yikob'un açılımı şu. Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı. Başkanı Sayın Malatya Valimizin görevlendirdi Vali Yardımcısı. Kaymak hanımın eşi Yikob"daki 7 Müdürlükten biri olan Yatırım İzleme Müdürlüğü. Orada örneğin Strateji ve Koordinasyon Müdürlüğü, 112 Müdürlüğü, Rehberlik ve Denetim Müdürlüğü, İdari ve Mali İşler Müdürlüğü gibi Müdürlükler var.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Güzel İNSAN (2 ay önce)
    YİKOB'da İl Müdürlüğü yok güzel insan. Haber yaparken biraz araştırın. Kulaktan duyma haber yapmayın.
    %64
    %36
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 ay önce)
    Torpil olunca bütün kapılar ardına kadar açılıyor. Adamı olmayan da perişan oluyor. Ne güzel dünya.
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Ensar (2 ay önce)
    Malatyamıza zaten bu yakışır. işler daha koordine şekilde yürütülmesi için ne kadar çok akraba,o kadar çok iş.Tebrik ederim.Allah devletimize zeval vermesin
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Mehmet (2 ay önce)
    Allah sizi bildiği gibi yapsın inşallah, ne ehliyet, ne liyakat, nerde kimin torpili varsa memur, amir. Vallahi işsiz olup, Asgari ücretle fabrika köşelerinde çalışan pırlanta gibi insanlar var bunların 20 sinin yaptığı işi tek başına yapar ama gel gör ki bu bozuk olan son 22 yıldır da laçka olan bu sistem dişlileri arasında çürüyüp gidiyor. Yok onu eşi, bunun oğlu, şunun akrabası, onun kirvesi diye diye devletin de milletinde ocağına incir ağacı diktiniz. Bakın net olarak söylüyorum bugün Mevcut memur sayısının tüm bakanlıklar olmak üzere 3/1 ile devletin bütün işleri daha iyi bir şekilde yürür, bu 3/1 lik kesimin ehliyet, liyakat, helali, haramı, hakkı, haksızlığı bilmesi şartı ile. Yoksa devletin sırtına bu memur maaşları hergün daha da kambur olacak.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Barbaros (2 ay önce)
    Yazıhan kaymakamımız deprem döneminde halk ile hep beraber yoruldu çalıştı sorunlarımızı dinledi devlet kurumlarının böyle insanlara emanet edilmesi doğru karar
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Mehmet can (2 ay önce)
    Ne güzel dünya torpil sağlam olunca en güzel yere de gelinir resmen rezalet
    %76
    %24
    Yanıtla
  • Gelen kişi zaten vasıflı ve müdür vekili. Eş tayin durumundan malatyaya tayin olmus ve boş bulunan kadroya atanmış. Bunun torpille ne alakası var şimdi. Hemen bir başörtülü protokol görünce klavye ağalığı yapmakta üstünüze yok maşallah.
    %47
    %53
    Yanıtla
  • Keşke bu yorumu yazmadan önce haberde adı geçenlerin özgeçmişine baksaydın. Senin yorumuna bakınca sanki hiç bir yeterliliği olmayan mamirek çobanını getirmişler gibi anlaşılıyor.
    %66
    %34
    Yanıtla