SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kaza Değil Cinayet!" Dedi, Sordu: "Arızalı Tren mi Yola Çıkarıldı?"

0
Güncellendi - 2020-06-16 00:11:14
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Malatya’da meydana gelen tren kazası ile ilgili yaptığı açıklamada, “Dünyanın en güvenilir ulaşım ve taşımacılık aracı tren AKP elinde ölüm makinesine dönüştü” dedi.

Malatya’nın Battalgazi ilçesi Kemerköprü Mahallesi’nde  iki yük treninin kafa kafaya çarpışması sonucu yaşanan kazada 2 makinist hayatını kaybetti 2 kişi de yaralandı. Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, AKP iktidarı döneminde; Pamukova Tren kazasında 41, Tavşancıl tren kazasında 8, Kütahya tren kazasında 9, Tekirdağ Çorlu tren kazasında 25, Ankara-Konya seferini yapan yüksek hızlı tren kazasında ise 9 vatandaşımızın hayatını kaybedip yüzlerce vatandaşımızın ise bu kazalarda yaralandığına dikkat çekti.

"SORUMLULARI BULACAKLARINA SENDİKACILARI SÜRGÜN EDİYORLAR"

Her facianın ardından gündeme demiryollarındaki ihmaller zinciri gündeme gelirken yaşanan ihmallerin sorumlularının tam olarak açığa çıkartılmadığını ifade eden Ağbaba, “Liyakata dayanmayan atamalar, sorumluların sorumluluk kabul etmemesi, yetkililerin ceza yerine ödüllendirilmesi ve  zorunlu rotasyon adı altında uzman kişilerin şehirden şehire sürgün edilip, sistematik baskı altına alınmaları yeni facialara davetiye çıkarıyor” dedi.

"ARIZALI TRENİN HAREKET  EMRİNİ VERENLER BU CİNAYETTEN SORUMLUDUR"

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Basında yer alan haberlere göre Malatya’daki tren kazasına ilişkin TCDD’nin ilk değerlendirmesinde kazaya karışan trenlerden birinin makinelerinde arıza olduğu, bu yüzden Malatya’dan hareketine izin verilmediği belirtilirken, buna rağmen arızalı trenin nasıl, neden ve kimler tarafından yola çıkarıldığı derhal ortaya çıkarılmalıdır. Bu cinayet gibi kaza da göz göre göre yaşanmıştır. Önlenebilir olana kaza değil cinayet denir. Bu anlamda, arızalı bir treni hareket ettirmek cinayettir ve faili de bellidir. O arızalı trenin hareket  emrini verenler bu cinayetten aslen sorumludur.” İfadelerini kullandı.

"BECERİKSİZ, LİYAKATSIZ, BİLGİSİZ KADROLAR"

Dünya’nın en güvenilir ulaşım  ve taşıma sistemi olan raylı sistemlerde, ağır ihmaller sonucu sıkça yaşanan bu cinayet gibi kazalar, Türkiye’nin yönetim sorunu olduğunun da vahim bir ispatıdır. Bu kazanın en büyük sebepleri beceriksiz, liyakatsız, bilgisiz kadrolar ve sorumsuzluğu ilke edinen AKP tarzı yönetim anlayışıdır. Eş, dost, akraba ve yandaşlardan oluşan vasıfsız kadrolar ve bu kadroları oluşturan Saray rejimi giden 2 candan sorumludur.

"PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ"

Ağbaba, "Hayatını kaybeden 2 makinistimize Allah’tan rahmet, yaralı demiryolu emekçilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, başta Malatyalı hemşerilerim olmak üzere tüm Türkiye’nin bu işin peşini bırakmayacağımızın bilmesini isterim.Gerçek sorumluların gereken cezaları alması için mücadele edeceğimizden kimsenin şüphesi olmamalıdır."ifadelerini kullandı.

Bülten- malatyahaber.com

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

23 yorum yapılmış

  • Cihat (3 yıl önce)
    Deprem olsa CHP zihniyeti Akp yüzünden diyor Ne acı bir siyaset
    0
    0
    Yanıtla
  • Sizin kafalar baya güzel ya :) Allah dünyada kimseyi akp hükümeti ile sınamasın. Yolsuzluk yoksulluk adaletsizlik işsizlik..
    0
    0
    Yanıtla
  • ELİMDE İMKAN OLSA (3 yıl önce)
    Ölenlere Allah rahmet eylesin.yaralılara acil şifalar versin... Rabbim... Tren yollarıda çift şerit yapılmalı , yollara verilen değer kadar tren yollarınada bir el atılsa...
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Bu kazanin sebebini en iyi bilecekler acil şifalar diledigimiz yaralı olan demiryolu calisanlaridir onların ifadeleri ve yapılan konuşmaların çözümü ile bu olay aydınlanır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Oz (3 yıl önce)
    Şuan gerçek 2hayat iki can gitmiş ölen lerden Mehmet Ulutaş komsumuzdu çok değerli bir insandı ölenler üzerinde bile siyasi yorum yapıyorsunuz gerçekten olmayacak sözler ailesini görseniz inan bu yorumla r boş rabbim ailesine sabır versin ortayada 4 yetim kaldı
    0
    0
    Yanıtla
  • Orhan (3 yıl önce)
    Sn milletvekili dogrulari söylüyor...ihmal ve hata kimde ise bulunsun diyor...Allah olenlere rahmet yaralilara sifa versin. Japonya da bir tren bir yolcu icin 16 yil o hatta çalışıyor bir tren yarim saat rotar yapinca kurumun müdürü istifa ediyor...peki ya bizde ...bizde nasil oldugunu da herkes biliyor..pakistan ile japonya arasinda bi yerdeyiz lakin ilerleme de yok..hep örtmek yek örtmek...soma da ayni anda 301 insan 301 baba öldü bisey oldumu..
    0
    0
    Yanıtla
  • Oktay (3 yıl önce)
    Trafik ağından sorumlu müdürün kim olduğunu araştırmadan konuşuyor işte sana bu bilgileri veren eksik vermiş söz konusu müdür sizin destek verdiğiniz sendikanın üyesi
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (3 yıl önce)
    Boş konuşuyorlar. Bu tren arızalı olduğu için frenmi yapmamış..yada giderken yolda mı kalmış .arıza marıza geç bunları . Iki tren kafa kafaya girmiş..bir ihmal var..tabiki sorumlu bir personel.bir memurun ihmali.hatası dikkatsizliği. Acımız büyük.başımız sağolsun.ama sorumlusu ne akp nin il başkanı ne milletvekili nede Cumhur başkanı.teknik bir sıkıntı var ise oda bulunur.kimse bu devletin kurumlarını karalamasın.Tcdd büyük bir aile.bu kurumu yönetmekte bu kurumun çalışanı olmakta onurdur. Tüm TCDD ailes inin başı sağolsun
    0
    0
    Yanıtla
  • M. Kadıoğlu (3 yıl önce)
    İlla başınıza mı gelecek olayın vahametini kavramanız için; Allah basiret ve feraset nasip etsin, hayatını kaybedenlere Allah tan rahmet ailelerine sabırlar versin yaralı kardeşlerimize de acil şifalar dilerim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ömer Özgün (3 yıl önce)
    Boş konuşma= Ali
    0
    0
    Yanıtla
  • mami (3 yıl önce)
    bu adamda yolda kedi ölse suçu akp ye atacak arkadaşım her iktidar dönemlerine bak örnek vermişsin ama daha önceki iktidar siyasi partiler de de tren kazası oldu akpci değilim ama herşeyi akp ye bağlama bu tarz tren kazaları trenin bakımsız olması vyada makinistlerin veyae makinist hareket memurlarinin dikkatsizliği sonucu olmuş bı olay olayın akp ile ne alakası var
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)mami isimli kullanıcı yorumuna
    Eğer bu kadar kaza çok oluyorsa burada bir yönetim zaafı var demektir. Kurum iyi yönetilmiyor demektir. Bu kuruma liyakatlı işi bilen insanlar atanmıyor demektir. İktidarda kim var ise oraya yöneticileri de iktidar atıyor. Eğer iktidarda iyi parti, chp olsaydı onları eleştirecektik. Bu kadar basit. Bilmem anlayabildiniz mi?
    0
    0
    Yanıtla
  • 7 yıldır kamuya alimlarda mülakatla akpli olma referansı istiyorlar.bizzat butun gencler bu olaya sahittir ben dahil. Bunlara oy verip binlerce lira harcayip çocuk büyütüp yetiştirenler utansin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Valla hiçte dediğin gibi değil 2010 dan beri tcdd ye girenlerin dörtte üçü muhalif
    0
    0
    Yanıtla
  • Nihat TORAMANOĞLU (3 yıl önce)
    TCDD Kurumunun ekmeği ile büyüyen bir demiryolcu çocuğu olarak bu yorumu milletvekilimize yakıştıramadım. Hepimiz araç sahibiyiz ve hangimizin aracı yola çıkarken arıza yapmama garantisi veriyor. Rahmetli makinistlerden veya tren trafik memurlarından kaynaklanmış olabilecek bir elim kazayı siyasete alet ederek kurumu yıpratmak ne kadar doğru ? DEMİRYOLLARI hepimizin ve memleketimizin ortak değeridir. kaldıki olay savcılığa intikal etmiş ve rahmetlilerin cenazeleri toprakla buluşmamıştır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nihat bey, o zaman örtbas edelim. kapatalım konuyu. Ölen öldüğü ile kalsın. Kaza yapmak, kazada ölmek demiryolcunun fıtratında var diyelim geçelim öyle mi? Bu ortaçağ aklından vazgeçelim. Biraz vicdanlı olalım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (3 yıl önce)
    Boş konuşma Ali, boşuna yorum yapma Ali. Bir milletvekilinin sorumlular hesap versin, liyakata göre atama yapılsın, daha önceki tren kazalarındaki sorumlular bulunmadı vs. denilmesinin neresi oy toplama amaçlı Ali. Saygılar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (3 yıl önce)
    Boş konuşma= Veli AĞBABA. Yani siz iktidara geldiğinizde her şey düzelecek öyle mi?? Yapmayın allah aşkına, şov peşinde koşmayın. Çıkın; başsağlığınızı , geçmiş olsun dileklerinizi iletin yeter. Daha sonra peşine düşün bu işin sorumlularını bulmaya. Tabii bunu da Malatya milletvekili olarak yerine getirin, oy toplamak için muhalefetlik yapmayın. İnsanlara kaos ortamı oluşturmanın bi anlamı yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Şov yapma diyorsun da AKP'den önce tiren kazaları çok nadir olurdu? Olduğunda da bir masal gibi yıllarca konuşulurdu. Rayları kontrol eden ekipler olurdu. Şimdi onlar olmadığı gibi liyakatsız adamlarngetirildi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sadece biraz araştır boş siyaset yapma
    0
    0
    Yanıtla
  • Yusuff (3 yıl önce)Ali isimli kullanıcı yorumuna
    Adam doğru söylüyor neden boş konuşuyor diyosun ki. Ortada yitip giden 2 can var yaralılar var boşa giden maddi kayıp var. Ortada bir hatanın yada güvenlik zafiyetinin olduğu gerçeği var. Tabiki siyasal baskı ile bunu dillendirmeli ki kamuoyu oluşsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Turgay Paşa (3 yıl önce)Ali isimli kullanıcı yorumuna
    Noktasına kadar katılıyorum..
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)Ali isimli kullanıcı yorumuna
    Ali efendi başsağlığı dilemekle bu işler hallolmuyor. Sen bu sözleri vefat eden makinislerin ailelerine söylese. Bu kaçıncı kaza, demiryolunda kaçıncı ölüm. Artık bunlara kaza demememiz gerekiyor. Düpedüz cinayet. Senin tuzun kuru herhalde. Veli Ağbaba az bile söylemiş. Yeter artık biraz vicdanlı olun. Tabi varsa.
    0
    0
    Yanıtla