SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kediyi Fırında Yakan Yargılandı.. "Benim Ama Ben Değilim!"

Kediyi Fırında Yakan Yargılandı..
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da sahipsiz kediyi çalıştığı iş yerindeki elektrikli fırında yakarak öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanarak hakkında 4 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan sanık  ilk duruşmada, çok pişman olduğunu  ve cezaevinde geceleri yatamadığı için ilaç kullanmaya başladığını söyledi. Sanık Barış B., olay anında kendinde olmadığını iddia ederek, “Görüntüdeki benim ama ben değilim. Bunu neden ve niçin yaptığımı bende sorguluyorum. O an kendimde değildim. O anı hatırlamıyorum” dedi ve özür diledi.  

Malatya’da 18 Ekim 2022 tarihide Battalgazi ilçesinde bulunan bir fırında çalışan 18 yaşındaki Barış B.’nin gece çalışırken bazı işleri eksik yapması ve çelişkili konuşması nedeniyle  işyeri sahibinin kamerayı izlemesi üzerine, B.B.’nin gece sürekli işyerine gelen ve burada mama verilen sokak kedisini fırına attığı ve yaklaşık 4 dakika sigara içerek yanmasını izlediğini görünce durumu polise bildirdi. Barış B. gözaltına alınmış ve 19 Ekim 2022 tarihinde "Hayvanları Koruma Kanunu'na muhalefet" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığınca kısa sürede iddianameyi hazırlayarak Malatya 11. Asliye Ceza Mahkemesinde dava açtı. Sokak kedisini yanmakta olan  fırına atarak ölümüne sebep olduğu gerekçesiyle ‘Bir ev hayvanı veya evcil hayvanı kasten öldürme’ suçundan hakkında 6 aydan 4 yıla kadar hapis cezası talebiyle dava açılan tutuklu sanık Barış B. davasının ilk duruşmasına cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.  

Duruşmada iş yeri sahibi O.Ö ile Battalgazi İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri de hazır bulundu.

Sanık Barış B., mahkemedeki savunmasında, “Görüntüyü izlediğim kadarıyla olayı yapan benim. Kendimde değildim. Ne yaptığımı hatırlamıyorum. Daha önce ilaç kullanmamıştım, cezaevinde geceleri uyuyamadığım için ilaç tedavisi alıyorum. Görüntüdeki benim ama ben değilim. Bunu neden ve niçin yaptığımı bende sorguluyorum. O an kendimde değildim. O anı hatırlamıyorum” dedi.  

Kedinin sürekli dükkanında önünde gezdiğini ve kendilerinin de beslediğini beyan eden Barış B., kendisini şöyle savundu:

“Kedi dükkâna da girip çıkıyordu hiç dokunmadım. Kediyi besliyorduk, bende yiyecek ve süt veriyordum. Vicdanen pişmanım. Karşınıza böyle berbat bir şekilde çıktığım için affınıza sığınıyorum. Yaptığım pis bir şey. Pişman olsam da elimden gelen bir şey yok. Keşke olmasaydı. Bunun bir daha yaşanmaması için tedavi görmek istiyorum. Herkesten özür diliyorum.”

“GÖRÜNTÜLERİ İZLEDİĞİMİZDE ŞOK OLDUK” 
İşletme sahibi müşteki O.Ö. ise mahkemedeki beyanında, “Barış’ın tedavi görüp, topluma kazandırılmasını istiyoruz. Herhangi bir şikâyetimiz yoktur. Kapıda 3 aydır beslediğimiz bir sokak kedisiydi. Olaydan bir ay önce işe başlamıştı, kendisi de kediye yemek ve süt veriyordu. Böyle bir çocuk değildi. Görüntüleri izlediğimizde şok olduk. Toplumu zarara uğramaması için kendisini polise şikâyet ettik. Barış’ın anne ve babası ayrı yaşıyor. Babasından şiddet görmüş. Kendisi saygılı, düzgün ve efendim bir çocuk” ifadelerine yer verdi.  

O.Ö., olaydan sonra fırınla ilgili olumsuz düşüncelerin olduğunu da belirterek, “Fırını baştan sona değiştirdik. Tadilat ve yenileme çalışmaları yaptık” dedi.  

TUTUKLULUK HALİNİN DEVAMINA KARAR VERİLDİ 
Sanık hakkında şikayetçi olan Battalgazi İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü adına duruşmaya katılan veteriner hekim M.A.C. ise kurumun sanıktan şikayetçi olduğunu ifade etti.  

Kurum avukatı, sanıktan şikâyetçi olduklarını ve beyanlarını kabul etmediklerini belirterek, sanığın cezalandırılmasını talep etti.  

Mahkeme heyeti, duruşmada daha sonra iddia makamının taleplerini dinledi. Duruşma savcısı, sanığın tutukluluk halinin devamını talep etti.

Heyet olayla ilgili bazı raporların beklenmesine ve sanığın mevcut halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi. 

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

13 yorum yapılmış

  • Vatan Daş (1 yıl önce)
    İyi, herkes her suçu işlesin, sonra tespit edilirse madde aldım hatırlamıyorum desin, Yok böyle bir savunma. Ben gidip banka soyayım, sen git birinin ırzına geç, öbürü gitsin komşusunun evine girsin hırsızlık yapsın, biri şehir içinde araç çalıp 120 km hızla vatandaşa, çoluk çocuğa çarpa çarpa dolaşsın, yakalanan madde aldım ben yaptım ama ben değilim hiçbir şey hatırlamıyorum desin sıysılsın. Yok böyle bir Dünya düzeni, herkes işlediği suçun cezasını çekmeli, toplumda düzen böyle sağlanır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdurrahman çavuş (1 yıl önce)
    Bu " barış b." nin soyadını bilmek toplumun guvenligi için hakkimiz yokmu bunun soyadını bilen
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ali (1 yıl önce)
    Bu vicdansızlığı yaparken kendisinde değilmiş.Yarın çıkıp bir insanı da öldürebilir bu cani.Kediye yaptığı gibi cezalandırılmasını isterim.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • turan (1 yıl önce)
    Ona şoyle iyi bir ceza verecek olan hakimin elini öpmek lazım.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • MALATYALI MÜCADELE (1 yıl önce)
    sokak hayvanları masumdur. onlarında yaşamaya doymaya ısınmaya hakkı vardır. dolayısıyla bizlere yaklaşıp bu ihtiyaçlarını gidermek istiyorlar insan görünümlü yaratıklar ise vahşice hislerini önce hep hayvanlarda uygular.bugun bir kediyi fırında yakan yaratık yarın bir insanıda aynı sekilde yakar. söyledigi sözler kesinlikle ezberletilmiş cezasını sonuna kadar çekmeli..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • hkb (1 yıl önce)
    bu nasil bir vijdan, sadece bu zati yargilamamaliyiz bu toplumun vicdani insanlar gittikce gaddarlasiyor aileler cocuklarina sevgi saygi durustluk kavramini cok iyi anlatmali. okullar bu konular uzerinde durmali, yoksa vicdansiz , iletisimsiz , aksi bir topluma dogru ilerliyoruz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Aspbro (1 yıl önce)
    İçerde abileri dersine iyi çalıştırmış.Rabbim seni kahhar eylesin
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Burak (1 yıl önce)
    Bugün kedi yakan bu mahluk yarın ne ve neleri yakar söylemeye gerek yok. Suçluyu affetmek mazluma zulümdür.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • 44 gurbet (1 yıl önce)
    Insanlığın Türkiyenin ve Malatyanın yüz karası buna insan demek bütün insanlara hakaret idam edilmeli
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Haci (1 yıl önce)
    Bunun da biraz yanması lazım.
    %97
    %3
    Yanıtla
  • malatyanın yerlisi (1 yıl önce)
    Büyük konuşmayın
    %19
    %81
    Yanıtla
  • Enes (1 yıl önce)
    Yakarak öldürdüm ama ben değildim de bilmem neymiş de deliyim salın beni demeye getiriyor uyanık katil
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hüseyin (1 yıl önce)
    İnsan bu haberi okuyunca insanlığından utanıyor böyle bir şey olamaz. şayet rahatsız olmayıp bilerek yaptıysa kesinlikle cezalandırılmalı günahı da cabası
    %100
    %0
    Yanıtla