SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kent İçi Ulaşımı Rahatlatacak"

0
Güncellendi - 2018-04-05 18:16:07
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kuzey Kuşak Yolunun parçası olan ve 50 metre genişliğinde açılan Çarmuzu-Kaynarca bağlantı yolu asfaltlandı. 1.3 kilometre uzunluğundaki yol sıcak asfalt ile kaplandı. Kuzey Kuşak Yolunun Şehir Mezarlığı-Kaynarca hattıyla birleştirilen yol hizmete girdi. Turgut Temelli Caddesinden gelen araçlar 50 metre genişliğindeki yeni yolu kullanarak, Şehir Mezarlığı, Sebze Meyve Hali, Dilek Mahallesi ve Sivas yolunana gidebilecekler.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi; "Çarmuzu Kavşağında geçtiğimiz yıl düzenleme çalışmaları yapan Büyükşehir Belediyesi, kavşak üzerine bir de saat kulesi yapmıştı. Kavşak düzenleme çalışması ile Sanayi Sitesini Yeni İlçe Terminaline bağlayan yeni yolda bu yıl değişim dönüşüm ve yenileme çalışmaları yapılacak.

13.3 kilometre uzunluğundaki Kuzey Kuşak yolunun bugüne kadar 12 kilometrelik bölümünü tamamlayan Büyüküşehir Belediyesi, yolun Melekbaba-Hanımınçiftliği bölümünde ise proje çalışmalarına devam ediyor. Kuşak yolunu Battalgazi yoluna bağlayacak viyadük projesi ile Kuşak yolunun son etabı tamamlanmış olacak. 1.3 kilometrelik bölümde bulunan 77 yapının yıkımı için görüşmelerini sürdüren Büyükşehir Belediyesi, yolun tamamını açtığında kent içi ulaşımda rahatlama sağlanmış olacak.

Çevre yolu altında bulunan mahallelerin gelişimine katkı sağlayacak olan kuzey Kuşak Yolu Malatya’nın doğusunda Yıldıztepe Mahallesinden başlayıp, Tandoğan, Göztepe, Hanımınçiftliği, Taştepe, Melekbaba, Çarmuzu, Kaynarca, Kiltepe, Yeşiltepe ve Dilek Mahallelerinden geçerek Malatya-Sivas karayolu ile birleşiyor."

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

17 yorum yapılmış

  • Mahmut başverdi (6 yıl önce)
    malatya trafiğine büyük katkı sağlayacak bence. başarılı
    0
    0
    Yanıtla
  • cengiz (6 yıl önce)
    bu yol tam bir komedi..birkaç defa o yolu kullandım..adı kuzey kuşak çevre yolu..ama hiç çevre yolu gidiş geliş iki şeritli olurmu?..benim bildiğim çevre yolu en azından 2 gidiş 2 geliş olmalı..bu olsa olsa sokak olur..
    0
    0
    Yanıtla
  • Kadir (6 yıl önce)
    Sayın yöneticiler malatyanın geçim kapısı kayısının neredeyse yarısı dondu sizde tek cümle haber yok bu nasıl iş
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (6 yıl önce)
    15 gün önce bu haber bülten olarak yine basına servis edilmişti. Belediye yeni hizmet üretmek yerine iflas etmiş tüccar gibi eski defterleri mi karıştırıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Selahattin Deniz (6 yıl önce)
    Malatya Trafiğine Nefes aldıracak bir Proje. Emek verenlerden Allah razı olsun...
    0
    0
    Yanıtla
  • Bilal (6 yıl önce)
    Dilek malatya atası rezalet
    0
    0
    Yanıtla
  • Oğuz (6 yıl önce)
    Trafik çok rahatlayacaktır. Kuzey Çevre yolu da hizmete girmeli biran önce. Emeği geçenlerin eline sağlık
    0
    0
    Yanıtla
  • deniz tokat (6 yıl önce)
    gelecek düşünülürek yapılıyor ama neden tek gidiş dönüş fahri kayahan'da 2 şerit ile hata yapıldı aynı hata yeni yollarda yapılmasın
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali (6 yıl önce)
    Aman ha sakin bu kavsaklara koprulu kavsak alt gecit ya da kopru yapmayin ha gunah haram mazallah carpilirsiniz Cakirin akrabalari nerdesiniz?Tribun liderleri sizler de bir sey soyleyin
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali (6 yıl önce)
    Millet meydanlara saat kulesi yapar bizim saffetler de doner kavsaklara... Bazilari da bu ustun zeka gerektiren isleri alkislar yere goge sigdiramaz
    0
    0
    Yanıtla
  • Mahmut başverdi (6 yıl önce)
    Bence çok faydalı olacak proje. Düşünen uygulayan herkesden Allah razı olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Çöşnüklü (6 yıl önce)
    Bişeyi anlayamadım bu kuzey çevre yolu ile kuzey çevre yolu aynı projeler mi bilgisi olan açıklasın lutfen EDİTÖR: İkisi ayrı proje.. Kuzey Kuşak'ı Belediye, Kuzey Çevreyolu'nu Karayolları yapıyor...
    0
    0
    Yanıtla
  • osman (6 yıl önce)
    fadalı olacağına inanıyorum ama birkaç husus daha var yerleşim (kent yerleşimi) o tarafa doğru kayarsa 10 yıla ikinci bir çevre yolu daha gerekir. tarım arazileri korunursa o yol fotoğraflık turistik bir yol olur .
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (6 yıl önce)
    Her yol bir süre sonra kendi trafiğini doğurur, yol yapmayla trafik rahatlamaz. Çözüm insani düzeyde toplu ulaşım anlayın artık şunu..
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (6 yıl önce)
    30 yıldır bitmedi şu çevre yolu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan Sözeri (6 yıl önce)
    Bir çok bağlantı noktası ile Malatya Trafiğine faydalı şehre nefes aldıran devasa bir hizmet
    0
    0
    Yanıtla
  • Sefa Yiğit (6 yıl önce)
    Proje bitiminde malatya ulaşımını ziyadesiyle rahatlatacak güzel bir hizmet emeği geçenlere teşekkürler
    0
    0
    Yanıtla