SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kim Bu 'Avanta Villacı' ve de Aynı Zamanda Deprem Fırsatçıları?!

Kim Bu 'Avanta Villacı' ve de Aynı Zamanda Deprem Fırsatçıları?!
A- A+ PAYLAŞ

Gazeteci Burhan Karaduman'ın sahip ve yöneticisi olduğu malatyayenises.com internet sitesinde, “Bir Satılık Villa Hikayesi” başığıyla yazılan yazıda, Malatya kamuoyunda bir süredir konuşulan ilginç bir iddia dile getirildi.

Getirildiği bir kamu görevi sırasında edindiği mal varlığıyla sık sık gündeme geldiği, bir siyasetçinin de yakını olduğu öne sürülen olayın kahramanlarının isimleri verilmeden anlatıldığı olaya, çok ilginç olay ve iddiaların dile getirildiği ‘Soytarılara Makam Verirseniz, Malatya’yı Sirke Çevirirler' köşesinde yer veren malatyayenises.com'daki yazı şöyle:

"Nakleden “İsimleri sorma” dedi, hikayeyi anlatmaya başladı. 

Hikaye 6 Şubat depremleri öncesi başlamıştır, sonrasında devam etmiş. 

Tarih Ocak 2023’ü göstermektedir. 

“Villa almaya niyetli” Malatyalı bir vatandaş, Çırmıhtı’da satılık bir villa olduğunu öğrenir.

Kısa bir araştırma ve ön çalışma sonucunda villanın Malatya’da aynı zamanda bir siyasetçinin de akrabası olan ve edindikleri zenginlikle çok konuşulan bir bürokrat çifte ait olduğunu öğrenir. 

Gerekli hazırlığı yapar, Ankara’da bulunan aile ile irtibat kurulur. 

Yapılan pazarlık sonucunda Villa için 4 MİLYON 300 BİN TL üzerinde anlaşma sağlanır. İyi para. Bu bürokrat aile, iyi yatırım yapmış. Maşallah. 

Villayı satın alacak olan Malatyalı vatandaş, KAPORA olarak kadının kocasının hesabına 100 BİN TL yatırır. Ardından döner, karı-kocanın müteahhide olan 300 bin TL borcunu da yatırır.

Villayı satın alacak olan Malatyalı vatandaş, bankaya başvurarak kredi talebinde bulunur. Banka ekspertiz raporu sonucunda 2 MİLYON 500 BİN TL tutarındaki krediye ONAY verir. 

***

Hikaye devam ediyor…

Her şey tamamdır.

6 Şubat Pazartesi günü paralar hesaba havale edilecek ve tapu alınacaktır.

Ancak o gün asrın felaketi gerçekleşir ve 6 Şubat'te Malatya ile birlikte 11 ilde deprem yaşanıyor. 

Doğal olarak, pazarlığı bitmiş olan VİLLA ALIŞVERİŞİ bir kenara bırakılmış, insanlar can derdine düşmüştür. 

Aradan 15-20 gün geçer.

Villa için tüm hazırlığı ve pazarlığı bitirmiş olan Malatyalı vatandaş, Ankara’da bulunan siyasetçinin yakını olan aileyi arayarak, bitmek üzere iken, depremden dolayı yarım kalan tapu işinin bitirilmesini ister.

Malatyalı vatandaş aldığı cevap ile şiddetli bir deprem sarsıntısı yaşar.

Telefondaki bürokrat “Hayır, o paraya Villayı satmıyoruz. Kafayımı yedin. Villanın fiyatı  7 milyon 500 bin TL oldu.  Ama size 6 milyon 500 bin TL’ye veririz. Bakın çok ileri gitmeyin benim yakınım şu siyasetçidir” diyor. 

Bu nasıl bir ahlaktır ki, 15 günde 3 milyon 200 bin TL zam yapılıyor. 

Bu nasıl bir alın teri ki tek kalemde 1 milyon TL indirim yapıyor. 

6 Şubat’ta 4 milyon 300 bin TL’ye pazarlığı bitmiş olarak tapusu teslim edilecekken yaşanan deprem nedeniyle VİLLAYA 3 MİLYON TL 200 BİN TL  ZAM yapılmıştır.

Demekki siyasetçilerin yakınları enflasyonun büyümesinde baya etkili oluyorlarmış. 

***

Satıcı ve alıcı arasında depremden önce bitmiş olan, ancak depremden sonra tek kalem de 3 milyon 200 bin TL zam yapılan villa alışverişi iki taraf arasında anlaşmazlıkla sonuçlanıyor. 

Telefon konuşmaları ile bir sonuç alınamayınca, Malatyalı Vatandaş, yanında hukuk danışmanıyla birlikte Ankara yoluna düşer.

Görüşme gergin geçer.

Koca kalp krizi geçirir numarası yapar, ağlama krizler ile karşısındakileri etkileyebildiğini kendi deneyimleri ile çok iyi bilen karısı ise ağlamaya başlar, ardından ailesi ile ilgili sırları ve bilgileri tanımadığı karşısındaki adama anlatmaya başlar. 

Anlaşma sağlanamaz.

***

100 BİN TL KAPORA parası uzun bir aradan sonra geri iade edilir. 

Olayı nakleden nefes alıp, şunu söyledi;  “Şimdi sıkı durun…”

Tapu da villa ne kadının adınadır, ne de kocasının adınadır.

Tapu X1 adına kayıtlıdır. 

Tapuyu kendi adlarına almayarak resmi mal varlığı bildiriminden kaçıran sözde bürokratlar, satılığa çıkardıkları villanın kaporasını ise kendi resmi hesaplarına yatırtıyorlar. 

Tüm kayıtların HTS ile ortaya çıkabileceğini bile düşünmüyorlar.

Mesela; tapu kaydı adına olan şahsa nereden buldun diye bir soru sorulsa, cevabın nereye gideceğini de iyi hesap etmemişlerdir? 

Bu başka bir güç zehirlenmesi. 

***

Nakleden “isimleri sorma” dedi, ardından şunları ekledi; “Zaten bir Malatya bunları biliyor, Ankara’da da herkes tanıyor. Daha önce bunlara evlerinin ve makamlarının kapısını açanlar, şimdi bunların telefonlarına cevap bile vermiyor. Tanıyan, şeytandan kaçar gibi kaçıyor. Bir tek adalet kurumları bilmek istemiyor, onlarında tanıması çok yakındır”

Nakleden şunu da söyledi:“Tüm belgelerin birer örneği sende kalsın, belki lazım olur.”

"Eyvallah" dedim."

KAYNAK VE HABER LİNKİ: malatyayenises.com- https://malatyayenises.com/soytarilara-makam-verirseniz-malatyayi-sirke-cevirirler/bir-satilik-villa-hikayesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • Serhat (7 ay önce)
    Doğru ama eksik bilgi çırmıktadaki o villa ankara ve izmirdeki vilların ancak müjdesi olur Allah ıslah etsin ne diyelim başkaa.. devlet kurumları sormuyor nereden buldun diye bizim eldende başka bişey gelmiyor
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet (7 ay önce)
    Villalar, yazlıklar, arabalar, yedikleri içtikleri v.s. yetmedi bir de yolsuzlukla elde ettikleri DEVLETİN PARALARIYLA şimdi kız kardeşini üniversiteye aldığı bu nedenle kalemini satan ufaklık gazeteciyle KUMPAS, IFTIRA, YALAN haber yaptırarak hala bir yerlere zorla yapışma çabasındalar ! Bütün yaptıkları çoluk çocuğundan kendilerinden en ağır şekilde çıkacaktır, Yanlarına kalmaz!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mlx (8 ay önce)
    Ankara'da yaşayan aile nin nasıl villa sahibi olduğu nasıl birden zenginleştiğini artık sağır sultan duydu ama bir türlü memlekette adalet temsilcileri duymadı.. yöneticilik yaptığı kurumda özel koşullar ile haketmeyen kişileri işe aldılar.tabi ücreti karşılığında....
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Muhammed (8 ay önce)
    Sayın editör isim yazmsanız da bu insanları, bu aileyi ve bunların hala nasıl sağa sola saldırdıklarını çok iyi biliyoruz. erişim engeli de getirseler bunların anlamadığı bir şey var vatandaş durmayacak, kendileri hatalarının bedelini ödeyecek !!! Bu da bir yenisi , örnekleri de verilmiş tamamdır ! Az kaldı sorgulanmalarına, dosya açılıyor!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Şakir (8 ay önce)
    Her kılıfa girerler bunlar ! iktidar kimse güç kimdeyse ona göre davranırlar ! İş yapmazlar , yapamazlar çünkü kendilerine ait fikirleri yoktur, milletin fikirlerini çalarlar, kendileri ancak böyle HARAM yerler !
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ergün (8 ay önce)
    Bu kadar herşey ortadadır, ancak hala abla baskısı ile korumadadır. Ayıptır ya bir siyasetçi de devletin vatandaş için kullanması gereken verdiği gücünü bu kadar pis işlere kullanamaz ! neyse DEVLET gerekeni yapar !
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Selimhan (8 ay önce)
    Villa da değil Villalar aslında ! Bütün Villalarını, Yazlıklarını bu şekilde mi yapmış hemen incelemek gerekiyor !!! Kim olduğu daha başlıktan belli !
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bynedim (8 ay önce)
    Valla isimlerini tahmin etmemiz çok zor gibi (ironi) Daha durun bu dağın görünen yüzü… İnsanlar bu şahsiyetlere oy verdikleri için kendilerine küfür edecekler
    %100
    %0
    Yanıtla