SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kim Diyebilir ki 'Her Şeyi Mükemmel Yaptık'!. Kimse Söyleyemez"

A- A+ PAYLAŞ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Antalya'ya atanan Malatya Valisi Hulusi Şahin için veda programı düzenlendi.

Vali Şahin için Malatya Büyükşehir Belediyesi Nikah Sarayı'nda veda programı yapıldı. Burada konuşan Şahin, Malatya'nın kısa bir süre içerisinde toparlanacağını çok hızlı bir şekilde yaralarını saracağını belirtti.

6 Şubat'ta yaşanan depremlerde bütün planların alt üst olduğunu aktaran Şahin, gece gündüz demeden büyük felaketin altından kalkmak ve yaraları sarmak için mücadele ettiklerini anlattı.

Şahin, depremlerde yaşanan zor günlerden sonra yapılan çalışmalar ve kat edilen mesafelerin oldukça iyi olduğunu anlatan Şahin, şöyle devam etti:

"Gerçekten çok zordu, çok zor günlerdi, çok zor anlardı, çok karanlık günlerdi ama elhamdülillah bugün geldiğimiz noktada yapmış olduğumuz çalışmaların, kat ettiğimiz mesafelerin oldukça iyi olduğunu söylemek lazım. 1237 vatan evladını kaybetmişiz, canlar gitmiş, binlerce insan yaralanmış, uzuvları kaybedilmiş, halen tedavi gören kardeşlerimiz var. Dolayısıyla kim diyebilir ki efendim her şey mükemmel her şeyi mükemmelen yaptık bitti, konu kapandı. Bunu kimse söylemez kimse de söylemiyor zaten. Biz bu coğrafyaya geldik geleli böyle bir felaket görülmedi. Şimdi biz bu standart içinde diyoruz ki epey mesafe kat ettik, ölüm döşeğindeyken, artık ayaklanmaya başlamış bir hasta gibi düşünün. Bu şehir artık yaşamaya başladı. Artık çarşılar, pazarlar, insanlarla doldu. Sokaklarda insanlar dolaşıyor. Alışveriş yapılıyor AVM'ler dolu, dükkanlarda bir hareketlilik başladı. Yani, şehir kendini tamir etmeye başladı."

Malatya'nın zamanla daha da iyi olacağını ifade eden Şahin, şunları kaydetti:

"Malatya iyileşecektir. Malatya'nın istikbali parlaktır. Bu şehrin ekonomik olarak, sosyal olarak istikbalini imar ederken moralini de ihya etmeniz lazım. 4 büyük ilin içerisinde yine en çabuk toparlanan Malatya'dır ve çok hızlı bir şekilde de yaralarını tamir etmektedir. Ben birkaç yıl içerisinde Malatya'nın çok iyi olacağını düşünüyorum. Siyasileri, sivil toplum örgütleri, muhalefetiyle, iktidarıyla, milletvekilleri, belediye başkanları, kaymakamları, valileri, vali yardımcıları il müdürleri üniversiteleri tüm dinamikleriyle iş adamlarıyla Malatya'daki bu büyük yükü herkes omuz vererek inanıyorum ki kaldıracaktır ve geleceğe umutla bakacaktır. Ben öyle hissediyorum, öyle görmek istiyorum ve bunun da potansiyelini Malatya'da net bir şekilde görüyorum."

Bülten- AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

19 yorum yapılmış

  • Ahmet (8 ay önce)
    Valla kusura bakmayın herșey gelișigüzel, tas kayıp, hasar tespitleri bi dert, yikimlar bi dert, tabi en son suçlanacak kiși sizsiniz sayin valim ama maalesef Malatya sinifta kaldi
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Cero (8 ay önce)
    Çok doğru söylemişsiniz siz ve giden emniyet müdürü işinizi doğru yapsaydınız şehirde bunca insanın malları talan edilmez ve eşyaları çalınmazdı. Ama bu olaylar hala devam ettiğine göre bu görmezden gelmeler doğal hale gelmiş memlekette.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Alper (8 ay önce)
    Böyle diyen birisi bazı şeyleri mükemmel yaptığına inanıyordur. Ortada vasatlıktan başka bir şey yok oysa
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Ruşen uçar (8 ay önce)
    sayın valim ,şanssızlığıniz hiç bir şeyi haketmeyen liyakatsiz bir grubun içinde olmanızdı ,yolunuz açık olsun emeklerinize sağlık
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Haklısın Ruşen hocam. Mevcut Yerel yöneticilerle ancak bu kadar olur du.
    0
    0
    Yanıtla
  • kadir (8 ay önce)
    bu belediye başkanlarıyla ve milletvekilleriıye toparlanmammız çok ama çok zor eski vekillerden rahmetli melüt aslanoğlu olsaydı ortalığı velveleye verir toparlanırdık. yine eski vekil ömer faruk öz olsaydı yine iş değişik olurdu her platformda malatyanın hakkını arardı. bakın şu an herkesin moreli bozuk yüzü gülmüyor bu memleket morel lazım yüzlerin gülmesi lazım. eyyy selahattin gürkan kernek meydanında vatandaşa morel için arasıra ünlü sanatçı ile konser verilmezmiydi. deprem olmayan diğer il ve ilçe belediyelerine bakın vestivaller konserler insanlarını eğlendirmek için ellerinden geleni yapıyorlar.. nerde sosyal aktivitesi olmayan belediye ve vekiller malatyaya da. yazık çok yazık
    %45
    %55
    Yanıtla
  • Malatyasporlu (8 ay önce)
    Hatay'a yeni atanan Valiye bakıyorum adam belediye başkanı gibi sokaklarda dolaşıyor... Bizim Malatya harbiden sahipsiz...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mustafa Murat (8 ay önce)
    Sayın Valim; Tabii ki kimse Her Şeyi Mükemmel Yaptık diyemez ama en azından bu şehir için elimizden geleni yaptık diyebilmelidir.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • İbrahim (8 ay önce)
    Milletin aklıyla dalga geçmeyin hangi çarşı yapıldı pazarlar dolmuş .. göstermelik bakırcılar çarşısı temeli attınız 1 ay oldu 1 çivi çakılmadı. Umudumuz yeni valiye kaldı. Belediye başkanları ve milletvrkilleri zaten Allah'a emanet
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kazım (8 ay önce)
    Ya biz başka bir şehirde yaşıyoruz ya da sayın vali başka bir yeri anlatıyor. En hızlı toparlanan il Malatya imiş. Siz sokakta gezmiyor musunuz? Vatandaşı dinleyip mi bu kanaate vardınız? Demek nereden baktığınıza göre hadiseler şekil alıyor.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Malatya evladı (8 ay önce)
    Peşpeşe depremler oldu milletin hali ortada ağabeyler yemek vs düzenlemisler ama Malatyalı seçimde bu yetkiyi verdi hakediyoruz biz herşeyi amenna dediler. Önümüz de kış Rabbim acıya bize kalbimize merhamet vere gelen iyilikler direkt rabbimizden gele kullara koymaya halimizi. Bizlere de hayırlı akıllar nasip ede.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Yorumsuz (8 ay önce)
    Değişimde Sıra Bld başkanlarına geliyor azıcık daha sabır inşallah
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Farzetki değiştirdiler, gelenin farklı mı olacağını zannediyorsun? bizim yönetim sistemimiz bozuk, her gelen kendi borusunu öttürüyor. bu en baştakinden en alttakine kadar aynı. doğru düzgün sistemin olur gelen o sisteme uyar. ama bizde tam tersi sistemi adama uyduyorlar.
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Öznur gardını almış seçimleri bekliyor. Hiiiç vermeyiz demeyin vereceksiniz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet Gerçek (8 ay önce)
    Kibar bir insandı. Güzel bir devlet adamıydı. Yolu açık olsun.
    %53
    %47
    Yanıtla
  • hasan (8 ay önce)
    boşver yav vatandaşdan sizlerene siz yiyip içmenize bakın. inaşallah o masadakileri rahat ettirebiliyozdur malatya halkı olarak.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Turansah (8 ay önce)
    Hiçbirşeyi iyi yapmadınız bu şehrin halen su sorunu var siz hiçbirşeyi iyi yapmadınız sizin elinizde ki teknolojik ve global imkanlar 90 hükümetinin elinde olsaydı marmara depreminin yaraları daha kısa sürede sarılırdı siz maaleseft bu milletin dini duygularını kullanıp milleti konsolide edip dünyanın en kötü icraatını sunuyorsunuz millete..
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Oktay (8 ay önce)
    Agirlayin birbirinizi yeyin için parkta bahçede ne içiyor ne yiyor millet kimin umrunda. Vali beyin eline sağlık deyip tokalasip gönderin. Öznur hanım halen pistten ayrılmıyor. Beni tek üzen Eyüp Gönültaş oldu. Bence o gitmemeliydi. Çünkü o halkın adamı.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Malatyalı (8 ay önce)
    Depremzedeler için açılmayan nikâh sarayı vali Bey'in gidişinin şerefine açılıyor
    %81
    %19
    Yanıtla