SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kırgızistan'ın Karaciğer Nakli Merkezi Malatya'dan Kuruluyor

Kırgızistan'ın Karaciğer Nakli Merkezi Malatya'dan Kuruluyor
A- A+ PAYLAŞ

Kırgızistan Sağlık Bakanı Prof. Dr. Alımkadır Beişenaliye, halen 10 Kırgız doktorun eğitim gördüğü İnönü Üniversitesi’ne gelerek burada incelemelerde bulunup, iş birliği konusunda görüş alışverişinde bulundu, protokol imzaladı.

İnönü üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, “Kırgızistan’a Karaciğer Nakil merkezi kurulmasına destek veriyoruz” diyerek, çok sayıda Kırgız doktora eğitim verildiğini ve halen 10 doktorun İnönü Üniversitesi’nde eğitim görmekte olduğunu belirtti.

Kırgızistan Sağlık Bakanı İnönü Üniversiteni ziyarete geldi

Kırgızistan Sağlık Bakanı Prof. Dr. Alımkadır Beişenaliye, İnönü Üniversitesini ziyaret etti. İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay’ı ziyaret ederek, burada ikili işbirliği protokolü imzalayan Kırgız Bakan Prof. Dr. Beişenaliye, daha sonra Turgut Özal Tıp Merkezine ti. Burada Karaciğer Nakil Enstitüsünü ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

Kırgızistan Sağlık Bakanı Prof. Dr. Alımkadır Beişenaliyev , Karaciğer Nakil Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sezai Yılmaz ve  Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Adil Başkıran ile de bir araya gelerek, burada eğitim gören Kırgız doktorlar hakkında bilgi aldı.

“Kırgızistan’a Karaciğer Nakil Merkezi kurulmasına destek veriyoruz”

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, ziyaretle ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Kırgızistan Sağlık Bakanı Prof. Dr. Alımkadır Beişenaliyev Üniversitemizi ve Turgut Özal Tıp Merkezimizi ziyaret etti.

Kırgızistan'da karaciğer nakli merkezi kurma konusunda kendilerine destek veriyoruz. Çok sayıda doktor'a eğitim verdik. Halen 10 Kırgız doktor üniversitemizde eğitim alıyor. Konuk sağlık bakanı Kırgız doktorlarla da görüştü.

Kırgızistan'a karaciğer nakli, kök hücre ve kemik iliği nakli merkezi kurma konusunda değerlendirme yaptık, daha önce imzaladığımız MoU protokolünü yeniden gözden geçirerek imzaladık.” şeklinde bilgi verdi.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (3 ay önce)
    Hilmioğlundan sonra İnönü üniversitesi devamlı geriye gitmiştir. Geriye gitmeye devam etmektedir.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • ercan bey (3 ay önce)
    ah sezai hocam. iyiki varsın.sen olmasan ahmet ne yapardı.sayende görüntü veriyor
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Ferit (3 ay önce)
    Birisi de cikipsu rekor beye hastanede doktor kalmadigini egitimin çöktüğünü üniversiteler arasındaki soralamamizi söylesin lütfen
    %94
    %6
    Yanıtla
  • HÜLLECİ MÜDÜRLERİN BAŞKENTİ (3 ay önce)
    Tıp falan neysede En tepeden müdürüne kadar hülle ile yoğrulan bir üniversite. Acilen gen.sek. , daire başkanları şube müdürleri fakülte skreterleri kadroları alınıp soruşturulmalı. Devltimize güveniyoruz. Aysunu yazıp inönü yü neden araştırmıyorsunuz. İlkeli bir Haber organısınız. size güveniyoruz. izmirden çok selamlar
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 ay önce)
    Sezai hoca ve ekibine bu şehir çok şey borçlu.... Ramazan Özdemir hoca da gelip kendi şehrine,Kalp Damar Hastanesi kurmalı..... Ve Malatya böylece sağlık şehri olarak anılmalı
    %81
    %19
    Yanıtla
  • Mlx (3 ay önce)
    Sezai hocaya helal olsun. Adam gibi adam ve tam bir memleket sevdalısı. Bugün çıksa dünyada istediği ülkede hizmet verebilir ama adam Malatya aşığı. Memleket sevdalısı.
    %86
    %14
    Yanıtla